Film Yorumu: Ghajini

Ghajini

film yorumu ghajini


Yapım Yılı: 2008
Hintsinemasi Puanı: 9.1
IMDb Puanı: 7.0
Vizyon Tarihi: 25.02.2008
Film Süresi:  183 dakika
Film Dili: Hintçe, Urdu
Yapımcı Şirket: Geetha Arts
Ülkesi:  Hindistan

Filmin Konusu:

   Sanjay Singhania adlı Hindistan’ın en zengin iş adamlarından bir tanesidir. Sanjay Singhania, telefon hattı şirketinin sahibidir ve ülkesinde herkes onu bilmektedir. Sanjay, reklam filmlerinde oynayan Kalpana ile bazı olaylar doğrultusunda tanışır. Ama o kız Sanjay Singhania’ın olduğunu bilmemektedir. İş adamı olarak kendini tanıtmamaktadır. Hindistan’da fakir bir adam olarak kendini tanıtmaktadır. Kalpana ile beraberliği devam etmektedir. Evlenme teklifi etmektedir. Kendi evlerine ilk adım attıklarında ona kendisinin Hindistan’ın en çok zengin iş adamı olduğunu söyleyecektir.

   Kalpana çok iyi kalplidir. Organ mafyasının elinden küçük kız ve erkek çocuklarını kurtarır. Mafyanın lideri Ghajini bu duruma çok sinirlenmiştir. Kalpana ve eşinin oturduğu evi bulur. Eve girdiğin de sadece Kalpana vardır. Kalpana’yı tokatlayarak ağzını ve burnunu kan içinde bırakır. Bu sırada Sanjay Singhania gelmektedir. Olaya el atan mafya Sanjay’ı eşek sudan gelinceye kadar döverler. En sonunda yerde yatan Kalpana’in kafasına doğru büyük bir demir parçası ile nişan almaktadır. Sanjay’ın gözleri önünde kafasını demir parçasıyla yarılmıştır. Olayların ardından Sanjay Singhania’da kafasına aldığı darbe ile benliğini unutmuştur.

   İş adamı rolünden çıkmış ve Kalpana’yı öldüren Ghajini‘yi bulmak için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Kafasına aldığı darbe yüzünden her 15 dakikada bir hafızasındaki her şey silinir. Bu duruma günlük yaptığı alışkanlıkları ile vücuduna ve not defterine yazdığı yazılar ile her şeyi hatırlamaktadır. Sanjay, eşini gözleri önünde öldüren Ghajini’yi bulmaya çalışacaktır.


Yorum

   Bu güne kadar izlediğim en güzel Hint filmiydi. Filmin hem komik yanları hem de aşırı dram yanı vardı. Hafızasının 15 dakikada bir resetlenmesi ve hatırlama yöntemi gerçekten güzeldi. Senarist çok başarılı bence. Ayrıca dikkatimi çeken bir nokta var. Adam kendini öyle bir yetiştirmiş ki bir yumrukla insanları yere serebiliyor. Film öyle güzel ki bunlar göze batmıyor bile. Hint filmlerinde sıkça olduğu gibi bu filmde de dans vardı. Filmin arasına dansı sokuşturmayı ihmal etmemişler. ^_^  Bu filmi bir ablamın tavsiyesi üzerine izledim ve iyi ki izlemişim diyorum. Eğer izlemediyseniz bende size tavsiye ediyorum.

Sevgiyle Kalın…
sevgiyle kalin

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison