Ocak Ayında İzlediklerim | 2016

ocak ayinda izlediklerim 2016

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben iyiym. Şu sıralar kendimi disipline etmeye çalışıyorum. Buna tabii ki blog da düzenli yazı girmeye çalışarak başladım. Videolara gelince, çekmeyi çok istiyorum en yakın zamanda da o da düzene girecek inşallah.Epeydir boşladığım matematiğe de tekrar başladım. Bu ay epeyce film izleyince, okuduklarımın yanına bir de bu yazı dizisini eklemek istedim. Bende durumlar böyle şimdilik, siz neler yapıyorsunuz?


Bakalım Ocak ayında neler izlemişim...



mardaani
Mardaani

IMDB Puanı: 7.7/10
Yapım: 2014 / Hindistan / 113 dakika
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Polisiye, Suç

Konusu: Çocukların kaçırılarak fuhuşa zorlanmaları ve bunu yapan mafyayla mücadele uzun yıllardır sürmektedir. Hindistan’daki bu içler acısı duruma polise eşlik eden Shivani adlı kadın da katılır. Kendi yöntemlerine göre mafyayla mücadeleye girişen genç kadın, hayatı pahasına mücadele edecektir.

Arkadaşımın tavsiyesiyle izlediğim bir filmdi. Oldukça etkileyiciydi. Oyunculuklar çok iyiydi. Kötü adamımızı bile sevdim yani. :) İzlemenizi tavsiye ederim. :) 

Ex Machina
Ex Machina

IMDB Puanı: 8.0/10
Yapım: 2015 / İngiltere / 108 dakika 
Tür: Bilim-Kurgu Drama

Konusu: Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. 
Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.

İlginç bir konusu olmasının yanında durağan bir filmdi.. Fena değildi fakat iyi de değildi. Hele sonunu hiç beğenmedim. Beklentimin çok altındaydı. İzleyip izlememek size kalmış.
kucuk prens
Küçük Prens

IMDB Puanı: 7.8/10
Yapım: 2015 / Fransa / 107 dakika
Tür: Animasyon, Aile

Konusu: Antoine de Saint-Exupéry'in klasikleşmiş eseri 'Küçük Prens'ten sinemaya uyarlanan animasyon türündeki yapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır. Kung Fu Panda'nın yönetmeni Mark Osborne'un yönetmenliğini yaptığı filmin orijinal seslendirme kadrosunda Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges ve Paul Giamatti gibi ünlü isimler bulunuyor.

Tek kelimeyle; HARİKAYDI!! Cidden bu kadarını beklemiyordum. Kitabına bayıldığım düşünülürse, aynı şekilde bu animasyona da bayıldım. Kuzenimle izledik. Kimi yerlerde gülerken, kimi yerlerde ağlattı. Ciddiyim, ağlattı. :) Filmleri en fazla 2-3 kere daha izleyebilirim, o da aradan uzun zaman geçmişse ve çok sevdiklerimi. bunu ise sık sık tekrar izleyeceğimi biliyorum. :) Siz hala izlemediniz mi yoksa? Hemen koşun izleyin! :)
marsli
Marslı

IMDB Puanı: 8.1/10
Yapım: 2015 / ABD / 144 dakika
Tür: Bilimkurgu

Konusu: Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir..

Kitabını henüz okuyamasam da merakıma yenilip izledim. Bu da müthişti. Yakın zamanda kitabını alıp okumayı çok istiyorum. Çok iyiydi ya cidden. İzlenmesi gerekenlerden biri. :) 
son cadi avcisi
Son Cadı Avcısı

IMDB Puanı: 6,0/10
Yapım: 2015 / ABD / 107 dakika
Tür: Fanastik, Aksiyon

Konusu: Cesur bir cadı avcısı olan Kaulder, Kraliçe Cadı ve takipçilerini öldürmeyi başarır. Ancak Kraliçe ölümünden hemen önce Kaulder'i ölümsüzlükle lanetlemiş, karısı ve çocuklarını da ebediyen ondan ayırmıştır. Türünün kalan tek örneği olan Kaulder yüzyıllarını cadı avlayarak geçirir. Kraliçe Cadı habersizce dirilip intikam için katilinin peşine düşene kadar her şey yolundadır. Kraliçe, Kaulder'in peşine düştüğünde ise insan ırkının kaderini tayin edecek olan bir savaş başlayacaktır.

Bu filmde harikaydı. Vin Diesel oynuyor yani ne kadar kötü olabilir ki? :) Vizyona girdiğinde çok merak etmiştim. Sinemanın önünden her geçişimde afişine takılıyordu gözüm. Ama izlemek bu zamana kısmetmiş. Harikaydı. Tavsiye ederim. :) 


kagittan kentler
Kağıttan Kentler

IMDB Puanı: 6,4/10
Yapım: 2015 / ABD / 109 dakika
Tür: Macera, Roatik, Dram

Konusu: Quentin'in en büyük hayali; gerçekleşeceğine ihtimal vermese de, fazla ortak noktasının bulunmadığı gizemli bir kızı elde etmek ve onunla birlikte hayallerindeki mutlu hayatı yaşamaktır. Quentin’e göre, Margo adındaki bu gizemli kız hem oldukça havalı hem de gözü yükseklerde olan, yanına yanaşılması zor bir insandır. Genç adamın etrafındaki pek çok insan da dahil olmak üzre hemen hemen herkes tarafından hayranlıkla bakılan, gizemleri seven tez canlı bir maceracıdır. 
Aslında bütün bu macera, Quentin henüz dokuz yaşındayken, Margo’nun yanlarındaki eve taşınmasıyla başlamıştır. Genç adam daha görür görmez bu kıza tutulmuş olsa da yıllar geçtikçe birbirlerinden farklı çevreler edinmişlerdir. Hayatını mota mot planlı bir biçimde yaşayan Quentin, için bir gecede yaşamı tepeden aşağı değşir, çünkü tam dokuz yıl sonra Margo gelip kendisinden çok önemli bir konuda yardım ister!

Aslında kitabını okuyana kadar izlemeyecektim ama baktım oluru yok, izle gitsin diyerek oturdum filmin başına. Beklediğimden çok farklı bir sonla bitti. Güzel bir filmdi. Kaliteli bir yapımdı. Hala izlemediyseniz, izlemenizi tavsiye ederim. :)
cest si bon
C'est Si Bon

IMDB Puanı: 6,9/10
Yapım: 2015 / Güney Kore / 122 dakika
Tür: Dram, Tarih, Romantik

Konusu: 1960'lı yıllarda "C'est Si Bon" Kore'de çok iyi bilinen canlı müzikli bir kafedir. Bu kafede sahne alan "Twin Folio" müzik grubunun 20'li yaşlarındaki grup üyelerinin etrafında dönmektedir. Film onların nasıl popüler olduklarını ve aşk hayatlarını anlatmaktadır.

Çok keyifli bir filmdi. Kim Ha Neul için izlediğim doğrudur. :D Çok sevdiğim bir film oldu. İzlemenizi tavsiye ederim.
commitment
Commitment

IMDB Puanı: 6,8/10
Yapım: 2013 / Güney Kore / 113 dakika
Tür: Aksiyon, Dram

Konusu: Myung-Hoon'un (T.O.P) babası görevini beceriksizce yapan Kuzey Koreli bir casustur. Bu nedenle Myung-Hoon ve onun hasta kız kardeşi Hye-In (Kim You-Jung) ceza olarak bir çalışma kampına gönderildi. Myung-Hoon daha sonra kız kardeşinin hayatını kurtarmak için bir casus olmaya gönüllü oldu. Myung-Hoon Kuzey Koreli bir sığınmacı olara Güney Kore'ye gönderilir.
Myung-Hoon daha sonra Güney Kore'de bir liseye yazılır ve Hye-In (Han Ye-Ri) adında bir kıza bağlanır. Bu arada, Güney Kore hükümeti Myung-Hoon'u izlemeye başlar ve Kuzey Kore hükümeti onu almaya karar verir. 

Bu filmi daha önce de izlemişim. Aslında başlamadan önce tereddüt etmiştim acaba izlemişmiydim diye. Sonra teyzem ve eniştemle oturup beraber izledik. Güzel bir film. T.O.P.'nin oyunculuğu gayet iyiydi. Sevdiğim bir film oldu aynı şekilde. Tavsiye ederim. :) 
personal taste
Personal Taste

IMDB Puanı: 7,8/10
Yapım: 2010 / Güney Kore / 16 Bölüm
Tür: Romantik Komedi

Konusu:Park Kae In (Son Ye Jin) sevdiği adamı en yakın arkadaşına kaptırmış 28'ine basmış ve borç içinde yüzen bir kadındır.Babasının annesi için yaptığı evi borçları yüzünden kaybetmemek adına evin bir odasını kiralama kararı verir.Bu süreç içerisinde Jeon Jin Ho (Lee Min Ho) ile ilginç bir şekilde tanışır ve bir dizi yanlış anlama sonucu onu gay sanıp odayı ona kiralar.Onun yanında Kendini rahat hissetmektedir ne de olsa bir gaydir. Bilmediği şey ise aslında Jeon Jin Ho'nun onunla aslında evi için ilgilendiğidir.Zamanla aşk bu ikiliyi kuşatıcaktır...

Bu dizi benim kore sevdamın başladığı ilk dizi. Uzun aradan sonra tekrar izlemek istedim. Aynı hisleri yaşattı. Çok güzel bir dizi. Eğer içinizde izlemeyen varsa tavsiye ederim. :)
sherlock holmes
Sherlock 1./2./3. Sezonlar

IMDB Puanı: 9,3/10
Yapım: 2010-Devam Ediyor / İngiltere / 10 Bölüm (Yayınlanan)
Tür: Aksiyon, Dram, Macera

Konusu: Sherlock Holmes günümüzde yaşasaydı, cinayet dosyalarını nasıl çözerdi? Üç bölümden oluşan film serisi Sherlock, ünlü dedektifi günümüze taşıyarak bu soruya cevap veriyor. Polise danışmanlık yapan bir kiralık dedektif olan Sherlock Holmes, izleyeceğimiz ilk bölümde John Watson ile tanışıp, tıpkı orijinal hikayedeki gibi Baker Sokağı'nda bir daire tutuyor. Birlikte ilk davaları zehirli bir hapla intihar etmiş gibi görünen üç kişinin cinayetinden kimin sorumlu olduğunu bulmaktır.

Ve Ocak ayında uzun zamandır bölümlerinin azlığı dolayısıyla ertelediğim Sherlock'u izledim. HARİKAYDI! Gerçekten, ciddi anlamda beyin yakan bölümleriyle bir biri ardına su gibi akıp gitti. Özellikle son Yılbaşı özel bölümüyle Nirvana'ya ulaştı sanırım. Mükemmeldi. İzlemeyenleriniz varsa şiddetle tavsiye ediyorum. 

Evet, benim ocak ayında izlediklerim bunlardı. Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Neler düşünüyorsunuz? Yazın yoruma. :) Bu uzun postu sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. :) 
Sevgiyle Kalın...
sevgiyle kalin...

Yorumlar

  1. Çok güzel filmler/diziler izlemişsin. Ben de Son Cadı Avcısı'nı merak ediyordum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Küçük Prens'i izlemeye cesaret edememiştim kitabının etkisini vermez diye, izleyeyim o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle düşünüyordum ama beklentimin çok üstüne çıktı :) İyi seyirler öyleyse :)

      Sil
  3. Ilk film, scharlock ve kücük prens ilgimi cekti kücük prens nete gelse de cocuklar seyredecek bir film daha edinseler. Marsilyınseyretmiştim beğenmiştim ve dönemsel anlam taşıyan bir film oldugunu düşünüyorum hatta çekildiği Ürdün Vadisine de gitmiştim ;) iyi seyirler ve matematikte de başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Prens altyazılı olarak var nette. Dublajlı var mı bilemiyorum. :) Ah ne güzel gezip görebilmek. :) En büyük hayalim. :D Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Sherlockun dizisini izlemeyi çok istiyorum ama vaktim yok. Kağıttan Kentlerde kitabı daha güzel. Çoğu bölümü atlamışlar. Ve ben oyuncuları fazla beğenemedim gerçekçi gelmedi nedense daha iyisini bekliyordum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sherlock harika gerçekten vaktin olduğunda mutlaka izle :) Kağıttan kentleri okumayı istiyorum eminim daha iyidir -her zaman olduğu gibi :D- Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  5. Ex Machina, Marslı ve Kağıttan Kentler'e bir bakmam lazım en yakın zamanda ^^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison