Kitap Yorumu: Yaratık Avcısı - Rick Yancey


 Kitap Yorumu: Yaratık Avcısı - Rick Yancey Güncelle

Orijinal Adı: The Monstrumologist
Çeviri: Belgin Selen Haktanır Us
Tür: Fantastik, Korku, Macera, Paranormal
Yayınevi: Dex Yayınları
Basım Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 389

Arka Kapak

İşte bunlar sakladığım sırlar. İşte bu asla ihanet etmediğim güven. Ama o artık yok, doksan sene önce öldü, bana güvenen o kişi, tüm bu sırları uğruna sakladığım kişi. Beni kurtaran kişi… ve beni lanetleyen kişi. 

Will Henry'nin günlüğü böyle başlıyor. Will, alışılmadık bir uzmanlığa sahip bir doktorun evlatlığı ve asistanı: yaratık avcılığı. 

Will, doktorla birlikte geçirdiği kısa süre içerisinde doktordan gelen gece yarısı çağrılarına ve bu tehlikeli işe alışmıştır. Ancak bir gün birisi bir kız cesedi ve kızı yiyen bir yaratık haberiyle geldiğinde Will'in yaşamı alt üst olur. Doktor, yavru bir Anthropophagus bulmuştur -göğsünde bulunan ağzıyla beslenen, kafası olmayan bir yaratık. 

Üstelik bu, sayıları gittikçe artan türün habercisidir. 

Şimdi Will ve doktor, çok geç olmadan dünyayı bu hızlı üreyen yaratıktan kurtarmak durumundadır. 

Yepyeni, gotik bir seri! H.P. Lovecraft'ın ruhuyla çağdaş yazarların sürükleyici anlatım becerilerini bir araya getiren Rick Yancey, tüyler ürpertici bir hikâye anlatıyor.
Alıntılar

“Hepimiz, ama hepimiz köleyiz Will Henry...Bazılarımız korkunun kölesiyiz.Bazılarımızda mantığın ya da en ilkel arzularımızın kölesiyiz. Köle olmak kaderimiz. Will Henry, asıl mesele neye inanacağımız.Gerçeğe ya da yalana mı bağlı kalmalıyız, umuda ya da çaresizliğe mi, yoksa ışığa ya da karanlığa mı? Ben ışığa hizmet etmekten yanayım, ama ne yazık ki çoğu zaman kendimi karanlıkta buluyorum.” 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Kaptan gemiden kurtulmuştu, ama kendisini bir akıl hastanesinde bulmuştu. Hem de tüm çocukların doğru olduğunu bildiği bir şey yüzünden: Yatağımızın altında gerçekten de her an bize saldırmaya hazır yaratıklar vardır.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Hayatimizdaki her şey tepetaklak olduğunda,kim güneşin alevler saça saça denize düşmeyeceğine kefil olabilir ki?


Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben iyiyim. Bugün oturup biriken kitapların yorumlarını girmeye karar verdim. Bu yazıyı hemen yayınlayacak olsam da diğerleri bir-iki gün arayla gelecek. :) Bununla birlikte 5 kitap yorumu ve Şubat ayında izlediklerim yazısı gelecek. ^^ Bu arada fotoğraf hakkında ne düşünüyorsunuz. Görsellere dikkat etmeye ve özen göstermeye çalışıyorum. Nasıl olmuş sizce? 

Bugün yorumlayacağım kitaba gelirsek, kitabı bana cancağızım, blog dünyasına katmaya çalıştığım arkadaşım Derya, doğum günümde hediye etmişti. Bende severek okudum.

Kitabın konusundan bahsedecek olursak; giriş kısımı ilginç bir şekilde yazar tarafından yazılıp huzur evinde ölen bir adama ait günlükleri bulmasından bahsediyor ve kitabın geri kalan kısımları bu günlüklerin oluşturduğunu ve değiştirilmediğini belirtiyor ki burada kitaba gerçekçilik katmak istediğini düşünüyorum.

Kitabın geri kalanı üç ciltten oluşuyor, yanı Will Henry'nin ilk üç günlüğü. Will Henry, Doktor Warthrop'a hizmet eden anne babasını bir yangında kaybedince doktor Will'i yanına alır. Doktor, bir hayli ilginç bir adamdır ve aynı zamanda bir Yaratık Avcısı'dır. Will Henry'i de yanına alarak onu asistanı yapar. Will Henry, gece yapılan çalışmalara, garip yaratıklara alışmıştır.

Bir gece, bir kız cesedi ve kızı yiyen bir yaratıkla birlikte bir ziyaretçi geldiğinde yaşamı altüst olur. Adamın getirdiği yaratık bir Anthropophagus'tur. Antropophaguslar çok vahşi ve tehlikeli yaratıklardır ve en önemlisi sürü halinde yaşarlar.

Kitap boyunca Anthropophagusların nereden geldiği, nasıl geldiği hakkında araştırmalar, Doktor ve doktorun babasının geçmişi ve Will Henry'nin ailesini kaybetmesine ssebep olan yangının iç yüzlerini görüyoruz.

Kitap gerçekten bir solukta okunacak kadar heyecanı yüksek tutan bir kitap. Anlatımı, kurgusu muhteşem. Olayların 1888 yılında geçtiğini de belirteyim. 

Ben çok severek okudum. Normalde 4 kitaplık bir serinin ilk kitabı olmasına rağmen akılda hiçbir soru işareti bırakmadan, tek kitapmış gibi bitti. 

Ayrıca olayların birbiriyle bağlantısı, yaratığın tasviri, meydana gelen cinayetlerin tasviri her şey çok iyi anlatılmıştı. Gerçekten başarılı bir kitap. Devamının geleceğini pek sanmıyorum ama tereddüt etmeden alıp okuyabileceğiniz bir kitap. Ben Rick Yancey'in kalemini sevdim diğer kitaplarını da okumayı çok istiyorum.

Bu arada Cnr'a henüz gitmediyseniz ve gidecekseniz Dex'e mutlaka uğrayın derim. Yanlış hatırlamıyorsam bu kitap 5 liralık indirimdeydi. 

Siz Yaratık Avcısı'nı okudunuz mu? Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın. ^^


Puanım
5 puan

Sevgiyle Kalın...
Sevgiyle Kalın...

Yorumlar

  1. Kitabı okumDım ama oldukça heyecanı duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, sonuna kadar heyecanı koruyor. ^^ Yorum için teşekkürler. :)

      Sil
  2. Okuyacağım kitap sayısı çoğalıyor, sizde okuyalım diye çok güzel anlatmışsınız teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogları dolaştıkça benimde listem epeyce kabarıyor :D Teşekkürler ^^

      Sil
  3. Alıntılar çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
  4. not aldım bunu da okuyacağım, çok heyecanlıya benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim, kesinlikle sonuna kadar heyecanı koruyor :) Yorum için teşekkürler ^^

      Sil
  5. Rick Yancey'in tüm kitapları bi harika ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece bunu okudum. Ama diğerlerini de çok merak ediyorum. ^^ Yorum için teşekkürler. ^^

      Sil
    2. Ben sadece bunu okudum. Ama diğerlerini de çok merak ediyorum. ^^ Yorum için teşekkürler. ^^

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison