Kitap Yorumu: Aşkın Peşinde - Zekeriya Efiloğlu

Kitap Yorumu: Aşkın Peşinde - Zekeriya Efiloğlu

Sayfa Sayısı: 408
Baskı Yılı: 2015
Yayınevi: Hayat Yayıncılık

Arka Kapak

Hayatta en acı şey; bedenin yalnız, yüreğin ıssız kalmasıdır.

O, talan edilmiş yüreğinde biriken acıları tedavi edecek ne zaman ne de imkân bulabildi. Ne yaşadığını ne hissettiğini bilemeden savruldu gitti. Ardından içli bir masal gibi yaşadıkları fısıldandı, kulaktan kulağa.

Oysa o sadece, gerçekten sevdiği adam için beyaz bir gelinlik giymek istemişti. Hayat, içinden çıkılmaz bir labirent gibi onunla sürekli oynuyordu. Artık ne dizinde derman ne de yüreğinde ferman kalmıştı. Tam bu sırada bir 'efendi' yetişti imdada. Bir kardelen gibi dikildi hayatın tam da ortasına. "Adım Kader!" dedi. "Adım Kader ama artık yeter!"

Alıntılar

Gerçek aşk, kalemle yazılan, dudaktan süzülen değil, yürekle yazılan, ruhlara kazınandı, biliyordum.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Aşk, insanın aklını almaz ve belki de aşkı tanımayanın aklı da yüreği de olmazdı.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Ağlayarak, hızlıca evden uzaklaştım ve bir daha arkama bile bakamadım. Arkama baksam belki de gidemezdim. Keşke baksaymışım.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Son zamanlarda çok şey öğrenmiştim hayat hakkında ama en çok da susmayı öğrenmiştim. Susarak konuşmayı bir de...


Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben iyiyim, fakat oldukça yoğunum. Staj defterimin teslim tarihine çok az kaldı ve tahmin edersiniz ki ben daha yeni yazmaya başladım. Onun dışında stajda da oldukça yoğunum. Bu nedenle bu haftaki haftanın blogunu seçemedim. Bir de Mart ayında izlediklerim yazısı var aklımda. Onu da en kısa zamanda yazacağım. Evet, bende durumlar böyle. Sizde ne var, ne yok? 

Gelelim bugün yorumlayacağım kitaba... 

Bu kitapla nasıl karşılaştığımı videoda  anlatmıştım. O yüzden direk konusuna geçiyorum.

Kitap, Kader karakterinin ağzından 5 yaşında yaşadığı bir olayla başlıyor ve kitabın sonuna kadar yaşam öyküsünü okuyoruz. Ailesiyle başka bir şehre taşınmasını, okuma mücadelesini, henüz 17 yaşındayken tecavüze uğramasını, bunun ardından gelen olayları yaşam mücadelesini, evliliklerini, evliliklerinde yaşadığı problemleri okuyoruz. 

Evet evlilikleri diyorum çünkü kitabın sonuna kadar başından üç evlilik geçiyor. Aslına bakarsanız ilk iki evliliği yerinde olsa da üçüncü evliliği bence biraz fazla olmuştu. Yani anlatılmak istenen ikinci evliliğin sonunda da anlatılabilirdi. Ki Kader karakterine üçüncü evliliğinde çok kızmıştım hala akıllanmadı diye. :) 

Onun dışında kendi ayakları üzerinde durmaya çalışması, mücadelesi, oğluyla olan iletişimi oldukça etkileyiciydi. Sanırım kitaplardaki aile ve dostluk ilişkileri beni aşktan daha fazla etkiliyor. 

Olay örgüsü gayet yerinde, gerçeği yansıtırcasına, gün içinde karşılaşabileceğimiz herhangi bir insanın yaşayabileceği şeylerdi. Ki aslında gerçek bir yaşam öyküsü olup olmadığını da merak etmiyor değilim.

Anlatım ise gayet sade, akıcı ve kendini okutur nitelikteydi. Yazarın şimdi Olduğum Gibi Sev Beni adlı deneme kitabını okuyorum. Onunda yorumunu bitirdiğim zaman gireceğim inşallah.

Siz Aşkın Peşinde'yi okudunuz mu? Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın... ^^ 

Dip not: Hala YouTube kanalıma abone olmadıysanız, sizi kanalıma alalım. ^^ 

Dibin dibi not: Yoğun olduğumdan dolayı, yorumlara geç yanıt verebilirim. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler, seviliyorsunuz. ^,^

Puanım
4 Puan
Sevgiyle Kalın...
Sevgiyle Kalın...

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison