Haziran Ayında İzlediklerim | 2019


Herkese merhaba. Bu yazıyı aslında hafta içi yayınlayacaktım fakat çarşamba ve perşembe okuldaydım ve eve geldikten sonra da fırsatım olmadı. Dün de biraz rahatsızdım, biraz yattım, kitap okudum, kitap okurken de uyuya kalmışım. Uyandığımda geç bir saatti ve bu güne bırakmış oldum. Ama neyse ki yazıp paylaşabildim. Şimdi bakalım haziran ayında neler izlemişim...
Okja 🧡

IMDb Puanı: 7,3 / 10
Yapım: 2017 / Güney Kore, ABD / 2 saat
Tür: Aksiyon, Macera, Dram, Bilim-kurgu

Yayınlandığından beri listemde olan bir filmdi. Annemle birlikte keyifle izledik. Ben filmi oldukça sevdim. Değişik ve güzeldi. Duyguları çok iyi yansıtan bir film. Küçük kızın oyunculuğu çok iyiydi.
I Am Mother


IMDb Puanı: 6,8 / 10
Yapım: 2019 / Avustralya / 1 saat 53 dakika
Tür: Korku, Gerilim, Dram, Bilim-kurgu

Fragmanını gördüğümde oldukça ilgimi çekmişti ve beklentim yüksekti. Film ilk yarıda güzeldi aslında. Sonu hakkında tahminlerim vardı, tutmadı ve ters köşe yaptı. Bu noktada klişenin dışına çıkıp ters köşe yapması iyiydi fakat gidişat beni tatmin etmedi. Yine de kötü değildi. Beklentisiz izlendiğinde beğenileceğini düşünüyorum.
Maide'nin Altın Günü


IMDb Puanı: 3,8 / 10
Yapım: 2017 / Türkiye / 1 saat 45 dakika
Tür: Komedi

Bu filmden de beklentim oldukça yüksekti çünkü çıktığı zaman Maide tiplemesinden epey bahsedildi. Ezgi Mola kesinlikle çok beğendiğim ve sevdiğim bir oyuncu bu tiplemesi de oldukça başarılıydı. Annemle izlerken de epeyce güldük. Güldürdü fakat çokta bayıldığımı söyleyemem. Özellikle bir esprinin sıkça tekrarlanması biraz can sıkıcıydı.
John Wick: Chapter 3 - Parabellum

IMDb Puanı: 7,6 / 10
Yapım: 2019 / ABD / 2 saat 11 dakika
Tür: Aksiyon, Suç, Gerilim

John Wick hakkında hiçbir şey bilmeden gittim 3. filmini izledim. 😅 Kardeşcan ile hadi gezelim deyip, havanın çok sıcak olmasıyla beni bu filme sürüklediği bir günde izledik. 😋 Fakat öncesini bilmediğimden filme girmeden önce Kardeşcan ilk iki filmi biraz genel hatlarıyla anlattı. Aksiyonu asla durmayan bir film. O yüzden keyifle izlediğimiz bir film oldu.
Mortal Engines | Ölümcül Makineler 🧡

IMDb Puanı: 6,1 / 10
Yapım: 2018 / ABD, Yeni Zellanda / 2 saat 8 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim-kurgu, Gerilim

Aslında bu filmin önce kitabını okumak istiyordum fakat bir sitede görünce boş bulunup izledim. Güzel, sürükleyici bir filmdi. Grafikleri çok iyiydi. Keyifle izledim. Serisini hala merak ediyorum. Kütüphanede bulursam alıp okumak istiyorum. Bilmeyenler için Yürüyen Kentler Serisi.

Warcraft


IMDb Puanı: 6,8 / 10
Yapım: 2016 / Japonya, Çin, Kanada, ABD / 2 saat 3 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Sakarya-Hendek'e giderken otobüste izlediğim bir film. Vakit geçsin diye otobüste koltuk arkasındaki ekrandan izledim. Dublaj izlemeyi sevmesem de mecburen dublajlı izlemiş oldum. Öyle çok bayılmadığım, keyifli vakit geçirmelik bir  filmdi benim için.
Chilling Adventures of Sabrina 
| 1. Sezon - 11 Bölüm

IMDb Puanı: 7,7 / 10
Yapım: 2018 - günümüz / ABD / 3. & 4. sezon onaylı
Tür: Dram, Fantastik, Korku, Gerilim, Gizem

Fragmanlarını gördüğümde merak ettiğim bir diziydi. Karanlık havasıyla gerilimi hissettiren, farklı ve güzel bir dizi. Ben severek izledim.
Plan Coeur | The Hook Up Plan | Aşk Planı | 1. Sezon - 8 Bölüm

IMDb Puanı: 7,5 / 10
Yapım: 2018 - günümüz / Fransa / 2 sezon (3. sezon belirsiz)
Tür: Komedi

Sevip sevmediğimden emin olamadığım bir dizi. Aslında iyi işlenebilecek bir konuya sahip. Fakat sevemediğim bazı absürtlükler ve sahneler vardı. O yüzden emin değilim.
The Vampire Diaries | Vampir Günlükleri | 1. Sezon - 22 Bölüm 🧡

IMDb Puanı: 7,7 / 10
Yapım: 2009 - 2017 / ABD / 8 Sezon
Tür: Dram, Fantastik, Gerilim, Gizem, Romantik

Aslında tamamen izleyip bitirdiğim bir dizi. Tekrar başlamamın sebebi tamamen İngilizce altyazılı izlemek istemem. Kolay anlaşılır bir dili var ve konuyu da bildiğimden İngilizcemi geliştirmek açısından iyi oldu.
Haziran ayı boyunca izlediğim henüz bitmeyen ve güncel takip ettiğim diziler: Her Yerde Sen, Fullmetal Alchemist Brotherhood, Arthdal Chronicles
Benim izlediklerim bunlardı. Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Hangilerini izlemeyi düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Dipnot: Yanına kalp koyduklarım en sevdiklerim. 😋

Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. john wick 3 güzeldi :) kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  2. wick serisini çok sefiyom dördüncüyü bekliyom :) arthdall sevmiştim. fma brotherhood çok iyi benceee :) her yerde sen minnoş bencee :) okja ve chilling sabrina not aldım. empress ki izliyom güzeeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk filmlerini izleyeceğim daha. 😅 Arthdal'dan koptum bir, devam edemedim. Ama izleyeceğim merak ediyorum. FMA candır. 😋 Türk dizilerini takip etmek aşırı zor, ipin ucunu bayaa kaçırdım. 😅 Empress Ki'yi de annem bensiz izleyince bir türlü başlayamadım. 😅😂 Umarım seversin, keyifli seyirler 😘

      Sil
  3. Her telden film var ama benim favorim John Wick. Ben de ilk filmi izlemeden ikinciyi izlemiştim ama konuyu anlamakta pek sıkıntı çekmedim. Pek konu yok zaten. Bitmeyen bir aksiyon :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Konudan, hikayeden çok aksiyon ön planda. 😄😘

      Sil
  4. ne kötü ki hiç birini izlememişim bir ara bakılacak mutlaka , teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. 😊 İçlerinden ilk tavsiye edeceğim Okja. 😄 İzlersen eğer, şimdiden keyifli seyirler. 🤗

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison