Kitap Yorumu: Beni Sev Diye - Asude

Kitap Yorumu: Beni Sev Diye - Asude

Sayfa Sayısı: 592
Baskı Yılı: 2015
Yayınevi: Ephesus 

Arka Kapak

Aşk mı? Nefret mi? Gurur mu? Kabulleniş mi?

Ateş gibi kızıl saçlarıyla bambaşka bir güzelliği olan Kristy, buzdan bir iklimin hüküm sürdüğü topraklarda yapayalnız, yoksul bir hayat yaşamaktadır. Onu gören her erkeğin dikkatini çeken büyülü güzelliğine rağmen, kalbini kimseye açmayacağına dair kendine bir söz vermiştir. Çünkü kalbinin derinliklerinde, yedi yıl önce evlendiği ancak yüzüne bile bakmadan onu kovan o zalim adamın izlerini taşımaktadır.

Simsiyah saçları, geceden karanlık gözleri, dünyayı yüklenecek kadar güçlü görünen bedeniyle Bradley, her kadının romantik hayallerini süsleyen görkemli bir soyludur. Onda eksik olan tek şey, bir kalptir. Genç adam unutmayı seçtiği geçmişinden uzak, duygusuz bir hayat yaşarken, kızıl saçlı asi bir kadınla karşılaşır. Bu gizemli kadının gerçek kimliğini öğrendiğinde dünyası sarsılacaktır.

Geçmiş yaraların sızısını hâlâ duyan genç kadın, geleceğini de yaralamaya ant içmiş Bradley ile yeniden karşılaştığında, yedi yıl önceki gibi itaatkâr olmayacaktır.

Ve genç adam asla kabullenemeyeceği gerçeklerle yüzleşirken, Kristy'nin asi ruhunun arkasındaki masumiyetle, sadece kalbinin değil, derin bir aşkın da farkına varacaktır.


Alıntılar

Yaşayan kalbi, tıpkı yedi yıl önceki gibi ansızın öldü. Oraya yavaş yavaş acıyla beslenen kapkara bir nefret oturdu.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Kristy ona yenilmemeye ant içmişti. Kalbinden yol alıp dudaklarından yavaş yavaş dökülen kelimelerle "Pişmanlık, sahip olduklarını kaybetmekten korkan insanların hissedeceği bir duygudur. Ben hiçbir şeye sahip olmadım ve şimdi de hiçbir şeye sahip değilim," dedi kısık sesiyle. "Sen her şeyimi aldığından beri, benim hiçbir şeyim yok!"
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Bradley ansızın durdu. Onu kolları arasında kuvvetle tutarken "Güzelliğini inkar edersem, bu ömrüm boyunca işlediğim en büyük günah olur," diye fısıldadı.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
William Bradley Barlow, hayatına giren en yanlış kadına "Benim ol!" demişti.
Ve o kadın sadece bir saniye durup "Seninim," diye karşılık vermişti.
Bu delilikti...
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Dave bir halatı olmadığına üzülüyordu. Lanet olsun! Lilybeth'i kesinlikle bir yere bağlaması gerekecekti...
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
"Seni seviyorum Kristy! Bütün insanlık şahidim olsun ki, ben sensiz yaşayamıyorum!"


Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben iyiyim.  Kitap yorumları birikmeye başladı ve bu beni sinir ediyor. Yorumlanması gereken bir çok kitap var ve ben henüz hiçbirini yazamadım. Bu hafta bir çoğunu yazıp taslak olarak kaydetmeyi planlıyorum. Şöyle başına adam gibi oturmazsam bitecek gibi görünmüyorlar. Bu kitabı okuyalı da bir aydan fazla oluyor. Neyse... Gelelim kitabımıza...

Konusunu nasıl anlatsam bilemiyorum. Şöyle ki; Kristy ve Bradley 7 yıl önce evlenmiştir. Ve evlendiklerinin ertesi gecesi Bradley, Kristy'i kovar. Kristy İskoçya'ya geri döner. 7 yıl sonra ise çalışmak için tekrar İngiltere'ye gelir ve bir kontun evinde hizmetçi olarak işe başlar. İşe girdiği ev kocasının evidir. Kristy sonradan bunu öğrense de Bradley onu tanımaz ve olaylar gelişir. Falan, filan... .diyerek konuya noktayı koyuyorum gerisini siz okuyun. Zira ben anlatmaya devam edersem büyük spoilerlar veririm, olmaz yani... :)

Konu ve kurgu itibariyle ben çok sevdim. Asude'nin bu tarihi romanlarını daha çok seviyorum. Konu akışını hemen hemen tahmin edebiliyorsunuz. Ama okumaktan da geri duramıyorsunuz. 

Kalemi, anlatımı yine çok başarılıydı. Severek okudum. Ayrıca karakterler, özellikle "Asudeboy" dediğimiz adamlar ve "Asudegirl" dediğimiz kadın karakterler her zaman olduğu gibi çok başarılıydı. 

Benim kitapta en sevdiğim kısım son kısımdı. Gül ve Avcı'dan tanıdğımız Albert ile evlenme planları kuran ufaklığımız Ella'ya bayıldım. 

Kapağına da değinmeden edemeyeceğim. Oldukça başarılı bir kapak tasarımı. Bayıldım. Gerçi iç kapağın rengi başta gözüme korkunç gelse de alıştım fazla sorun olmadı yani. 

Siz Beni Sev Diye'yi okudunuz mu? 
Ne düşündüğünüzü benimle paylaşın..

Puanım
5 Puan

Sevgiyle Kalın...
Sevgiyle Kalın...

Yorumlar

  1. mm bu kitabı görüyordum ama böyle tarihi bir kurgusu olacağı hiç aklıma gelmemişti :) hiç Asude okumadım ama bu yorumdan sonra biraz merak saldım, teşekkürlerr :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) İlk olarak Gül ve Avcı'yı okursan çok daha iyi olabilir. :) Oradan tanıdığımız karakterler çok sıklıkla bu kitapta da geçiyor. :) Ayrıca yorum için de teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Güzel kitapmış ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison