Haziran Ayında Okuduklarım | 2019

Bayan Safir Mavi - Ebrar Şeyban

Herkese merhaba. Durun hemen taşlamayın geldim işte. 😅 İki aydır yoktum sanırım. Bu iki ayda bolca tembellik yaptığımı itiraf ediyorum. Temmuz ve Ağustos okuduklarımı paylaştığımda anlayacaksınız ne kadar büyük bir tembellik moduna geçtiğimi.

En son paylaştığım gezi videosundan sonra pek bir şey yapmadım açıkçası. Teknofeste gittim, video çekmeyi de planlıyordum aslında ama üşendim. 🙈 Bütün gün yatıp film/dizi izlediğim, elime doğru dürüst kitap almadığım bir iki ay oldu. Neyse ki okulların açılmasıyla üzerimdeki ölü toprağını attım. Kendimi gaza getirmek için de vlog çekmeye başladım. Beklemede kalın. 😋 Şimdi bakalım haziranda neler okumuşum.

Not: Üstteki fotoğraf için düşüncelerinizi yoruma yazar mısınız? Ben sevdim ama emin de olamadım gibi. Yorumlarınıza göre bu tarzda gidip gitmemeye karar vereceğim. 😋
Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş - José Saramago


Sayfa Sayısı: 236

Kitap kulübünden Merve'nin başlattığı Her ay bir Saramago etkinliği dolayısıyla okuduğum bir kitaptı. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve çok sevdim. Yazarım kalemi oldukça farklı ve özgün. "Ertesi gün hiç kimse ölmedi" diyerek başlayan kitap, ilk satırlarından sizi kendine çekiyor. İçerisinde toplumsal analizler, sosyolojik gözlemler barındıran çok güzel bir kitap. Tavsiye ediyorum.
Kan Sözü - Richelle Mead (Vampir Akademisi #4)

Sayfa Sayısı: 520

3. kitabı bitirdiğimden beri oldukça merak ediyordum. Ve beklentilerimi oldukça karşıladı. Bu kitapta Dimitri'nin ailesiyle tanıştık ve ben o sahneleri büyük bir keyifle hiç bitmesini istemeyerek okudum. Şimdi bu yazıyı yazarken özlediğimi fark ettim. Haftaya kütüphaneye gideyim de 5. kitabı alayım. 😋
Düşmüş Melekler Şehri - Cassandra Clare (Ölümcül Oyuncaklar #4)

Sayfa Sayısı: 496

Serinin bu kitabını ne derece sevdiğimden emin değilim. En azından Vampir Akademisi kadar sevmediğimi söyleyebilirim. Kan Sözü'ni aradan aynı zaman geçmesine rağmen hatırlarken -en azından hissettiklerimi- bu kitabı pek hatırlayamıyorum. Elbette seriye devam edeceğim çünkü dizisini izlemek istiyorum. Dizide, kitaplardaki olayları harmanlayarak bir senaryo oluşturduklarından, 1. kitap 1. sezon, gibi bir şey söylemek mümkün değil. Dolayısıyla spoiler yemek istemediğimden önce seriyi bitirmem lazım. 😋
Destan - Özge Erkin

Sayfa Sayısı: 440

Aslında bu kitabı daha önce okumuştum. Ama nedense birden bire tekrar okuma isteği geldi. Hemen aldım elime ve tekrar okudum. 🙈 Ben bu kitabı gerçekten seviyorum. Blogda daha önce "Bu kitap tek kelimeyle; Harikaydı. O şiirsel üslubuyla beni kalbimden vurdu resmen. Hele Destan/Devran karakteri... Bayıldım." demişim ve hala diyorum. 🥰
Küçük Şeylerin Tanrısı - Arundhati Roy

Sayfa Sayısı: 400

Kitap Kulübüyle okuduğumuz bir kitaptı. Evdeyken pek sarmamıştı, köye giderken yanımda götürmeseydim de bitiremezdim sanırım. Kitap boyunca Hintli bir ailenin başına gelenleri, yaşamlarını, kültürlerini okuyoruz. Başta isimler ve kurgunun karmaşıklığından -geçmiş ve günümüz geçişleri anlaşılmıyor- dolayı adapte olmakta epey zorlandım. Ama köyde olup sakin bir şekilde rahat bir kafayla okuduğumdan sanırım sonrasında çabuk adapte oldum. Oldukça vurucu bir kitaptı. Ne söylesem spoiler olurmuş gibi hissediyorum. Ama Hint kültürüne, sosyolojiye meraklı olanların sevebileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Toplamda okuduğum sayfa sayısı: 2092
Ortalama günlük okuduğum sayfa sayısı: 70 (yaklaşık)

Benim okuduklarım bunlardı. Siz içlerinden hangilerini okudunuz? Hangilerini okumayı düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın.

Yorumlar

  1. Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş uzun zamandır kütüphanemde bekliyor. Aslında Saramago okumayı seviyorum ancak bir türlü bu kitaba başlayamadım. Bahsettiğiniz gibi sosyolojik analizler varsa tam da aradığım kitap.
    Diğer kitaplar hakkında bilgim yoktu. Tanıtımlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle din ve dinin kullanılışı üzerindeki söyledikleri beni etkilemişti. Okuduktan sonra düşüncelerini benimle paylaşırsan sevinirim. Keyifli okumalar. 🤗

      Sil
  2. Bence görsel gayet güzel olmuş. Bu şekilde devam edebilirsin.

    Saramago candır. Körlük kitabını şiddetle öneriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmene sevindim. 😄

      Körlük'ü de aldım ama henüz elim gitmedi. Zamanını bekliyor sanırım. 😊😋

      Sil
  3. José Saramago'nun okumak istediğim kitaplarından biri Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş. Ölümcül Oyuncaklar aslında 3. kitapta bitecekti sonra ek 3 kitap daha yazıldı ondan biraz zoraki gelmiş olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Saramago'dan okuduğum ilk kitaptı ve çok sevdim. Gerçekten etkileyici bir kitap. :) Bak onu bilmiyordum. Belki de ondandır.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison