Mart Ayında İzlediklerim | 2019


Herkese merhaba! Nasılsınız, oruç nasıl geçiyor? Benim açımdan güzel geçiyor ancak bugün dünün aksine yağmurlu ve kapalı bir hava var ve benim modumu biraz etkiliyor. Tembellik yapasım var. 😅Ama bu yazıyı bugün yayınlamak istiyorum. O yüzden bakalım mart ayında neler izlemişim.

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Smurfs 3: The Lost Village | Şirinler 3: Kayıp Köy

IMDb Puanı: 6,0 / 10
Yapım: 2017 / ABD / 1 saat 30 dakika
Tür: Animasyon, Macera, Komedi, Fantastik, Aile

Konusu: Gizemli bir harita ortaya çıkar ve gizli bir köyün yerini işaret eder. Bunun üzerine bu köyün güvenliği artık Şirinler'in ellerindedir. Şirine, Gözlüklü Şirin, Sakar Şirin ve Güçlü Şirin gizemli ormanda yolculuk ederek bu köyü keşfetmeye karar verirler. Ancak kötü kalpli Gargamel'in de bu haritadan haberi olur ve o da bu gizemli köyün peşine düşer. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu filmden haberim yoktu ve karşıma çıktığında çok sevindim. Şirinlere bayılıyorum. Çok keyif alarak izlediğim bir filmdi. Hazır gece sahura kadar oturulan vakitler varken aileyle birlikte keyifle izleyebilirsiniz.

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Mona Lisa Smile | Mona Lisa'nın Gülüşü

IMDb Puanı: 6,5 / 10
Yapım: 2003 / ABD / 1 saat 57 dakika
Tür: Dram

Konusu: 1953'te Wellesly Kolejindeki kadınların değeri, ne kadar iyi bir evlilik yaptıklarıyla ölçülüyordu. Ta ki okula statükoyu altüst etmeye hazır bir profesör gelene kadar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu tarz konulu filmleri severim. Bu filmi de sevdim fakat sanırım Julia Roberts'i karaktere yakıştıramadım. Bir de biraz durgun giden bir film. Öyle çok kilit olaylar yok. Yine de konusu itibariyle izlenebilir bir film.

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

The Water Horse | Su Atı: Derinlerin Efsanesi

IMDb Puanı: 6,5 / 10
Yapım: 2007 / Yeni Zelanda, İngiltere, Avustralya  / 1 saat 52 dakika
Tür: Macera, Fantastik, Aile

Konusu: Bir oğlanın bulduğu yumurtadan inanılmaz bir şey çıkar. Peki bu büyük sırrı annesinden ve İskoç hükûmetinden ne kadar saklayabilecektir?
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Çok keyif aldığım, severek izlediğim bir film oldu. Sahneleri, karakterleri, kurgusu... Her şeyiyle çok sevdiğim bir film. İzlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Border | Sınır

IMDb Puanı: 7,1 / 10
Yapım: 2018 / İsveç, Danimarka / 1 saat 50 dakika
Tür: Dram, Fantastik, Romantik, Gerilim

Konusu:  Tina gümrük memuru olarak çalışan genç bir kadındır. Hem iş arkadaşları hem de çevresindekiler onun tuhaf biri olduğunu düşünse de Tina işinde oldukça başarılıdır. Altıncı hissinin kuvvetli olması sayesinde kaçakçıları kolayca ortaya çıkarır. Bir gün gizemli bir adam olan Vore ile karşılaşınca işler biraz karışır. Tina adamın bir şey sakladığından emindir fakat bunu bir türlü ispatlayamaz. Bu olay Tina’nın hayatını sorgulayıp gerçeklerle yüzleşmesine neden olur.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Konusu ilgimi çekse de pek beğenemedim. Olaylar oluyor fakat durağan ve sakin gittiğinden sıkılabilirsiniz. Ayrıca herkese hitap etmeyen bir film. Evet anlatmaya çalıştığı olgular iyi olsa da itici bir havası var filmin. Ben pek sevemedim. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

The Bookshop | Sahaf

IMDb Puanı: 6,5 / 10
Yapım: 2017 / İngiltere, İspanya, Almanya / 1 saat 53 dakika
Tür: Dram

Konusu: 1950’lerin İngiltere’sinde, Florence Green, eşini kaybetmenin acısını yüreğine gömer ve bir sahil kasabasında kitapçı açar. Florence, çağdaş edebiyata tepki veren kasaba halkının önyargılarını ve dar kafalılıklarını kırmakta zorlanacaktır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Kitapları seven herkesin seveceği bir film. Ben de çok severek izledim. Sonuna doğru iç burksa da finaliyle insanın gönlünü almayı başarıyor. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Monster Trucks | Canavar Kamyonlar

IMDb Puanı: 5,7 / 10
Yapım: 2017 / ABD, Kanada / 1 saat 44 dakika
Tür: Komedi, Aile, Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim-kurgu

Konusu: Küçük bir kasabanın geçim kaynağı olan bir petrol şirketinde ne gibi beklenmedik bir şey olabilir ki? Neler olmaz ki! Petrol kuyusundan milyonlarca yıldır yerin derinliklerinde, yeraltı nehir ve mağaralarında yaşayan akıllı ve duygusal yaratıklar yeryüzüne pompalar tarafından püskürtülebilir! Sonra mı ne olur? Sonra olanlar olur ve kasabadaki genç bir çocuk devasa petrol şirketine karşı bu yaratıkları korumak için savaş açar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Aileyle izlenebilecek çıtır çerez, keyifli bir film. Ben oldukça keyif alarak, severek izledim. Tavsiye edebilirim. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Charming | Yakışıklı Prens

IMDb Puanı: 5,7 / 10
Yapım: 2018 / ABD, Kanada,  / 1 saat 30 dakika
Tür: Animasyon, Macera, Komedi, Aile

Konusu: Son derece yakışıklı ve çekici bir prens olan Philippe, küçüklüğünde lanetlendiğinden beri karşısına çıkan her kadını kendisine aşık etmiş, bu yüzden arkasında çok sayıda kalbi kırık aşık bırakmıştır. Hatta bunlar arasında Sindirella, Uyuyan Güzel ve Pamuk Prenses de vardır. Bu duruma son vermek isteyen Kral, oğluna son sözünü söyler.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Masallardan tanıdığımız Yakışıklı Prensimiz bu kez başrolde. Fikir itibariyle güzel olsa da işlenişte birazcık zayıf kalmış. Ancak yine de keyifle izlenebilecek bir animasyon.

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Queer Eye | 1. 2. 3. Sezonlar - 24 Bölüm

IMDb Puanı: 8,5 / 10
Yapım: 2018 - günümüz / ABD / 4. Sezon onaylı
Tür: Tv Program

Konusu: Tamamen yeni bir "Muhteşem Beşli", Emmy ödüllü reality şovun bu modern yeni versiyonunda erkeklere moda, bakım, yemek, kültür ve tasarım konularında tavsiyeler veriyor.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu ay izlediklerim arasından en çok sevdiğim bu program olabilir. Her bölümüyle beni etkilemeyi, kalbime dokunmayı başardı. Önyargıları alaşağı edecek etkileyici bir program. Ben çok severek izledim. Yeni sezonu için sabırsızlanıyorum.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Lost in Austen | Mini Dizi - 4 Bölüm

IMDb Puanı: 7,4 / 10
Yapım: 2008 / İngiltere / Mini Dizi - 4 Bölüm
Tür: Dram, Fantastik, Bilim-kurgu, Romantik

Konusu: Amanda Price günümüzde yaşayan bir genç kadındır. Hayatın tüm sıkıntısını ve mutsuzluğunu Jane Austen’in Gurur ve Önyargı isimli kitabını okuyarak hayatından uzaklaştırmaya çalışmaktadır. Keşke onların dünyasında yaşasaydım diye düşünürken fantastik şekilde bir gün kitabın başkarakteri Elizabeth Benneth ile evinin banyosunda karşılaşır ve yer değiştirirler. Onun Austen dünyasına girmesiyle kitaptaki olaylar da kitaptaki gibi gitmemeye başlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Şubat ayını resmen Austen ayı olarak nitelendirebilirim sanırım. Bu dizi de Austen izleme listemdeydi. Gurur ve Önyargı severlerin keyifle izleyeceği bir dizi. Çok kaliteli bir yapım olmasa da sadece 4 bölüm olmasıyla keyifli bir tat bırakıyor. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

The Umbrella Academy | 1. Sezon - 10 Bölüm

IMDb Puanı: 8,1 / 10
Yapım: 2019 - günümüz / ABD / 2. Sezon onaylı
Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Dram, Fantastik

Konusu: Babalarının ölümüyle yeniden bir araya gelen sıra dışı yeteneklere sahip kardeşler, şaşırtıcı aile sırlarını ve insanlığı bekleyen yakın bir tehdidi açığa çıkarır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Her yerde gözüme gözüme sokulunca aslında pek izleyesim gelmemişti. Sonra arkadaşım başlayıp sevdiğini söyleyince ben de izleyeyim dedim. Ve söylemeliyim ki sevdim. Oldukça akıcı, keyifli, sonraki bölümü merak ettiren bir dizi. Oldukça farklı konusuyla, merakta bırakan finaliyle ikinci sezonu sabırsızlıkla bekliyorum. En sevdiğim karakterin Klaus olduğunu bilmem söylememe gerek var mı? 😂

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Romance Is a Bonus Book | 1 Sezon - 16 Bölüm

IMDb Puanı: 8,0 / 10
Yapım: 2019 / Güney Kore / 1 Sezon - 16 Bölüm
Tür: Romantik

Konusu: Çalıştığı yayıncılık şirketinin bugüne kadarki en genç baş editörü olan yetenekli bir yazar ile işe çok ihtiyacı olan eski bir metin yazarının yolları kesişir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Konusu itibariyle izlemesem olmayacaktı tabi. Dizi komple yayın evi üzerinden gidiyor ki bu yayın evini kitaplara verdiği değeri, karakterleri, ana temasıyla, her şeyiyle çok severek izlediğim bir diziydi. Kitapları seven herkesin sevebileceği, keyifli bir dizi.

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

My ID Is Gangnam Beauty | 1 Sezon - 16 Bölüm

IMDb Puanı: 7,7 / 10
Yapım: 2018 / Güney Kore / 1 Sezon - 16 Bölüm
Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Görünüşü nedeniyle zorbalığa uğrayan Mi-rae, daha iyi bir yaşam umuduyla estetik ameliyat olsa da üniversitede yeni zorluklar yaşar. Popüler Kore webtoon'undan uyarlandı.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Ana konu dış görünüş. Baştan sona bir dış görünüş muhabbeti dönmesi beni biraz sıksa da, başrolde ki kız biraz itici gelse de, severek izlediğim bir dizi oldu. 

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Mart ayında izlediğim henüz bitmeyen ve güncel takip ettiğim diziler: Çukur, Hercai, W: Two Worlds

↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Hangilerini izlemeyi düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Bu sefer listende benim izlediğim bir yapım yok ama Austen dizisini izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım keyif alırsın izlerken. The Bookshop ve The Water Horse'u da öneririm. Severek izleyeceğini düşünüyorum. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison