Kitap Yorumu: Şurimşine - Gülsen Kılıçaslan

Kitabın Adı: Şurimşine
Yazar: Gülsen Kılıçaslan
Seri: Matematikçi Serisi #1 (Aşk Problemi Serisi))
Sayfa Sayısı: 524
Türü: Roman, Aşk, Aile, Arkadaşlık
Baskı Yılı: 2016
Yayınevi: Böğürtlen (Nemesis Yayınlarından tekrar çıktı)

Başlangıç Tarihi: 25.06.2016
Bitiş Tarihi: 28.06.2016

Arka Kapak

"O dediğin ne demekti?" 
"Şurimşine mi?"
"Evet, o." 
"Lazca; canımın içi, sevgilim demek." 

Sina, yalnızlığının kabuğunda, adını aldığı çöl gibi ıssız bir genç kızdır. Bir partide tanıştığı Deniz ise, dalgalar kadar hırçın bir delikanlı. Adını bile bilmeden birlikte olduğu Deniz'in, yeni matematik öğretmeni olduğunu öğrenmesiyle Sina'nın hayatı tamamen değişir. 

Her şeye rağmen Sina'dan vazgeçmeyen Deniz, farkında olmadan ona zarar vermektedir. Sina, yeni tanıştığı sahiplenilme duygusuyla Deniz'e sığınırken, aşkları engelleri aşmalarına yardım edebilecek miydi? 

Sina ve Deniz'in yasak aşkı tüm engellere rağmen sürebilir miydi? 

"Neden hiçbir şey olmamış gibi davranmadın? Öğretmenimsin, her şeyi yok saysan daha kolay olurdu." 
"Yapamam. Olmuşla ölmüşe çare olmazmış."
Alıntılar

Gerçek bir kez daha yüzüme vuruken ölmeyi diledim.
Adını bilmeden ve adımı bilmezken birlikte olduğum adam öğretmenimdi...
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Yalnız kalmaktan değil sensiz kalmaktan korkuyorum.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
"İyi ki Allah'ım seni bana yazmış" dedi. "En kısa zamanda kurban kestirip etini çarşıda dağıtacağım." "Ciddi misin?"
"Evet hem de koyun falan değil büyük baş keseceğim."
"Bana mı?"
"İnsana kurban kesilmez, sadece Allah'a kurban kesilir.Seni bana verdiği için Allah'a şükür kurbanı keseceğim.Sebebi sensin ama kurban, Allah'a"
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
"Bu çok yalnış paranı alamam ."
"Neden?"
"Ne sıfatla alabilirim ki bunu?"
"Sevdiğim kadın olarak"
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
İnsan en çok kendine kızınca sinirleniyordu.
Herkese merhaba. Söz verdiğim gibi yeni yazı bir yorum yazısı. Bu kitap hakkında ne söylesem pek bilemiyorum. Neyse bakalım ne çıkacak ortaya...

Kitabı epey zaman önce okudum ve hatırladığım ilk şey pekte sevemediğim oldu. Başta neden sevemediğimi tam anlayamamıştım ama üzerinde düşündükçe ve kitabı tekrar karıştırınca iyice emin olduğum bir şey var ki o da bu kitabın pekte okunmaya değer olmadığı. 

Evet, evet biliyorum, bütün kitaplar bir anlamı, bir değeri, bir saygıyı hak eder. Yazar da hak ediyor zaten. Son baskılarında içeriğin biraz değiştiğini ve düzeltildiğini öğrendim ama ben okuduğum ilk baskı üzerinden değerlendiriyorum. Dediğim gibi yazar saygıyı hak ediyor ki bir şeyler yazıp ortaya koyan herkese saygım var.

Yazarın kalemi akıcı ve kendini okutan bir biçimde olmasına rağmen gelişmesi gerektiği açıkça ortada. Diğer kitaplarını okumadım ve gelişimini bilmiyorum, ama bunu telafi edip son kitaplarından birini okumayı düşünüyorum.

Kitabın okunmaya değer olmadığı konusuna gelirsek, bence kitap işlediği konu bakımından kötüydü. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği aşağılayıp, cinselliğin yoğun işlenmesi, bunun üzerine dini ögelerin yerleştirilmesi gibi bir çok faktör kitabı beğenmememe sebep oldu. 

İşin şaşırtıcı ve tuhaf yanıysa bu kitabın oldukça fazla beğeneni ve seveni var. Dediğim gibi yazara ve yazarlığa duyduğum saygıdan ötürü bir şans daha verip son kitaplarından birini okumayı planlıyorum. 

Son olarak söyleyeceğim şu ki bu kitabın okunmaması taraftarıyım. Vereceğiniz paraya ve harcayacağınız zamana değmeyeceğini düşünüyorum. 

Siz Şurimşine'yi okudunuz mu? Düşüncelerinizi benimle paylaşmaktan çekinmeyin. :)

Puanım
Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Bu yazarın bir röportajını okuduktan sonra yazara karşı içimde bir soğukluk oluştu, çünkü yazarlığı resmen para işi olarak gördüğünü ifade eden cümleleri vardı. Bu yüzden kitapları listemde değil. :/ Öz bir yorum olmuş, emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmedim, bir şey diyemeyeceğim. 😊 Teşekkür ederim, sevgiyle kal.. 🤗

      Sil
  2. Kitabı okumadım bu yorum sonrası da okumam sanırım. Cinsellik sattırır diye bir motto vardır oradan yürümüş anlaşılan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemi yerinde, geleceği olan yazarlar, yazma azimlerini keşke daha iyi kullanabilseler. Ortaya çok daha kaliteli kitaplar çıkardı eminim. 😉 Yorum için teşekkürler, sevgiyle kal.. 🤗

      Sil
  3. Kitabı gerçekten sevmemişsin :-) Yazarın kitapları gözüme çarpıyordu ama hiç ilgimi çekmemişti. Zaten okumayı düşünmüyordum, artık hiç okumam. Yorumun için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın kalemi gelişime açık olduğundan son kitaplarından birini de okuduktan yazar hakkında kesin karar verebilirim sanırım. :) Kötü düşünmek yapıma ters galiba o yüzden biraz vicdan yapıyorum. :D

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison