Kitap Yorumu: Sonsuz Yemin - Caragh M. Obrien (Birthmarked #3)

Sonsuz Yemin – Caragh M. O’brien


Orijinal Adı: Promised
Çevirmen: Zeynep Yeşiltuna
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2014
Seri Sıralaması: #3
Yayınevi: Martı Yayınları

Arka Kapak
Onun Kararı, Onun Sesi, Onun İsyanı

Klanıyla birlikte yepyeni bir başlangıç için yola çıkan gözüpek bir lider, güçlü bir kadın ve idealist bir âşık: Gaia!_

Halkı için umut vaat eden Wharfton artık hiç de Gaia'nın bıraktığı gibi değildir. Duvar içindeki hayata yeni bir şekil verip insanlığı yeniden tanımlama imkânı sunan, doğru genlere sahip bebekler paha biçilemez birer ticaret eşyası haline gelmiştir. __İsyanın ayak sesleri usul usul yaklaşırken, insanlığın kaderi Gaia'nın ellerindedir.

"Fantezinin ve bilimkurgunun olağanüstü birleşimi."
-Voya-

"Aşk romanlarını sevenler, heyecan tutkunları, kanında isyan ateşi taşıyanlar ve güçlü kadın karakterlere bayılanlar bu kitabı elinden bırakamayacak."
-School Library Journal-

"Gaia'nın, isyanında bir kez daha başarılı olmasını isteyeceksiniz."
-Kirkus-

"Doğum Lekesi ve Asil Kan'la başlayan bu başarılı seri, tatmin edici bir sonla tamamlanıyor."
-Booklist-


   Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben çok iyiyim, hava çok güzel bu yorumu girdikten sonra kapıya çıkıp kitap okuyacağım. :) Bu arada kitap serinin 3. Kitabı olduğundan önceki kitaplardan spoiler içerebilir. Gelelim kitabımıza…

   Öncelikle ikinci kitapla ilgili şeyi söyleyeyim. Gaia, Matrark’ın doğumuna yardım ederken, Matrark’ın ölmesi sebebiyle yeni Matrark seçiliyor. Bu nasıl bir cümle oldu bilmiyorum ama öyle işte. :) Her neyse Matrark olarak seçilmeden önce, daha evvel insanların Sylum’dan güvenlice ayrılmalarının yolunu bulduğunu ve Matrark olursa gelmek isteyen herkesi Sylum’da çıkartacağını söylüyor.

   Kitabımızda bu olaydan yaklaşık bir yıl sonrasında başlıyor. Yaklaşık 1800 kişi erzakları ve yükleriyle Anklav’a doğru yola koyulmuş haldeler. Şaşırtıcı bir iki olaydan sonra –upss bunları söyleyemem :D- Anklav karşılarındadır. Tabii duvarın üstünde silahlanmış askerler onları beklemektedir.

   Bunlar Yeni Sylum’u kurmak için eski gölün yakınlarına yerleşmeye başlarlar. Gaia, Koruyucu’yla konuşmak için Anklav’a girer ve tutuklanır, sorgulanır ve bir olay sonucu canlı yayında Koruyucu’yla kendilerine su temin etmeleri karşılığında Sylum insanlarının dnalarının kayıt ettirecekleri üzerine anlaşırlar ve Gaia serbest bırakılır.

   Ertesi gün bütün herkes dnalarını kayıt ettirirken Koruyucu’nun sözünü tutmayıp su vermemesi üzerine küçük bir oyunla geri kalanların dnalarını kaydettirmezler.

   Daha sonra Leon gizlice Anklav’a girer ve etrafa belli aralıklarla patlayacak bombalar yerleştirir. Bunu anlayan Gaia Leon’un peşinden Anklav’a girer ve tünellerde Leon’u aramaya başlar saatlerce dolaşmasının ve kaybolmasının ardından Sasha’yı bulur. Sasha, çocukluk arkadaşıdır ve uzun zamandır birbirleriyle konuşmuyorlardır. Sasha, Taşıyıcı Enstitüsü’nde Taşıyıcı Annelik yaparken bebeğinden ayrılmak istemediği için kaçmış ve tünellere saklanmştır. Gaia, Sasha’dan Taşıyıcı Annelik yapanların bir kısmının bunu istemedikleri ve korktukları için ayrılamadıklarını öğrenir. Daha sonra Gaia, Sasha’nın yardımıyla tünellerden çıkmayı başarır ve içerden bir kişinin –kim olduğunu söylemeyeceğim :D- yardımıyla Anklav’dan çıkmayı başarır.

   Leon hala içerdedir ve en ufak bir haber yokken Koruyucudan bir davetiye gelir. Taşıyıcı annelik yapanlardan biri bebeğini doğurmuştur ve bunun kutlamasına Gaia’yı da çağırır. Gaia, Leonu bulmak için daveti kabul edip yanında birkaç adamıyla içeri girer. Davette öğrendiği oldukça şaşırtıcı şeyden sonra olaylar silsilesi tüm şiddetiyle baş gösterir.

   Burdan gerisini anlatmasam daha iyi olur sanırım çünkü spoiler vermeden nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Evet kitabı uzun bir müddet elimde süründürdüm ama yine de çok güzeldi bence.
   Kitabın anlatımı oldukça akıcıydı ve içinde geçen karmaşık olaylar bile büyük bir beceriyle okuyucuya aktarılmıştı.

   Kitapta tek bir kusur vardı oda sonu çok aceleye gelmiş gibiydi. Gaia’nın olan o durumdan sonraki duyguları daha iyi aktarılabilirdi ancak tam olarak okuyucuya geçmedi o his. Birde son kısımda olan bir şeye hiç anlam veremedim ben. Yani kitap birkaç eksi dışında gayet mükemmeldi. Bence okumalısınız. Okuyanlarınız varsa da bana yazın. Kitap üzerinde konuşalım :)

1. Kitap; Doğum Lekesi'inin yorumu için tıklayın.
2. Kitap; Asil Kan'ın yorumu için tıklayın.

Puanım

Sevgiyle Kalın…

Yorumlar

  1. merhabalar bende bir kitap kurdu olarak sizi severek takibe aldım bende bloğuma beklerim:=)

    YanıtlaSil
  2. Bu kitap in serisini sıralamasınız size zahmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Serinin diğer kitapları'nın da yorumu var blogda. Ah şimdi fark ettim sanırım bu posta link vermemişim. Diğer kitapların yorum linkini ekliyorum posta. :)

      Sil
  3. Kitabın sonu mutlu son mu ????

    YanıtlaSil
  4. bu kitap bende var hep okuyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison