Dizi Yorumu: Arrow 1. ve 2. Sezon

Arrow

dizi yorumu arrow sezon 1 ve 2

IMDb: 8.3
:Yapım: 2012 - ABD, 
Tür: Aksiyon,  Dram,  Fantastik,  Macera
Süre: 60 dakika
Yönetmen: David Nutter, 
Oyuncular: Katie Cassidy, Manu Bennett, Willa Holland, Stephen Amell, Colin Salmon
Seneryo: Andrew Kreisberg, Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Mort Weisinger
Yapımcı: Greg Berlanti, Marc Guggenheim




  Starling City’nin en zengin adamı Robert Queen’in oğlu Oliver Queen çıktıkları yat gezisinin kazayla sonuçlanmasının ardından hayatta kalan tek kişidir ve beş yıl boyunca ‘Araf’ anlamına gelen Lian Yu isimli bir adada hayatta kalma mücadelesi verirken bulunur.

  Oliver Queen, Starling City’e geri döner ancak eski Oliver değildir. Ailesi ve çevresindekiler onun geçen 5 yılın onu değiştirdiğini fark ederler. Oliver, etrafa hala eski, playboy Oliver olduğunu yansıtmaya çalışırken aynı zamanda yeşil başlığının altında babasının ona bıraktığı listedeki şehri hayal kırıklığına uğratan insanları yakalamaya çalışır.

   Dizinin karakter seçimlerinin çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Bence Stephen Amell, Arrow karakteri için biçilmiş kaftan. Zamanla Arrow’un yanında yer almaya başlayan karakterleri de çok seviyorum. Özellikle Felicity, gerildiğinde fazla konuşan, bazen saçmalayan ve bilgisayar dehası. Bana sanki o olmasaydı dizi bu kadar iyi olmazmış gibi geliyor. En sevdiğim karakterlerden bir tanesi.

   Dizinin kendine özgü bir havası var. Kimi okuduğum yorumlarda bir film ve ya diziydi hatırlamıyorum, benzer yanlarının olduğunu söylüyorlardı. Ama açıkçası ben izlediğim dizilerde bir benzerlik göremedim, belki de izlememişimdir o bahsettikleri filmi. Kendine özgü bir havası var derken şundan bahsediyorum, dizi her sezon üzerine kat kat fazlasını koyarak devam ediyor. Dövüş sahneleri olsun ki her daim kazanan bir karakter değil, 3. Sezonda ölümün sınırına geldiği göz önüne alınırsa yenilmez de değil upss spoiler.

   Her sezon farklı bir konu üzerinden giderken bölümlük olarak farklı suçluları yakalayıp adalete teslim ediyor. Ayrıca zaman zaman Lian Yu’da yaşadıklarını - minik bir spoiler, beş yılın tamamında Lian Yu’da değildi-  anlatan sahneleri de oldukça başarılı çekilmiş.

   Birbirinden farklı karakterleriyle oldukça keyifli, bol aksiyonlu, kendine özgü havasıyla insanı bölümlerin peşinden sürükletiyor. İzlemenizi tavsiye ederim.


Sevgiyle Kalın...

Yorumlar

  1. ay ben bu diziyi üç dört sene önce başlayıp durmaksızın izleyip bitirmiştim. yaa ne diziler var yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi dimi çok güzeller. 😁 bende son sezonunu izlemedim henüz bitsin öyle izlicem sonra çatlıyorum meraktan. 😅

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison