Haziran Ayında Okuduklarım | 2018

Haziran Ayında Okuduklarım | 2018

Herkese merhaba! Nasılsınız? Ben çok çok iyiyim. Nihayet sınavlar bitti. Ne olur ne biter hiç bilmiyorum ama sonuçlar açıklanana kadar hiçbir şey düşünmeyeceğim bu konuda.  Dün okuduğum ama yorumunu girmediğim bir çok kitabın fotoğrafını çektim. Zamanla bütün yorumlar blogda olacak inşallah.

Şimdi bakalım neler okumuşum...
Kar Çiçeği - Bahattin Yıldız
Kar Çiçeği - Bahattin Yıldız

Sayfa Sayısı: 288
Puanım: 3 / 5

Bu kitabı sanırım 5-6 sene önce okumuştum ama pek hatırlamıyordum. Yaz okuma şenliği kapsamında bulabildiğim mavi kapaklı kitaplardan biriydi. Tabii kış şenliğine daha uygun olurdu sanki. :D  Çabucak okunup biten akıcı bir kitap. Ayrıca yazar kendi yaşadığı şeyleri romanlaştırmış anlaşılan. Tabii ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu bilemiyorum. Tam olarak dini bir roman da denemez. Modernleştirilmiş bir aşk hikayesiydi. Arada kaldığım bir kitap. 
Çığlık - Becca Fitzpatrick (Hush Hush #2)
Çığlık - Becca Fitzpatrick (Hush Hush #2)


Sayfa Sayısı: 408
Puanım: 4,2 / 5

Daha önce okumaya başlayıp Nora'ya sinir olunca yarım bırakmıştım. Nora bu kitapta gerçekten insanı sinir krizine soktu. Olay karmaşası, gizemler, ters köşeler kitabı okunur kılan şeyler. Ancak hush hush serisini çok çok sevenlerden değilim maalesef. Hatta biraz abartıldığını düşünüyorum. Kısaca Nora'nın salaklıkları haricinde kitabı sevdim.
Düşüş - Julie Plec (The Originals Anlatılmamış Hikaye #2)
Düşüş - Julie Plec (The Originals Anlatılmamış Hikaye #2)

Sayfa Sayısı: 280
Puanım: 4,7 / 5

Klaus aşkımı hâlâ bilmeyenleriniz varsa şimdi öğrenmiş oldunuz. Serinin ilk kitabını şurada yorumlamıştım. İlk kitabı iki yıl önce okuduğumdan unuttuğum şeyler vardı ama çokta sorun olmadı. Hikaye zaten ilk kitaptaki zamandan 44 yıl sonrasında geçiyor. Yine keyifli bir okumaydı. Tabii elimde 10 gün kadar sürünmese daha iyi olurdu. Ama sorun değil. Sonuçta önemli bir sınav için hazırlanıyordum. Dizi tadında keyifli bir okumaydı. 
Toplamda okuduğum sayfa sayısı: 976
Ortalama günlük okuduğum sayfa sayısı: 31,5 (yaklaşık)

Benim okuduklarım bunlardı. Siz içlerinden hangilerini okudunuz? Hangilerini okumayı düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.


Sevgiyle kalın...
Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. İnsan kitap okumaya vakit bulduğunda hissettiği mutluluğu başka hiçbir şeyde hissetmiyor değil mi? Okuma listesi ile gelmiş olmana çok mutlu oldum. Nice güzel paylaşımlarında bulusalım :) Sınavlar içinde geçmiş olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sınava hazırlandığım dönemde de sürekli okumaya çalışıyordum yoksa sadece ders çalışsam çıldırırdım herhalde. :D Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Aaa hiçbirini okumamışım. 🙄

    YanıtlaSil
  3. Okunacaklar listem kabarık :D

    YanıtlaSil
  4. Şey üniversite sınavı mıydı acaba girdiğiniz? :) bende girdim de bu sene herkese soruyorum sizin de nasıl gectigini anlamsızca merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet üniversite sınavıydı. İlk oturumda süre sıkıntısı hariç güzel geçti. Ancak ikinci oturum biraz zorladı. Sayısalda hiç bir şey yapamadım doğru düzgün. Sözel veya eşit ağırlıktan iyi bir puan gelirse gelir. Öyle yani.. :) Umarım sizin daha güzel geçmiştir.

      Sil
  5. Maalesef bu kitapların hiç birini okumadım. Sizi de tebrik ediyorum. Bence bir ayda güzel bir okuma oranı.

    YanıtlaSil
  6. Sınavı atlatmanın en güzel yanı ihmal edilen hobilere zaman ayırabilmek. Seni daha sık okuyabileceğim için mutluyum. Yazın birçok blog nadasa çekiliyor. Biz buralarda olalım bari :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Sınav zamanı bir şeyler yaparken hep içimde sınavın sorumluluğu olduğundan yaptıklarımdan da keyif alamıyordum. Bende daha çok burada olacağım için mutluyum. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison