Kitap Yorumu: Cadı Avı - Devin O'branagan

Cadı Avı – Devin O’branagan

kitap yorumu cadi avi devin obranagan

Kitabın Orijinal Adı: Witch Hunt
Çevirmen: Taylan Taftaf
Türü: Fantastik
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 400
Çıkış Tarihi: 2010

Arka Kapak

Leigh, bir Hawthorne olan Craig ile evlendiğinde bu ailenin büyük bir sırrı olduğunu biliyordu; ancak kocasına güvendi ve hiç soru sormadı. Oğlu hayaller görmeye, kızı da tuhaf beceriler geliştirmeye başladığında bile. Leighin kayınpederi ile kayınbiraderi trajik bir şekilde hayatlarını kaybedince tüm aile kendilerini Hawthorne malikânesinde… Ve korkunç bir cadı avının ortasında bulur. Hawthorne ailesinin tüm geçmişiyle yüzleşince Leighin tüm dünyası başına yıkılır. Üstelik şimdi, çıldırmış bir vaiz ve onun başlattığı cadı avı sebebiyle herkesin hayatı tehlikededir. Aksiyon, aşk, büyü ve tarihle yoğurulmuş bu hikâye ile Devin O’Branagan, okuru zamanda yolculuğa çıkarıyor ve ünlü Salem cadı davalarına kadar götürüyor. Cadı Avı, her şeyin sonu gelmiş gibi görünen en zor zamanlarda bile bir çıkış yolunun mutlaka olması gerektiğini hatırlatıyor.


Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben iyiyim. Bugün ara tatilden önce son staj günüm ve yine sıkıcı geçiyor. Haftaya kuzenimle birlikte Çerkezköy’e teyzeme gideceğiz. Bol kitap okumalı, film izlemeli bir planımız var. Bakalım. Sizin tatil planlarınız neler? Yazın yoruma. :)

Bu arada şimdi yorumlayacağım kitabı çok uzun zaman önce okudum. Eski bloğumda da yorumlamıştım. Günahkâr’ın yorumunu yazdım ama kitaba resim çekmek istiyorum, o yüzden taslak olarak beklemede. Buraları boş bırakmak istemediğimden bu blogda olmayan daha önceki blogda yorumlamış olduğum kitapların yorumları ara ara gelecek. Böylelikle burası boş kalmayacak.

Bu kitabı kütüphane rafları arasında keşfettim. Kitap okumaya fantastik kitaplar sayesinde başlamıştım. Fantastik kitaplara kayıtsız kalamıyorum ki bu kitaba da kayıtsız kalamadım ve hemen alıp evin yolunu tuttum.

Kitap günümüz ile başlayıp ara ara geçmişe giderek Hawthorne ailesinin cadılık suçundan işkence görüp öldürülmesini konu alıyor. Açıkça söylemek gerekirse geçmiş bölümleri daha çok sevdim. Günümüz kısımlarında ise bir vaizin Hawthorne ailesini cadılıkla suçlayıp halkı ayaklandırıp savaş başlatmasını konu alıyor.

Genel olarak kitabın kurgusunu, anlatım tarzını çok sevdim ancak günümüz kısımlarında mantık hatalarına rastlamak biraz can sıkıcı olabiliyor. Yine de keyifle okunabilecek güzel bir kurgu. :)

Puanım 
4 yildiz
Sevgiyle Kalın…
sevgiyle kalin

Yorumlar

  1. Bende bu tarz kitapları çok severim bunu duymamıştım ama eğer mantık hataları varsa dediğin gibi hiç başlamayayım :O Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam hatırlamıyorum ama aklımda kalan kısımları gayet güzeldi okunabilir yani :) Yine de sen bilirsin. :) Rica ederim. :)

      Sil
  2. bu kitabı bayağı sevmiştim okurken. kurgusu güzeldi ama geçmiş ile gelecek arasından git gel yapmaktan olsa gerek bahsettiğin geleceğe yönelik kopukluk. şahsen okurken öyle düşünmüştüm. elbet olmayabilirdi. yine de oldukça sevmiştim. fantastik kitap seven arkadaşlar için ilgi çekici bir kurgusu var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek fazla hatırlayamıyorum, epey zaman oldu okuyalım ama sevmiştim. :) Yorumun için teşekkürler. :)

      Sil
  3. Fantastik kitapları ben de çok seviyorun. Beni bu dünyadan alıp başka dünyalara götürmesi çok dinlendirici geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, fantastik her türlü mutlu ediyor insanı. :)

      Sil
  4. Ben okumamıştım bu kitabi.Ama listeye alınabilir.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık kısa zamanda okumak isterim ancak listen çok dolu bir ara okumak isterim ama :)
    Böyle fantastik şeyleri severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastik candır. :) Bilmez miyim o listeleri, benimde epeyce kabarık bir listem var.. :) Keyifli okumalar dilerim.. :)

      Sil
  6. Mutlaka okunmalı, paylaşım için teşekkürler; bu kitabı sayenizde okunacaklar listeme aldım :)

    YanıtlaSil
  7. Konusu hoşuma gitti okuyacaklarınız listeme ekliyim bunu da :)

    YanıtlaSil
  8. Tatil günlerini değerlendirmek için bire bir bence. Bana tatil yok ama :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison