Mayıs Ayında İzlediklerim | 2018

Film Tavsiyesi Dizi Tavsiyesi

Herkese merhaba. Nasılsınız? Ben iyiyim. Hastalıktan kurtuldum diyebilirim. Bu yazı birkaç gündür taslak halinde. Açıp açıp yazıyordum. Sonunda bitirebildim.  Bu yazıda bolca film tavsiyesi bulabileceksiniz. 


İzlediklerimin bu kadar çok olmasının sebebi ayın başında bir hafta sonumun hastalıkla geçmesi diyebilirim. Başımı kaldıramıyor, okuduğumu anlamadığım içinde ne ders çalışabiliyor ne de kitap okuyabiliyordum. Bu nedenle 3 gün boyunca yatıp film izledim. Sabahtan akşama kadar izlediğim için sanıyorum neredeyse 10 film falan izlemişimdir. Geriye kalanlar da ay sonuna kadar hafta sonları, Ramazanda sahura kadar olan vakitlerde izlendi. Sonra bir baktım liste uzadıkça uzuyor. Neyse, öyle işte. Şimdi bakalım neler izlemişim...
Film önerisi
Rüzgar

IMDB Puanı: 5,9 / 10
Yapım: 2018 / Türkiye / 1 saat 34 dakika
Tür: Romantik, Komedi, Aile

Konusu: Ece ile Alper uzun soluklu bir ilişki yaşamakta, gayette mutlu ilerlemektedir. Ancak Alper’in çocuk isteğine karşı çıkan Ece yüzünden bu ilişki bir türlü evlilikle sonuçlanmamaktadır. Lakin tam da o sırada hayatlarına aniden giren kapkaç elemanı 10 yaşındaki Rüzgar, Ece ile Alper’in yaşam biçimlerini tamamen değiştirecektir. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Televizyonda denk gelip izlediğim keyifli bir filmdi. Kapkaç şebekesinin komik ve daha masum bir şekilde yansıtılması eğlenceliydi. Rüzgar'ın kendini Ece ve Alper'e sevdirmeye çalışması, tavırları, cinlikleri filme keyif katan faktörlerden sadece bir kaçı. Ailecek izleyip keyif alabileceğiniz bir film. 
film önerisi
Yol Arkadaşım

IMDB Puanı: 6,3 / 10
Yapım: 2017 / Türkiye / 1 saat 55 dakika
Tür: Komedi

Konusu: Onur başarısız bir ilaç mümessilidir. Kurban Bayramı'na üç gün kala üç hedefi vardır; Ayvalık’taki kız arkadaşının ailesiyle tanışmak, kovulduğu işini geri kazanmak ve ilk iki hedefi yol arkadaşı Şeref’e rağmen başarmak. Onur, hedeflerini gerçekleştirmek için bir telefon uygulamasıyla tanıştığı ve tek ortak noktaları gidecekleri istikamet olan Şeref ile birlikte eğlence ve macera dolu bir yolculuğa çıkar. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Komedi filmlerinin tek sevmediğim yanı üst üste gelen aksilikler. Bazen tadında bırakamıyorlar ve filmin sonuna kadar bir çok şey geliyor başlarına. İnsana "Yeter artık bu kadar da olmaz" dedirtiyor. Eğlenceli olmasına eğlenceli ancak üst üste bir çok şey gelmesi beni sıkıyor biraz. Yine de denk geldiğinizde keyifle izleyebilirsiniz bence. 
film önerisi
Görümce

IMDB Puanı: 5,1 / 10
Yapım: 2016 / Türkiye / 1 saat 49 dakika
Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Yeliz fazlaca düşkün olduğu erkek kardeşi Ahmet'le mutlu mesut yaşamaktadır. Fakat Ahmet bir kıza aşık olup evlenme teklifi edince dünyası başına yıkılır. Aman canım ne olacaktır, şimdiye kadarki kız arkadaşlarını ayırdığı gibi bunları da ayırabilir. Yeliz, arkadaş grubuyla kafa kafaya verip ayırma planlarına başlar. Bir tarafta Yeliz, bir tarafta Deniz ve her şeyden habersiz Deniz'i ablasının tuzaklarından korumaya çalışan Ahmet'i türlü komik maceralar beklemektedir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
İzlediğim en iyi Gupse Özay filmiydi diyebilirim. Çok keyif aldım. Gupse'nin Yeliz tiplemesi oldukça komikti. Olayların gidişatı, Yeliz'in tavırlarının altında yatan hikaye ve daha bir çok şey... Annemle birlikte oldukça eğlenerek izledik. Sizinde keyifle izleyebileceğiniz bir film olduğunu düşünüyorum.
film önerisi
Issız Adam

IMDB Puanı: 6,8 / 10
Yapım: 2008 / Türkiye / 1 saat 53 dakika
Tür: Romantik, Dram

Konusu: Bir kitap dükkanında tesadüf eseri karşılan, birbirinden tamamen farklı iki karakter olan Alper ve Ada'nın hayatları o günden itibaren bambaşka bir yöne evrilir. Varlıklı Alper önemli bir restoranda, yüksek mertebeli bir aşçıdır. Hayata dair pek bir beklentisi olmayan yalnız adamın tek tutkusu eski plakları dinlemektir. Cinsel hayatı sorunlu olan bu adam aşkı hiç tatmamıştır. Ada ise hayat dolu, zeki ve sosyal ilişkileri kuvvetli olan münzevi bir kızdır. Hayatını Beyoğlu'ndaki küçük dükkanında diktiği çocuk kostümleriyle kazanmaktadır. Bu iki farklı kişiliğin arasında o ilk anda filizlenen şey, ikisini de yıllar sürecek bir drama doğru sürükler.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu filmi izlemeyen bir ben kalmıştım herhalde. Daha önce televizyonda yarım yamalak görmüş, internette de bir çok bahsini görmüştüm. Ama hiç izlemeye gitmedi elim. Geçenlerde de karşıma çıkınca hadi izleyeyim dedim. Filmdeki müziklere aşık oldum. Harikaydı, filmle çok iyi uyuşuyordu. Filmi oldukça beğendim. Ancak sonunun öyle olmasını beklemiyordum. Ama belkide filmi iyi yapan da o sonuydu. Gerçi filmde en sevdiğim sahne final sahnesiydi. 
film önerisi
Fantastic Beast and Where to Find Them (Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?)

IMDB Puanı: 7,4 / 10
Yapım: 2016 / ABD, İngiltere / 2 saat 13 dakika
Tür: Macera, Fantastik, Aile

Konusu: Büyü-hayvanbilimci Newt Scamander  1926 yılında, uzun süredir emek verdiği, dünyanın her yerinden farklı özellikleri olan büyülü canavarları bularak bunları çantasına toplayıp varlıklarını kanıtlamıştır. New York'a yaptığı kısa süreli ziyaret esnasında yanlışlıkla başka birinin çantasını alır ve bu çok güçlü canavarlardan bazıları serbest kalır. Newt burada kalarak canavarları yakalamak, cadı ve büyücüleri öldüren güçlerle savaşmak durumunda kalacaktır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Harry Potter'ı tekrar tekrar izlediğim gibi bu filmi de ikinci izleyişimdi. Film çok iyi. Özellikle grafiklerine bayılıyorum. DVDsini aldığım için kamera arkası görüntüleri ve fantastik yaratıkların yapım aşamalarını da izledim. Çok çok iyiydi. Gerçekten kamera önündeki ve arkasındaki kişilerle çok başarılı bir film. 
film önerisi
The Warriors Gate (Gizemli Geçit)

IMDB Puanı: 5,3 / 10
Yapım: 2016 / Fransa, Çin, Kanada / 1 saat 48 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Fantastik

Konusu: Video oyunları oynamaktan hoşlanan bir genç olan Jack, bir gün eline geçen gizemli bir sandığın zamanda bir geçit açmasıyla bir anda kendini zalim ve barbar bir kralın terör estirdiği Antik Çin’de bulur. Jack’in bu barbar kralını savaşta yenmesi, güzel prensesi onun elinden kurtarması ve bir şekilde eve dönüş yolunu bulması için video oyun becerilerini bir Kung Fu savaşçısının becerilerine dönüştürmesi gerekmektedir
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu filmi baya önce annem izlerken görüp kaydetmiştim. Geçenlerde izledim. Çok iyi bir film olmamasıyla beraber izlemesi keyifliydi. 
film önerisi
Jupiter Ascending (Jüpiter'in Yükselişi)

IMDB Puanı: 5,3 / 10
Yapım: 2015 / ABD, Avustralya / 2 saat 7 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim kurgu

Konusu: İnsanlığın bu dünyada tek olduğunu düşündüğü bir zamanda, kendi halindeki genç bir kız, Evrenin Kraliçesi tarafından suikaste gitmek üzeredir. Ancak dünya dışından başka birisi onu kurtarır. Ve Evrenin Kraliçesi'nin hükümdarlığını sona erdirmesi için o kıza ihtiyacı vardır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Uzun zamandır gördüğüm ama açıp izlemediğim bir filmdi. Sonra hadi izleyeyim dedim. Beklentilerimi pek karşılayamadı. Daha iyi bir kurgu bekliyordum ama olmadı. 
film önerisi
The Art of Getting By (Aşk Ödevi)

IMDB Puanı: 6,6 / 10
Yapım: 2011 / ABD / 1 saat 23 dakika
Tür: Romantik, Dram

Konusu: Kaderci genç George Zinavoy hayatta idare etme üzerine usta olmuştur. Gerçekte, George pratikte bunu bir yaşam sanatı tarzına döndürmüştür, bir okul yılı boyunca bir sayfa dahi ödev yapamadan geçirir. Fakat George güzel ve karmaşık bir kız olan Sally ile tanışınca, karşısında içindeki miskin dünyayı tam tersine çeviren bir kafa dengi bulur. Onların bu tuhaf ve beklenmedik aşkı George'ya ilham vererek, ona düşünülmeyecek olan şeyi yaptırır; oturduğu yerden kalkar ve hayallerinin peşinden gider. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Denk gelip öylesine hadi izleyeyim dediğim bir filmdi. Beklentim oldukça düşüktü ama sevdim. Değişik bir konusu var ve beğenerek izledim. 
film önerisi
The Space Between Us (Bu Dünyanın Dışında)

IMDB Puanı: 6,4 / 10
Yapım: 2017 / ABD / 2 saat
Tür: Macera, Bilim kurgu, Romantik, Dram

Konusu: Mars'ta insan kolonisi kurmak üzere yola çıkan bir uzay mekiğindeki astronotlardan birinin hamile olduğu kalkıştan kısa bir süre sonra anlaşılmıştır. Hamile astronot Sarah Elliot, Mars'a iniş yaptıktan hemen sonra bir erkek çocuğu dünyaya getirip ölür. Ekipteki diğer kişiler tarafından büyütülen Gardner Elliot 16 yaşına geldiğinde yalnızca 14 bilim adamını şahsen tanımış, dünyaya dair okudukları dışında hiçbir bilgisi olmayan ancak son derece zeki ve araştırmacı bir genç olmuştur.
Dünyaya geri gönderilen Gardner, burada büyük bir kültür şoku yaşar. Ayrıca yapılan tıbbi testlerde bünyesinin dünya atmosferine uygun olmadığı anlaşılır. Ancak Gardner, NASA tarafından kendisine tahsis edilen yerden kaçar. İnternette yazışarak tanıştığı ve dünyada tanıdığı tek insan olan Tulsa (Britt Robertson) adlı genç kız ile dünyayı ve yıllarca kendisinde varolduğunu bile bilmediği duyguları keşfetmek üzere bir yolculuğa başlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu filmin konusunu okuyup fragmanını izlediğimde seveceğimi biliyordum. Ki öyle de oldu. Annemle birlikte keyifle ve severek izledik. 
film önerisi
Yasmine (Kazanmak İçin)

IMDB Puanı: 5,8 / 10
Yapım: 2014 / Brunei / 1 saat 49 dakika
Tür: Aksiyon, Dram

Konusu: Yasmine, genç bir kızken de standart bir hayat yaşamamıştır. Erkeklere olan ilgisi ve muhafazakar babasından gördüğü baskı nedeniyle silat adındaki dövüş sanatına ilgi duymaya başlar. Bir süre sonra başarılı bir dövüşçü haline gelen Yasmine, yakında düzenelenecek turnuvaya katılmayı ve burada erkeklerle çarpışmayı göze almıştır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu filmle birlikte bilmediğim bir şeyler öğrendim. Mesela Brunei diye Müslüman bir ülke varmış. Silat diye bir dövüş sporu varmış. Ve bu film Brunei'de çekilen ilk filmmiş. Annem daha önce izlemiş "Bak bu güzel film, izle" dedi. Bende iyi hadi izleyeyim deyip izledim. Güzel bir filmdi, tamamen yabancı bir kültür hakkında yeni şeyler öğrenmiş oldum. Tavsiye edebilirim. 
film önerisi
Seven Sisters - What Happend to Monday (Yedinci Hayat)

IMDB Puanı: 6,9 / 10
Yapım: 2017 / İngiltere, Fransa, Belçika / 2 saat 3 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Suç, Dram, Gizem, Gerilim, Bilim kurgu

Konusu: Yakın bir gelecekte dünya nüfusu kontrol edilemez boyutlara ulaşıp, kaynaklar tükenip, kıtlık baş gösterince, bütün ailelere tek çocuk kotası konulmuştur. Fazlalık çocuklar devlet tarafından öldürülmektedir. Böyle bir ortamda yediz çocukları olan bir baba, çocuklarını evinde herkesten saklayarak büyütür. Haftanın yedi gününün isimleriyle adlandırdığı kızları haftanın 1 günü sırayla dışarı çıkmakta, evin dışında ortak Karen Settman kimliğini kullanmaktadırlar. Bu şekilde artık yetişkin olan yedizler, günün birinde Pazartesi'nin eve gelmemesiyle hep birlikte dışarı çıkap kardeşlerini aramak zorunda kalacaklardır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yine konusu ilgimi çekti. Distopik kurguları severim bu filmde de farklı bir kurgu vardı. Hiç beklemediğim bir şekilde ilerledi, izlerken içimden ne küfürler saydım anlatamam. Farklı ve tuhaftı. İnsanda bıraktığı izlenimde öyle. Sevdim sanırım. 😅
film önerisi
The Age of Adaline (Ölümsüz Aşk)

IMDB Puanı: 7,2 / 10
Yapım: 2015 / ABD, Kanada / 1 saat 52 dakika
Tür: Romantik, Dram, Fantastik

Konusu: Adaline gerçidiği bir kazanın ardından ölümsüz olur, sonsuza dek 29 yaşında kalacaktır. Bu şekilde 80 yıl yaşamış, ancak sırrını kimseye açıklamamış ve kimseyle yakın bir ilişki kurmamıştır. Ancak hayırsever Ellis Jones ile tanışması hayata ve aşka bakışını kökünden değiştirir. Jones'un ailesiyle gerçidiği bir haftasonu esnasında Adaline, çok önemli bir karara varacaktır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Bu filmi uzun zamandır görüyordum ama izlemeye yanaşmadım pek. Bir ara canım sadece aşk filmi izlemek istedi ki bu aşağıdaki diğer üç filmden de anlaşılıyor. hadi izleyeyim dedim ve bayıldım. Gerçekten çok güzeldi. Kurgusu, işlenişi, karakterlerin orijinalliği ve olay örgüsüyle her şey çok güzeldi. Çok severek izlediğim bir film oldu. 
film önerisi
Forever My Girl

IMDB Puanı: 6,6 / 10
Yapım: 2018 / ABD / 1 saat 48 dakika
Tür: Romantik,  Dram, Müzikal

Konusu: Ünlü bir müzik yıldızının aşk hayatını anlatan film. Sevgilisinden ayrılalı tam 10 yıl olmuştur. Kendisinden haber alınmayan adam yıllar sonra geri dönecektir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Nicholas Sparks'ın hikayelerine bayılıyorum. Sadece bir kitabını okumuş olsam da kitapları kadar onlardan uyarlanan filmleri de güzel oluyor. Tereddütsüz açıp izleyebileceğim filmleri var. Bu filmi de keyifle ve severek izledim. Kesinlikle tereddüt etmeden önerebilirim. 
film önerisi
The Choice (Aşkın Seçimi)

IMDB Puanı: 6,6 / 10
Yapım: 2016 / ABD / 1 saat 51 dakika
Tür: Romantik, Dram

Konusu: Tıp Fakültesi'nde öğrenci olan Gabby, yeni taşındığı sahil kenarındaki evinde yakışıklı komşusu Travis'le köpekleri vasıtasıyla tanışır. Travis ve Gabby'nin arasındaki komşuluk ilişkisi, Gabby'nin bir erkek arkadaşı olmasına rağmen zamanla büyük bir aşka dönüşmeye başlar. Ancak ikilinin bu aşklarını sürdürebilmesi kolay olmayacaktır, sonunda verdikleri bazı kararlar kaderlerini belirleyecektir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yine bir Nicholas Sparks filmi. Yine harikaydı. Boğazıma yumruları dizmeyi başardı. Harikaydı. Yine tereddütsüz önerdiğim bir film. 
film önerisi
Everything, Everything (Her Şey)

IMDB Puanı: 6,4 / 10
Yapım: 2017 / ABD / 1 saat 36 dakika
Tür: Romantik, Dram

Konusu: 17 yaşındaki Madeline Whittier'in  kapalı ve sürekli filtrelenmiş havalı alanlarda olmasını gerektiren nadir görülen bir hastalığı vardır. Tüm hayatı kitapları, annesi ve hemşiresi Carla'dan ibarettir. Bir gün yan evlerine bir taşıma kamyonu gelir. Orada Olly'yi görür. Olly, Bright Maddy'nin yeni komşusudur. Emailler aracılığıyla birbirlerini tanırlar ve tanıdıkça da aşık olurlar. Olly sayesinde aslında yaşamadığını fark eden Maddy için yeni bir hayat başlayacaktır. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣

Konusu oldukça ilgimi çeken bir filmdi. Fragmanına bakayım dedim ve fragmanı bitirmeden açıp izlemeye koyuldum. Çok beğenerek ve keyifle izledim. Tavsiye ederim. 
film önerisi
The Accidental Detective (Zoraki Dedektif)

IMDB Puanı: 6,7 / 10
Yapım: 2015 / Güney Kore / 2 saat
Tür: Komedi, Gizem

Konusu: Dae-man ülkede suçlar hakkında blog yazarlığı yapmaktadır. Yıllar boyu dedektif olma hayali kuran Dae-man bu konuda başarısız girişimlerin ardından çizgi roman dükkanı açmıştır. Bir gün en yakın arkadaşı dedektif Jun-su cinayet ile suçlanır. Dae-man ise arkadaşının masum olduğunu kanıtlamak için harekete geçer. Belki de kendini kanıtlamak için aradığı fırsat eline geçmiştir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
İlginç bir cinayet kurgusuydu. Neyin ne olduğunu, kim katil, kim masum kestirmek zordu. Kurgu iyiydi. Ayrıca dedektif ikilisi de keyifli bir karakter birleşimi olmuş. Ben sevdim, polisiye severler bir bakmalı. 
film önerisi
Like for Likes (Yeni Nesil Aşklar)

IMDB Puanı: 6,6 / 10
Yapım: 2016 / Güney Kore / 2 saat 
Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Karşılaştıkları her sefer kedi köpek gibi kavga eden bir senarist ve oyuncu, yeni arkadaşlık kurmaya başlayan, evde kalmış bir hostes ve bir şef ve üstün zekalı bir yapımcıya gizli hayranlık duyan bir bestekar ekseninde dönen romantik komedi, bu çiftlerin arasında zamanla doğan yakınlaşmayı konu alıyor.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Çok önce televizyonda (Tivibu kullanıyoruz) görmüştüm o zaman dili değiştirip altyazı açabileceğimi bilmiyordum. Dublaj diye izlememiştim. Tekrar denk gelince altyazılı olarak açıp izledim. Çok keyifliydi. Birden fazla ilişkiyi birbiri içine geçirmesi ve hepsini birbiriyle bağlantılı kılması güzeldi. En çok Ha Neul'un oynadığı karakteri sevdim. Birde seneraris-oyuncu ilişkisini. Beğenerek, keyifle izlediğim bir filmdi. Bir bakın derim. :) 
film önerisi
The Magician (Sihirbaz)

IMDB Puanı: 6,1 / 10
Yapım: 2015 / Güney Kore / 2 saat 2 dakika
Tür: Romantik, Dram, Fantastik, Tarihi

Konusu: Joseon Hanedanlığı zamanında kazançlı bir evlilik için Çin'e seyahat etmekte olan prenses Cheong Myung, seyahati esnasında büyücü Hwan Hee ile tanışıp âşık olur.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Tarihi Kore filmleri/dizilerini seviyorum. Güzel oluyorlar. O kıyafetleri, mimari yapıları, kültürleri çok hoşuma gidiyor. Bu filmde güzeldi. Keyifle izledim. Son kısımlarda geçen kavga/dövüş sahneleri de çok iyiydi. Ben severek keyifle izledim. 
anime önerisi
The Cat Returns (Sihirli Kedi)

IMDB Puanı: 7,3 / 10
Yapım: 2002 / Japonya / 1 saat 15 dakika
Tür: Anime, Macera, Komedi, Romantik, Fantastik, Aile

Konusu: Lise öğrencisi genç bir kız olan Haru, okul dönüşü gizemli bir kedi ile karşılaşır ve kedinin bir kamyon tarafından ezilmesini son anda önler. Kurtardığı kedi; Kedi Krallığının prensi Lune'dur. Bu iyiliği karşısında Kedi Krallığı'na davet edilmiş ve Kedi Kralın arzusu üzerine Prens Lune ile evlendirilmek üzere hazırlıklara başlanmıştır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Konusu çok ilginç olan keyifli bir animeydi. Bol kedili olması da cabası. Hatta Whisper of the Heart'taki Baron'un olması daha da güzel. Animeleri sevdiğimi biliyorsunuz. Bu da çok güzel bir animeydi. Keyifle ve severek izledim. Animeleri seviyorsanız mutlaka bakın. 
film önerisi
Strange Magic (Tuhaf Sihir)

IMDB Puanı: 5,8 / 10
Yapım: 2015 / ABD / 1 saat 39 dakika
Tür: Animasyon, Macera, Komedi, Aile, Fantastik, Romantik, Müzikal

Konusu: Peri Masalı teması ile ilerleyen filmde işleyiş müzikal türde yapılmış ve Bir Yaz Gecesi Rüyası’nın sinemaya modern hali olarak uyarlanmış versiyonudur.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
İlginç ve eğlenceli bir animasyondu. Bir Yaz Gecesi Rüyası'nı bir uyarlaması olduğunu söylüyor ama kitabını okumadığım için ne kadar uyarlanabilmiş bilemiyorum. Dış görünüşün değil, karakterin önemli olduğunu gösteren eğlenceli bir animasyondu. Ben sevdim. 
belgesel önerisi
The Trials of Muhammad Ali (Muhammed Ali'nin Davası)

IMDB Puanı: 7,4 / 10
Yapım: 2013 / ABD / 1 saat 26 dakika
Tür: Belgesel, Biyografi

Konusu: “Muhammed Ali’nin Davası” dünyaca ünlü müslüman boksörün çalkantılı hayatının can alıcı hikayesi. Dünyanın en tanınan yüzlerinden biri olan Cassius Clay’in müslüman Muhammed Ali’ye dönüşmesinin hikayesi…
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Televizyonda denk gelip izlediğim bir belgesel. Muhammed Ali hakkında pek bir bilgim yoktu. Bu nedenle yararlı bir belgesel oldu. Belgeselde en çok dikkatimi çeken şey İslam'ın biraz siyahiler tarafından kullanıldığı oldu. Irkçılığa karşı olan bir dine mensup olup oldukça ırkçı davranmaları da ayrı bir dikkat çeken nokta. Gerçi çok fazla zulüm ve aşağılanmaya maruz kaldıklarından dolayı anlaşılabilir bir durum. Bazı noktalarda kafamda soru işareti kalsa da bilgilendirici ve yararlı bir belgeseldi. Bir bakmanızı tavsiye ederim.
dizi önerisi
Revolutionary Love

IMDB Puanı: 6,6 / 10
Yapım: 2017 / Güney Kore / 16 bölüm
Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Dizi, zengin bir aileden gelmesine rağmen fakir bir semtteki bir stüdyo dairede yaşayan Byun-Hyuk ile iyi bir üniversiteden mezun olmasına rağmen part-time işlerde çalışan Baek-Joon’un arasındaki aşk hikâyesini anlatmaktadır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Daha önceki aylarda izlemeye başlamış ve yarısından çoğunu izlemiştim. Mayıs ayında bitirdim. Keyifli bir diziydi. Siwon'un oynadığı saf karakter zaman zaman sinirlerimi bozsa da Siwon'un oyunculuğuna bayıldım. Çok çok iyiydi. Böyle saf, salak bir karakteri Siwon gibi yakışıklı bir yüzde görmekte eğlenceliydi. Sonradan olgunlaşan karakteriyle de rolün hakkından gelmişti. Keyifli bir diziydi. Sizinde keyifle izleyebileceğinizi düşünüyorum. 
dizi önerisi
Angry Mom

IMDB Puanı: 7,6 / 10
Yapım: 2015 / Güney Kore / 16 bölüm
Tür: Dram, Komedi

Konusu: Jo Gang-Ja lisedeyken yaptığı kavgalarla kötü bir üne sahip olmuştur. Gençliğinin son zamanlarında kızı A-Ran'ı doğurmuş ve daha fazla sorumluluk sahibi olmuştur. Kızı A-Ran artık bir lise öğrencisi olmuştur, ancak o okulda zorbalık görüyordur. Jo Gang-Ja, kızını korumak için liseye dönmeye karar verir. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Genel olarak internette gördüğümde eğlenceli bir komedi dizisi olduğunu sanıyordum ama alakası bile yoktu. Ciddi bir konuyu ele almış gayet dramatik ve iyi bir diziydi. Yer yer komedi sahneleri yerleştirilmişti ama asıl olay çok daha ciddi ve önemli. Çok sevdiğim bir dizi oldu. Bir de senaryo yarışması kazanmış sanırım. Tavsiye ettiğim bir dizi, mutlaka izleyin. 
İlk defa bu kadar destan gibi bir post yazdım. Gerçekten buraya kadar okuduysanız çok ama çok teşekkür ederim. 


Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Hangilerini izlemeyi düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Mayıs ayını dolu dolu geçirmişsin :)
    The Magician güzel bir Kore filmiydi,ben de beğenmiştim.
    Everything,Everything'in kitabını okumuş daha sonra filmini izlemiştim.İkisi de iyiydi ama kitabı daha iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Everything everything'i almayı düşünmüyorum ama epub olarak denk gelirsem okurum o zaman :) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. öncelikle geçmiş olsun , sonraysa harika bir liste diyorum :) keyfin bol olsun :=)

    YanıtlaSil
  3. Hemeeeen notumu alıyorum.
    Gelsin yeni filmler :))

    YanıtlaSil
  4. Film açısından çok verimli geçmiş. Limonata film maratonuna katılıyor musun? Tam senlik :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu. :D Aa film maratonu mu var neden olmasın bir bakayım da :D

      Sil
  5. Öncelikle geçmiş olsun.
    Birkaçını izlemiştim. :D İzlemediklerimden birkaçını da izlemeyi düşünüyorum. Kaleminize sağlık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Keyifli seyirler dilerim o halde. :)

      Sil
  6. Sadece üçünü izledim, "Issız Adam" üzerine bir yorum yapmayacağım. (:

    "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" Harry Potter evreninden güzel bir film, fakat bir Harry Potter değil.

    "Bu Dünyanın Dışında" ise diğer bilim kurgu filmlerine nazaran değişik bir konuyla karşımıza çıkan güzel bir film. Üçü de izlenebilir filmler, tavsiye ederim izlemeyenlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerine söyleyecek pek bir şey bırakmıyor zaten film :)

      Evet bence de çok iyi bir filmdi. Zaten filmi Harry Potter ile kıyaslamak pek anlamlı olmaz. Bambaşka hikayeleri konu ediniyor. :)

      Kesinlikle. Teşekkür ederim güzel yorumun için. :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison