Kitap Yorumu: Işık Tanrıçası - P.C. Cast (Tanrıça #3)

Işık Tanrıçası – P.C. Cast

kitap yorumu isik tanricasi p.c. cast tanrica serisi 3

Orijinal Adı: Goddess of Light
Çevirmen: Müge Kocaman Özçelik
Sayfa Sayısı: 432
Baskı Yılı: 2011
Yayınevi: Pegasus

Arka Kapak

Dekoratör Pamela Gray aşk arayışından vazgeçmek üzeredir. Bencil adamlarla uğraşmaktan bıkıp usanmıştır. Artık tanrı gibi birisine âşık olmak istiyordur. Bu isteğini dillendirirken farkında olmadan çağırdığı Tanrıça Artemis ise onun için çok farklı planlar yapar.
İkiz kardeşler Apollon ve Artemis, artık kendilerine değer verilmeyen bir dünyaya, Las Vegas Krallığına gönderilir. Artemis’in bu dünyada aklına gelebilecek en son şey, bir ölümlünün dileğini yerine getirmektir ama sonunda bu dileği gerçekleştirebilmek için erkek kardeşinin yardımına ihtiyaç duyar.
Yalnız bir kadına aşkı yeniden tattırmak için yakışıklı ve çekici Işık Tanrısından daha iyisi de yoktur.
Fakat Apollon, topuklu ayakkabılarının üzerinde etrafı ateş gibi yakan bu ölümlü kadın için tam olarak hazır değildir. Pamela bir ölümlü olmasına rağmen bir tanrıça ruhu taşımaktadır fakat hayatın kumardan ibaret olduğu Günah Şehrinde, tüm korkularından arınıp yeniden âşık olma cesaretini gösterebilecek midir?

"Çılgın bir macera."
All About Romance

"Duygusal, komik, erotik."
The Best Reviews


Alıntı

“Ona yardım etmek, acısını silmek istedi ama geçmişin her bireyin kendi mücadelesini verdiği bir savaş alanı olduğunu biliyordu”


Yorumum

   Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Bugün izin günüm olduğundan kendime ayırıyorum ve kaç gündür elimde süründürdüğüm kitabımı bitirmeye adıyorum. Kitabımı okumaya geçmeden önce yorumu yazıp çekiliyorum kenara.

   P.C. Cast’in Tanrıça ve Gece Evi Serilerini beğenerek okuyorum. Ancak Tanrıça Serisi Gece Evi Serisi’nden daha başarılı bir seri bence. Bir solukta okuduğumu belirtmeliyim. Yaklaşık son 80 sayfayı gözyaşları içinde okudum.  Genelde yalnız okuyorsam daha çok hissederek okuduğumdan daha duygusal olabiliyorum. Ki bence P.C. Cast bu kitabında duyguları daha iyi yansıtmış. Bir kitap eğer okuyana o duyguları hissettirebiliyorsa bence başarılıdır. 


    Karakterlere gelirsek Pamela’nın endişeleri ve korkuları yerinde ve abartılmadan güzel bir şekilde aktarılıyor. Apollon’unda ona olan sevgisi büyüleyiciydi. Kitapta Hades ve Lina’yı (Serinin bir önceki kitabı olan Bahar Tanrıçası’nın ana karakterleri) tekrar okumak onların sevgisini tekrar hissetmekte çok güzeldi. Artemis kibirli, kendini beğenmiş halleri ilk başta insanı gıcık etse de, ilerleyen bölümlerde çok farklı bir yanını da görüyoruz. Artemis ve Eddie’nin (Eddie Pamela’nın müşterisi) arasındaki duygusal olaylarda kitapta tat veren bir başka güzel kısımdı. Keşke daha önce okusaydım dediğim bir kitap oldu. 

Puanım
5 yildiz

Sevgiyle Kalın… 
sevgiyle kalin

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison