Cilt Bakım Rutinim - Kullandığım Ürünler + Video


Herkese merhaba. Nasılsınız? Ben iyiyim fakat biraz  gerginim. Salı günü 2 tane proje teslimim var ve bir proje için photoshop kullanmam gerekiyor ve program ikide bir kendini durduruyor. Bugün baskı almam gerekiyor (sahur post time. 😅) ve henüz işimi bitirebilmiş değilim. (Güncelleme: Bitirdim. 😅)

Şubat favorilerimde kullanıp sevdiğim üründen bahsettiğimde cilt bakım rutinim yazısı gireceğimi söylemiştim. Bonus olarak video da çektim. Yine de blogda yazısı bulunmasını istiyorum ayrıca videoda heyecandan bazı şeyleri söylemeyi unutmuş olabilirim. 😂. Baştan çekecektim ama sonra vazgeçtim.  Aşağıda, videoda bahsettiğim ürünleri bulabilirsiniz. 😄




Ürünlere geçmeden önce söylemek istediğim birkaç küçük şey var. Bunlardan ilki yüzümde, bir cilt problemi olan egzama olduğu. Herhangi bir ilaç veya merhem kullanmadan yüz temizliğime ve bakımıma özen gösterdiğimde bu problemi minimumda tutabiliyorum, hatta neredeyse geçiyor. Dolayısıyla ürünlerin temizleme ve nemlendirme etkisini buradan anlıyorum. Düzenli temizlediğim ve nemlendirdiğim sürece egzama problemi yaşamıyorum tabii mevsim geçişleri gibi dönemsel artışlar hariç. En azından benim cildim için bu şekilde. Yine de kullandığım ürünlerin genel olarak herkese faydası olabileceğini düşünüyorum. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Nivea Urban Skin Detox Yüz Yıkama Köpüğü

İlk ürün Şubat favorilerimde de bahsettiğim yüz yıkama köpüğü. Daha öncesinde mavi olanını - Canlandırıcı Yüz Yıkama Köpüğü - kullanmıştım ondan da çok memnundum. Gerçekten cildimi temizlediğini düşünüyorum. Mavi olan bitince Neutrogena'nın turuncu sivilce karşıtı olan jelini almıştım. Ama onun pek bir faydasını görmedim. Onu zar zor bitirince yine Nivea'nın mavi köpüğünü alacaktım fakat bu Detox versiyonu çıkmış. İçerisinde yeşilçay ve antioksidan var. Bunu daha çok sevdim. Çünkü mavi olanın etkisini göstermesi 1 haftayı bulurken bu ürünle egzamam 3-4 günde geçti. Günlük kullanımda da, köpük formunda olduğundan, oldukça pratik ve kullanışlı bir ürün.  Ancak kullandıktan sonra kuruma yaptığından mutlaka nemlendirici uygulanması gerekiyor. Elimdeki krem bitince bu Detox serisinin kremini de denemeyi istiyorum. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Nivea Yatıştırıcı Tonik - Kuru Cilt

Bir diğer ürün ise bu tonik. Daha öncesinde yine Nivea'nın, mavi olan, Canlandırıcı Tonik'ini kullanıyordum. Fakat kullandığım köpük yüzümü kuruttuğundan bunu  tercih ettim. Bir de Nivea'nın Matlaştırıcı Toniğini gördüm ki onu da denemek istiyorum. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Nivea Essentials Gündüz Kremi

Günlük bakımımın en önemli parçası nemlendirme. Çünkü yüzümdeki egzama yara değil, kabuk kabuk şeklinde olduğundan temizlesem de nemlendirmediğim sürece geçmiyor. Nivea'dan bu konuda memnunun. Bunun öncesinde yine Nivea kremim bittiğinde L'Oreal'in kremini denemek istedim fakat yukarıdaki ürünlerle kullansam dahi ondan memnun kalamadım. Pek nemlendiremedi açıkçası ve egzamamı geçiremedi. Sonrasında bu kremi aldım ve kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra egzamam tamamen geçmişti. O yüzden Nivea'nın nemlendirici kremlerinden memnunum. Dediğim gibi bir de Detox serisinden olan kremini denemek istiyorum. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Yukarıdaki 3 ürün benim hergün sabah&akşam severek kullandığım ürünler. Herkesin kullanabileceği, uygun fiyatlı ürünler. Aşağıdaki 2 ürün ise ayda/haftada kullandığım maske ve peelingler. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

L'Oreal Paris Saf Kil Peeling Maskesi

İlk olarak Bazen ayda bir kullandığım L'Oreal'in bu Saf Kil maskesi var. Ben bu maskeyi, uzun zaman önce, Diaryofmeri'nin blogunda görüp almıştım. Etkisinden de oldukça memnunum. Kullandıktan sonra ciltte yumuşacık bir his bırakıyor. Severek kullandığım bir ürün. Nemlendirici kremini de bu ürünü beğendiğim için denemek istemiştim fakat dediğim gibi onu sevemedim. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Shilibao Aloe Vera Özlü Cilt Temizleme Jeli & Peelingi

Son ürün ise benim gerçekten ama gerçekten çok sevdiğim bir ürün. Babam egzama problemimden dolayı aktardan almıştı. Şimdi baktım, internette de satışı var. Bu ürün ciltteki ölü deriyi saniyeler içerisinde temizliyor. Bunu yazarak tam olarak anlatamam. Videoda gösterdim izleyince anlayacaksınız. Gerçekten çok güzel bir ürün.

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Benim sıklıkla, düzenli olarak kullandığım ürünler bunlardı. Umarım faydalı bir yazı/video olmuştur. Sizin içlerinden kullandığınız, merak ettiğiniz ve denemek istediğiniz var mı? Kullanıp memnun kaldığınız başka ürünler varsa bana önerebilirsiniz. Yorum bırakmayı unutmayın. 

Sevgiyle kalın.

Yorumlar

  1. Nivea'nın ürünlerini ben de seviyorum. Yüz temizleme jelini kullanıyorum ve memnunum. Yüz kremi olarak ise favorim Yves Rocher. Kremi düzenli kullandığım zaman çevremden cildimle ilgili iltifatlar alıyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yves Rocher hiç denemedim ama denk geldiğimde bir bakarım :)

      Sil
  2. İyi aksamlar, LR markanın buna benzer detox ürünü var, yeni, ana malzemeler aloe vera(nem için) ve moringa çiçeği (detox etkisi için). Cildi ölü hücrelerden, birikmiş kirden arındırır ve kirin birikmesini önler. Çok faydalı, ben çok sevdim, tavsiye ederim. aloeverashoptr.com sitesinden almıştım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison