Bu Hafta | 16-22 Temmuz 2018



Herkese merhaba. Bu haftanın yazısıyla buradayım. Bu hafta içinde taslak girdiğim kitap yorumlarından birini paylaşacaktım ama günler o kadar çabuk geçiyor ki bir baktım pazar olmuş bile. 😅 

Pazartesi günü kalktığımızda odayı toparlayıp kuşun kafesini temizledim. Aslında yanımda götürmek istiyordum ama otobüse alırlar mı almazlar mı bilemediğimden götüremedim. Biz yokken kardeşim Talha bakacak ona. Bizimle gelmek istemedi beyfendi sıkılırmış. 😅 Kahvaltı yapıp evi toparladıktan sonra hazırlanıp çıktık evden. Otogar servisini kaçırınca metroya yollandık annemle. Saat 1 de hareket ettik. Yol boyunca Taht Oyunlarını (Google kitapların seali okuma özelliği ile) dinledim. Son 200 sayfam kaldığından yanımda taşımak istemedim kitabı. Saat 16.30'da Hendek Terminalindeydik. Eniştem gelip aldı, teyzemin (annemin teyzesi) evine geçtik. Köydeki evi yapalı 2-3 sene oldu ama biz ilk defa gittik. O kadar güzel ki. Orman yolu evin kapısına kadar gidiyor. Kocaman balkonu karşı dağlara bakıyor. Manzara cidden şahane, otur seyret. Gittiğimizde biraz oturduk dinlendik. Yemek yedikten sonra diğer teyzemin evine gittik. Akşam oturduk çay içtik, sohbet ettik. Döndükten sonra biraz balkonda oturduk. Ama baya üşüdük. Güneş battıktan sonra epeyce serin oluyor. 😅

Salı günü erkenden kalktık. Köy havasından mı bilmem sabah 5 den sonra uyanıp uyanıp durdum sonra 8de kalktım. Yüksel teyzemle eniştem zaten sabah namazından sonra yatmayıp hayvanlarla tarlayla uğraşıyorlar. Kalktıktan sonra teyzem annem ben kahvaltı hazırlıyoruz. Organik tarladan patatesleri kızartıyoruz. Hemen hemem her şey tarladan. Kahvaltıdan sonra ben bulaşığa giriyorum. Teyzemler çarşıya gidiyorlar. Salı günleri pazar oluyor. Alışverişe gidiyorlar. Annem evi toparlarken bende balkonu süpürüp siliyorum. Gündüzden hep karasinekler oluyor. İlaçlayınca da hepsi yerlerde. 😅 İşimiz bitince kahvemi alıp oturdum kitap okudum. Otomatik Portakal'a başladım. Teyzemler geldi. Yemek hazırlayıp yedik. Sonra teyzem tarlaya gidince bende hortumu alıp çiçeklerini suladım. 😊 Sonra yine oturup kitap okudum. Akşam tekrar Hacer teyzeme-diğer teyze- gittik. Oturduk dondurma yedik, sohbet ettik. Hacer teyzem bu akşam kalın burada deyince orada kaldık.


Çarşamba günü kahvaltıyı yine hep beraber kahvaltı yaptık. Sonra ben herkese kahve yaptım oturduk sohbet ettik. Sonra Yüksel teyzeme geçtik. Serilmiş yünleri vardı annemle birlikte oturup onları tiftiklerken bende oturdum yanlarına başladım yünleri tiftiklemeye. 😅 Baya 1-2 saat sürdü. Tabii sohbet muhabbet derken anlamadık nasıl geçti. Sonra yemek, bulaşık derken akşam oldu. Balkonda oturduk sohbet ettik. Arkadaşları arayıp sohbet ettim. Üşüyünce içeri geçtik haberlere baktık, meyve yedik. Biraz kitap okudum sonra yatarken de taht oyunlarını dinledim.

Perşembe günü Talha dayanamadı gelmeye karar verdi. Kuşu Sedalara bıraktı. Bende ondan kalın hırkamı getirmesini istedim. 😅 Akşamları cidden çok soğuk oluyor. Hatta yatarken yorgan örtünüyoruz. 😁 Kahvaltıdan sonra yine balkonu süpürüp sildim. Kahve yaptım kendime oturdum biraz kitap okudum. Sonra bir bölüm Gilmore Girls izledim. Talha gelince yemek yedik. Yüksel teyzem tarlaya ocak -tohum atmak için ufak çukurlar- açmaya gitti. Bizde yanına gittik. Tarlanın aşağısında  elma ağacı vardı. Gittik biraz elma topladık. Sonra eve geçtim biraz kitap okudum. Sıkılınca ahırda duran kedileri sevmeye gittim. Orada samanların üzerinde yatan üç yavruyla anneleri var. Çok tatlılar. Ama bir kaç gündür bir yavru ortalarda görünmüyor. 😔 Akşam yine Hacer teyzeme çay içmeye gittik. Sohbet muhabbet derken epey geç olunca döndük. 
Balkonun önündeki çiçekler.. Dehşet güzel bir örümcek. 😅

Cuma günü kahvaltıdan sonra yine ortalığı toparladık. Talha ile eniştemler cumaya çarşıya gittiler. Biraz kitap okudum. Oturduk sohbet ettik. Sonra Hacer teyzeme geçtik. Eniştemler de gelince sofrayı hazırlayıp yemek yedik. Yüksel teyzem biraz üşütmüştü. Eve dönünce yattı. Talha da koltukta uyuya kalınca bende kulaklığımı alıp Taht Oyunları'nı dinlerken uzandım.  Bir ara gözüm almış. Kalktıktan sonra Otomatik Portakal'ı okuyup bitirdim. Hacer teyzem arayıp yumurta vereceğim gel al deyince ona gittim. Sonra büyük anneannem -rahmetli anneannemin annesi- de Yüksel teyzeme gelecekti. Biraz onu bekledim anneannem fazla yürüyemediği için eniştem arabayla bıraktı bizi. Sonra uzun zamandır elimde olan ama sadece bir iki sayfa okuduğum Semaver kitabını aldım elime. 😅 Biraz kitap okudum sonra oturup sohbet ettik. Sonra hepimiz yatmaya gittik.

 
Cumartesi günü kalktığımda Yüksel teyzemin oğlu Ufuk abim gelmişti. Hep birlikte kahvaltı yaptık. Sonra Talha'yla Ufuk abim çarşıya gittiler. Annemler yemek hazırlığına girişince -tarladan fasulye toplayıp ayıklama vs..- bende kitap okudum biraz. Sonra canım kek isteyince kalktım limonlu kek yaptım. 👩‍🍳😁 Abimle Talha dönünce sofrayı hazırlayıp Hacer teyzemleri çağırdık. Hep birlikte yemek yedik. Ortalığı toparladıktan sonra oturdum biraz kitap okudum. Ufuk abim gittikten sonra teyzemin büyük oğlu Ercan abim eşi Şadıman ablamla birlikte geldi. Teyzem canının ablamın böreğinden istediğini söyleyince börek yaptı. Kek börek çay derken akşam hep birlikte oturup yedik içtik sohbet ettik. Abimle eşi gittikten sonra herkes yatmaya gitti. Ben dizi izleyecektim sonra annemde -aynı yerde yatıyoruz- izleyeyim deyince birlikte izledik biraz. Baktım annem uyukluyor. Benimde uykum gelince bölümü yarım bırakıp yattım. 😅

Pazar günü kalktığımda üzücü bir haber aldım. Bahçe de dolanan küçük bir yavru kedi vardı. -ahırdaki üç yavru hariç- Bir köpek gelip öldürmüş onu. Çok üzüldüm. Eniştem duymuş sesini ama yetişememiş maalesef. Kahvaltıdan sonra mutfağı toparlayıp bulaşıkları yıkadım. Sonra teyzemle balkonda oturup sohbet ettik. Bugün aşırı sıcak olunca dayanamadım gittim duşa girdim. Daha sonra bu yazı için resim düzenleyip taslak hazırladım. Eniştem biraz yaş fındık getirmişti biraz ondan yedim. Normal kavrulmuş fındıktan daha çok severim yaş fındığı. 😁 Gece yarım bıraktığım Worlds Within'in bölümünü izledim. Hacer teyzeme yemeğe gittik. Döndükten sonra biraz balkonda oturduk sohbet ettik.  Gittim biraz kedileri sevdim. Sonra eniştem ve Talha ile salıncak yaptık. 😁 Talha ile baya sallandık.  😅 Sonra teyzemlerle bahçedeki masalarda oturup sohbet ettik. Balkona geçtiğimizde diğer eniştem de geldi. Hep birlikte meyve yiyip sohbet ettik. Ben biraz bu yazıyı düzenledim. Sonra herkes yatmaya gitti. Bende şimdi bu yazıyı düzenliyorum. 😅 

Bu hafta da böyle geçti. Genelde yiyip içip sohbet ediyoruz.  😅 Sabahları erken kalkınca yatsıdan sonra herkes yatıyor. 😁 Günler böyle geçiyor. Dizi film izleyesim bile gelmiyor. Burası çok huzurlu. İstanbula dönesim gelmiyor hiç. 😅 Telefondan yazıp yayınladığım için hatalarım varsa affola. Herkese güzel, huzurlu bir hafta geçirmesini dilerim.

Sevgiyle Kalın...

Yorumlar

  1. Otomatik Portakal ve Semaver; her ikiside güzel kitaplar

    YanıtlaSil
  2. Ben de taze fındığı daha çok severim :) Pek keyifli bir hafta olmuş, huzurlu ve sevdiklerinizle birlikte :)Allah daim etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle huzur dolu gerçekten.. Amin, teşekkürler. 😘💙

      Sil
  3. Bu yazıyı telefondan yazdıysan çok tebrik ediyorum. Ben illaki bilgisayar istiyorum. Benim bilgisayar bozuldu. Yeni aldığımız da birkaç gün sonra bozuldu. Şimdi onu garantiye vereceğiz. Gelene kadar yaz biter. Bu yaz blogumda hiç aktif olamadım :-( En azından sizleri okuyabiliyorum diye teselli ediyorum kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy hiç sorma canım çıktı yazarken. :D Yaa niye öyle oldu ki acaba üretim hatası mı vardı acaba.. Bende aktif olacağım dedim ama pek olamadım malum tercih dönemi falan.. :/ Olsun ya burası daima var ve biz daima burada olacağız. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison