Ocak Ayında İzlediklerim | 2019


Herkese merhaba. Dolu dolu bir izlediklerim yazısıyla tekrar buradayım. İçlerinde sizin d izlemeyi düşüneceğiniz güzel filmler var. Bakalım neler izlemişim.
Jab Tak Hai Jaan 

IMDb Puanı: 6,8 / 10
Yapım: 2012 / Hindistan / 2 saat 56 dakika
Tür: Romantik, Dram, Aile

Konusu: Samar Anand Hint Ordusu Bomba İmha Timi'nde görevli, güvenlik korkusu olmadan, bombaları etkisiz hale getiren bir Binbaşı'dır. Bir süre sonra Akira Rai'yı boğulmaktan kurtarır ve ona ceketini verir. Akira, ceketin içindeki hatıra defterini okumaya başlayınca, hikaye de başlar...
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Daha önce severek izlediğim bir filmdi. Uzun zamandır Hint filmi izlemediğimizi fark edince bildiklerden izleyelim deyip ailecek açıp izledik. Shah Rukh Khan'ı izlemeye bayılıyorum. En sevdiğim oyunculardan birisi. Bu film de en sevdiklerimden.
Finding Neverland | Düşler Ülkesi

IMDb Puanı: 7,7 / 10
Yapım: 2004 / ABD, İngiltere / 1 saat 46 dakika
Tür: Biyografi, Dram, Aile

Konusu: Karısıyla arası çok da iyi olmayan Barrie, karısının karşı çıkmalarına rağmen Davies ailesiyle yakınlık kurmaya başlar. Çocuklar, Barrie'nin ilham perileri olmuştur. Onlarla oyunlar oynarken yamaçları gemiye, sopaları kılıca, uçurtmaları periye ve çocukları da "Neverland'ın Kayıp Çocukları"na dönüştürür.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Televizyonda denk gelip izlediğim bir film. Başta biyografik olduğunu fark etmemiştim ama çok güzeldi. Çok severek izlediğim bir film oldu. Peter Pan'ın doğuşunu ve Barrie'nin hayal sahnelerini izlemek çok keyifliydi. 
A Dangerous Fortune | Talihsiz

IMDb Puanı: 4,8 / 10
Yapım: 2016 / Almanya / 3 saat 
Tür: Dram

Konusu: Victoria dönemi İngiltere'sinin zenginliği ile çöküşünün ortasında, genç bir erkeğin ölümünün ardındaki şok edici sır; nefes kesici aşk, güç ve intikam üçgeninin ardındaki üç kuşaklık ihaneti ortaya çıkarır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Yine televizyonda denk gelip izlediğim bir filmdi. Çok uzun ağır ilerleyen bir film. Ama kendini izletiyor. Bunun yanında karmaşık ve sonunda kafamda soru işaretleri bıraktı ve tatmin etmedi. Pek sevemedim.
Ailecek Şaşkınız

IMDb Puanı: 6,5 / 10
Yapım: 2018 / Türkiye / 1 saat 53 dakika
Tür: Komedi

Konusu: Babasının şirketini yöneten çocuksu bir adam, hırsızlık mağduru olur ve olayı araştıran polise gönlünü kaptırır. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Cemcir ve Kural ikilisini daha önce izlememiştim. İkiliyi çok duyup, gördüğümden beklentim bir hayli yüksekti. Eğlenerek izlediğim bir film oldu ama beklentimin biraz altında kaldı.
Kimi No Na Wa | Your Name | Senin Adın 

IMDb Puanı: 8,4 / 10
Yapım: 2016 / Japonya / 1 saat 46 dakika
Tür: Anime, Dram, Fantastik, Romantik

Konusu: Mitsuha, kırsal kesimde, dağların etrafını sardığı bir kentte yaşamaktadır. Taki ise Tokyo’nun merkezinde yaşayan liseli bir gençtir. Bir sabah uyandıklarında, kendilerini birbirlerinin bedenlerinde bulacaklardır. Ve bu sonraki günlerde tekrar ettikçe, aralarında bir bağ olduğu anlaşılacaktır, ama bu sırrı ikisi de o sırada bilmemektedir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Uzun zamandır izlemek istediğim ancak seveceğimi bildiğimden beklettiğim bir animeydi. Yanılmadım elbette, çok ama çok sevdim. Beklentilerimin de çok üstünde, ters köşe yapan güzel bir animeydi. 😍
Jab Harry Met Sejal 

IMDb Puanı: 5,4 / 10
Yapım: 2017 / Hindistan / 2 saat 23 dakika
Tür: Romantik, Komedi, Dram

Konusu: Avrupa'daki çapkın bir tur rehberi, kayıp nişan yüzüğünü aramasına yardımcı olduğu müşterisine karşı bir şeyler hissetmeye başlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Jab Tak Hai Jaan'ı izledikten sonra Hint filmlerini özlediğimi fark ettim ve yine bir Shah Rukh Khan'ın ve aynı başrol kadının oynadığı bu filmi izledim. Shah Rukh Khan'ı izlemek çok keyifli olsa da  Jab Tak Hai Jaan kadar sevemedim.
Iron Man 3 | Demir Adam 3

IMDb Puanı: 7,3 / 10
Yapım: 2013 / ABD,, Çin / 2 saat 10 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim kurgu

Konusu: Tony Stark, Avengers filminde yaşanan New York olayından sonra psikolojik olarak sorunlar yaşamaktadır ve kendi içerisinde  zorlu bir mücadeleye girmiştir. Geçirdiği bu zorlu dönemde Mandarin adında korkunç bir terörist tarafından hayatına darbe alacak ve kendisini tekrar toparlaması gerekecektir. En yakınlarını ve sevdiklerini koruması için zekasının ve cesaretinin yanı sıra bu sefer içgüdülerine de ihtiyacı vardır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Marvel yapımlarına devam. 😋 İlk filmi çok sevmiş, ikincisinden tatmin olamamıştım. Bundan dolayı 3. filmden beklentim düşüktü. Fakat beklentimin çok üzerinde kaldı ve çok sevdim. Özellikle havai fişek (😋) gösterisini. 😁
Batlır | My Name Is 'Batlır' Not Butler

IMDb Puanı: 7,2 / 10
Yapım: 2018 / Türkiye / 1 saat 33 dakika
Tür: Dram

Konusu: Kafası normalden büyük olduğu için 9 kg olarak doğan Batlır'ın, büyüdükçe bu konuda sosyal fobileri oluşur. Batlır, 20'li yaşlara geldiğinde kafasını küçültmek ister ve ameliyatı için gereken parayı bulmak adına televizyonda bir bilgi yarışmasına katılmaya karar verir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yine televizyonda denk geldiğim bir film. Yeni olmasına rağmen hiç duyulmamasına şaşırdım. Ya da ben duymadım, bilmiyorum. Senaryodaki hataları görmezden gelirsek iyi bir film. Ancak daha iyi olabilirmiş. Balina kısımlarını sevdim. Genel olarak filmi de sevdim zaten ama daha iyi işleyebilirlermiş gibi geldi.
Happy New Year | Mutlu Yıllar

IMDb Puanı: 5,1 / 10
Yapım: 2014 / Hindistan / 2 saat 58 dakika
Tür: Aksiyon, Komedi, Müzik

Konusu: İntikam arayışındaki elmas hırsızı, dans yarışması düzenlenen Dubai oteline sızmak için ayak takımından bir ekip toplar. Ancak ilk önce dans etmeyi öğrenmeleri gerekir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yine bir Shah Rukh Khan filmi. 🙈😋 Eğlenceli ve zekice kurgulanmış hırsızlık sahnesiyle oldukça keyifli bir filmdi. Keyifle ve severek izlediğim bir film oldu.
The Beat Beneath My Feet | Yanı Başımdaki Müzik

IMDb Puanı: 6,5 / 10
Yapım: 2014 / İngiltere / 1 saat 31 dakika
Tür: Komedi, Dram, Aile, Müzik

Konusu: Bekar annesiyle Londra'nın güneyinde bir dairede yaşayan delikanlı Tom, alt katlarına yeni taşınan gizemli adamın eski bir rock yıldızı olduğunu keşfeder. Steve adındaki bu adamdan müzik dersleri alabilmek için her şeyi göze alacaktır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Filmin müzikleri çok güzeldi. Klip sahneleri akışı bozsa da keyifli, vakit geçirmelik, güzel bir film.
The Man Without A Face | Yüzü Olmayan Adam

IMDb Puanı: 6,7 / 10
Yapım: 1993 / ABD / 1 saat 55 dakika
Tür: Dram, Aile

Konusu: Chuck evden uzaklaşmak isteyen ancak puanları yetersiz olduğu için hedeflediği okulu kazanamayan sorunlu bir çocuktur. Çevresindekileri ikna edemese de bu sınavı kazanacağına inanıyordur. Ve yakınlarda yaşayan esrarengiz adamı gördüğünde talihinin döndüğünü hisseder. Chuck, McLeod’u kendisini çalıştırması için ikna etmekte başarılı olur ve böylece bu iki farklı karakter arasında naif bir dostluk başlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Ağır başlayıp hızlı biten bir filmdi. Sonu tatmin etmese de severek izledim.
Thor: The Dark World | Thor. Karanlık Dünya

IMDb Puanı: 7,0 / 10
Yapım: 2013 / ABD / 1 saat 52 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Konusu: Thor evreni kurtarmak için mücadele ediyor… Ama Malekith tarafından yönetilen eski bir ırk evreni karanlığa çekmeye çalışıyor. Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmanla karşı karşıya kalan Thor en tehlikeli ve en kişisel yolculuğuna çıkıyor. Bu yolculukta Jane Foster’la yeniden birleşecek ve tüm insanoğlunu kurtarmak için her şeyini feda emek zorunda kalacak.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Daha önce izlemiştim ama kronolojik akışta izlemek çok daha keyifli. İlk filmi daha çok sevsem de bu filmde güzeldi. Özelikle Loki'yi bu filmde daha çok severek izledim. 🙈
Tidelands | 1. Sezon - 8 Bölüm

IMDb Puanı: 7,1 / 10
Yapım: 2018 - günümüz / Avustralya / 2. sezon belirsiz
Tür: Suç, Dram, Fantastik

Konusu: Memleketi Orphelin Bay'e geri dönen eski hükümlü Cal McTeer cinayet, uyuşturucu ve sirenler konusunda kuşaklardır süregelen sessizlik komplosunu açığa çıkarır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Final zamanı bir çılgınlık yapıp izlediğim bir diziydi. Konusundan ötürü beklentim yüksekti. Hikayeyi beğensem de senaryo ve kurgulamayı geliştirmeleri gerekiyor. Bunun haricinde akıcı ve bir çırpıda izlediği bir dizi oldu. 2. sezonun çıkıp çıkmayacağına dair bir bilgi yok henüz ama ben nasıl devam edeceğini merak ediyorum doğrusu.
When Time Stopped

IMDb Puanı: 7,1 / 10
Yapım: 2018 / Güney Kore / 12 Bölüm
Tür: Fantastik, Gizem, Romantik

Konusu: Dizi, bir zaman yolcusunun etrafında dönmektedir. O, sürekli zamanda yolculuk ederek zaman kavramını yitirmiştir ve yaşlanmak gibi bir endişesi yoktur. Ancak yalnız bir hayat yaşamaktadır. Bir gün, bir kadınla tanışır ve hayatının anlamını keşfeder.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Kim Hyun Joong oynadığı için beklettiğim ve bir o kadar da beklentimi yüksek tuttuğum bir diziydi. Ancak olay kurgusundaki zayıflığı nedeniyle pek sevemedim. Ama Kim Hyun Joong için izlemeye değdi. 😋
Are You Human Too?

IMDb Puanı: 8,2 / 10
Yapım: 2017 - 2018 / Güney Kore / 36 Bölüm (30 dakikalık bölümler)
Tür: Romantik, Bilim kurgu

Konusu: Dizi, bir insanmış gibi davranan bir robot ile onun koruması etrafında dönmektedir. Nam Shin geçirdiği bir kaza sonrasında komaya girer. Annesi beyin bilimi ve yapay zeka üzerinde uzmandır. Ürettiği Nam Shin gibi görünen robotu onun yerine geçirir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Fragmanlarını gördüğümden beri izlemek istediğim bir diziydi. Genel olarak beklediğim kadar iyi olsa da sevmediğim yönleri de oldu. 
The Originals | 5. Sezon - 13 Bölüm

IMDb Puanı: 8,3 / 10
Yapım: 2013 - 2018 / ABD / 5 Sezon
Tür: Dram, Fantastik, Korku, Gizem

Konusu: Dizi, Klaus Mikaelson ve ailesinin 1919 yılından beri ilk kez New Orleans’a geri dönmesi ile başlar. Kuruluşunda var oldukları bu şehirden ve kindar babalarından kaçmak zorunda kalmışlardı. Onların yokluğunda şehrin yönetimi Marcel’e geçmiştir. Klaus, Marcel’i alt ederek bir zamanlar sahip oldukları şehri geri almayı kafasına koymuştur. Bunu yaparken vampirler, kurt adamlar ve cadılar arasında çıkması muhtemel bir savaşı da önlemek durumundadır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
En sevdiğim dizi maalesef bu sezonuyla birlikte sona erdi. Severek izlesem de üzücü bir sezon oldu. Bütün sezon boyunca en sevdiğim bölümler son iki bölümdü. Bolca ağladığım bir sezon da oldu tabi. Yine bir yan dizi olarak Legacies dizisi başlamış. Onu da izlemeye başladım tabii ama bir The Originals değil maalesef.
Ocak ayında izlediğim henüz bitmeyen ve güncel takip ettiğim diziler: Çukur, The 100, Agents of S.H.I.E.L.D., The Last Empress, Vuslat, Halka, Legacies.
Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Hangilerini izlemeyi düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. harika liste ve öneri olmuş 1 tanesi hariç diğerlerini not aldım

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzu yeni keşfettim. Sizi de bloguma bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Ailecek Şaşkınız ekibin en kötü projesi diyebilirim. eğer onları izlemek istersen dizilerini tavsiye ederim. Dizileri çok iyidir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison