Mayıs Ayında Okuduklarım | 2018

Mayıs Ayında Okuduklarım | 2018

Herkese merhaba... Nasılsınız? Ben hasta olmakla beraber ruhen iyiyim. Bu yazıyı hafta sonu yazıp yayınlamayı planlıyordum fakat hasta oldum. Oruç ve hastalık birleşince kafamı kaldıramadım. Neyse ki bugün daha iyiyim. 

Bakalım mayıs ayında neler okumuşum...
Kıyamet Sonrası - Susan Ee (Penryn & the End of Days #2)
Kıyamet Sonrası - Susan Ee (Penryn & the End of Days #2)

Sayfa Sayısı: 360
Puanım: 4 / 5

Nisan yazısından bildiğiniz üzere ilk kitabını tekrar okumuştum. İkincisini de severek okudum. En sevdiğim nokta Penryn'in kılıçla kurduğu bağ. Kılıç sayesinde geçmişten olaylar öğrenip Raffe'nin yaşantısına göz atıyoruz, eğlenceliydi. Raffe ve Penry ikilisi, kardeşi, ikizler, dehşete düşüren olaylar... Çok iyiydi. Üçüncü kitap için sabırsızlanıyorum.
Harry Potter ve Melez Prens - J. K. Rowling (Harry Potter #6)
Harry Potter ve Melez Prens - J. K. Rowling (Harry Potter #6)

Sayfa Sayısı: 594
Puanım: 5 / 5

Son kitabı ik okuduğumdan dolayı okumadığım tek Harry Potter kitabıydı. 😅 Okumayı mümkün olduğunca ertelemek istiyordum fakat dayanamayıp kütüphaneden aldım. Elbette filmden çok çok daha iyiydi. Bilmediğim bir çok ayrıntı öğrendim. Sonu biraz üzse de keyifli bir okumaydı. 
Kiralık Konak - Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Kiralık Konak - Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Sayfa Sayısı: 232
Puanım: 5 / 5

Uzun zamandır okumaya gitmiyordu elim. Son zamanlarda epey seri okuduğumdan bir de klasik okuyayım dedim. Korktuğum gibi olmadı. Severek okudum. Dili gayet rahat okunabilir bir şekilde. Eski sözcükler vardı ki bazıları dipnot olarak açıklandığından zorlamadı. Bilmediğim bir kaç kelimeye de hemen telefonumdan açıp baktım. Baya güzel bir okuma oldu yani. Hatta şimdi anneme okutmayı düşünüyorum. Bakalım o da sevecek mi?.. 
Otuz Beş Yaş - Cahit Sıtkı Tarancı
Otuz Beş Yaş - Cahit Sıtkı Tarancı

Sayfa Sayısı: 280
Puanım: 4,5 / 5

Uzun zamandır okuduğum bir kitap. Şiir kitaplarını öyle hemen okuyup bitiremiyorum. Açıp açıp bir iki şiir okuyorum sadece. Kitabın yarısından fazlasını bu ay okudum. İçinde sevdiğim şiirler oldu. Bazı şiirleri sevmedim. Bazıları sıradan geldi. Kitabın en güzel yanı kronolojik olarak sıralanması. Bir şiiri daha sonra biraz değişmiş bir şekilde tekrar okuyoruz. Böylelikle Tarancı'nın gelişimini görüyoruz.  Keyifli bir okumaydı. 
Toplamda okuduğum sayfa sayısı: 1466
Ortalama günlük okuduğum sayfa sayısı: 48 (yaklaşık)

Benim okuduklarım bunlardı. Siz içlerinden hangilerini okudunuz? Hangilerini okumayı düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın...
Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda daha iyi olursun Haziran ayı da daha güzel geçmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günden güne daha iyi oluyorum şükür. Çok teşekkür ederim, sevgiyle kal.. 🤗

      Sil
  2. Otuz Beş Yaş'ı ben de okumak istiyorum. Şiir kitaplarını pek sevmem ama Cahit Sıtkı sevdiğim şairlerden biri.

    Kiralık Konak'ı okuyalı on yıldan fazla olduğu için maalesef detaylarını hatırlamıyorum.

    Bir kitabı ikinci kez okuyabilmene hayran olduğumu söylemiş miydim? :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahit Sıtkı'yı etrafta gördüğüm alıntılar harici ilk defa okudum. Çokta şiir deneyimim olmasa da sevdim. Bence de bu kitaba bir şans vermelisin.

      Teşekkür ederim. Olay döngüsünü kafamda tekrar hatırlayamıyorsam ikinci kez okumak zor olmuyor. Hatta keyifli olabiliyor bazen. Küçük ayrıntıları tekrar keşfedebiliyorsun. Belki de Kiralık Konak'ı tekrar okumalısın. 😄

      Sil
  3. Hiç birini okumadım ama hepsini okumak isterdim vallahi😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık Konak'ı tavsiye edebilirim. Dönemin yaşantısını ve günümüze benzerliğini gördüğünde şaşırtabilir. 🤗

      Sil
  4. Yıllar önce Kiralık Konak'ı okumuştum. Harry Potter serisini ben nedense hiç okumadım. Bir şey çok popüler olunca elim gitmiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genelde öyle okuyan okumayan herkesin dilinde ve elinde olan kitaplara yanaşamam ama Harry Potter pek öyle değil. Bende yeri çok ayrı. Bambaşka bir dünyaya götürüyor insanı. Bir şans vermenizi tavsiye ederim. 😊

      Sil
  5. hiçbirini okumadım ama kiralık konakı okuyum tımıms :)

    YanıtlaSil
  6. Şu HP serisini bi ben mi okumadım ya :( şimdi bir şey diyeceğim ama linç etmek yok. Aslında tam o Hp döneminin çocuğuyum ben fakat ben Hp değil Twilight tayfasındanım :( O zaman HP bana hiç cazip gelmiyordu -zira hala gelmiyor- daha doğaüstü varlıklara merakım vardı. Sonra da kaldı öyle valla. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twilight'ın yeri bende ayrıdır. Zira kitap okumamda dönüm noktasıydı. :D

      Seni temin ederim HP kitapları filmlerinden çok çok daha iyi. İlerde bir şans vermeyi düşün bence. :)

      Sil
  7. Kiralık Konak benim de sevdiğim bir klasik, senin de beğendiğine çok sevindim. Kıyamet Sonrası'nın özellikle sonlarını heyecanla okuduğumu hatırlıyorum. Üçüncü kitap beklentilerimin altında kalmıştı ama :/ Umarım sen daha çok beğenirsin :') Sevgiler :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Kıyamet Sonrası'nın sonları çok heyecanlıydı. İnşallah beğenirim ya, beklentimi en aza indirip okuyacağım. :) Yorum için teşekkürler, sevgiyle kal. :)

      Sil
  8. Kiralık Konak Türk Edebiyatında çok önemli bir yere sahip. Beğenerek okuduğum bir kitaptı. Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiir kitabı kütüphanemde yıllardır durur. Ara ara açar bir kaç şiirine bakarım. Harry Potter için gençlere bırakıyorum. Nisan ayında blog açtım. Kitaplara Kaçanlar ada beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle demeyin yaa ben 100 yaşına gelsem bile okurum Harry Potter'ı :D Öyle mi ne güzel, mutlaka uğrayacağım. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison