Nisan Ayında Okuduklarım | 2018

Nisan Ayında Okuduklarım | 2018
Herkese merhaba. Nasılsınız? Ben iyiyim. Günler biraz fazla hızlı geçiyor. Ramazan'ı yarıladık bile neredeyse. Yine bu yazıyı bu kadar zaman yazmamayı başardım resmen tebrik ediyorum kendimi. Bir bahanem yok tamamen benim üşengeçliğim.  🙈

Instagramdan takip edenler görmüştür, mayıs ayını resmen sadece dizi/film izleyerek geçirmişim. Bırak ders çalışmayı, kitap bile okuyamıyorum. Sadece olduğum yerde durup bir şeyler izlemek istiyorum. Bu yüzden evde olmamam gerek. Evde olduğum zaman hiç ders çalışamıyorum. Sınava kalan şu son bir ayda sanırım hafta sonları dahil etüt salonuna gidip ders çalışacağım. Bunu buraya kendime bir not olarak bırakıyorum. 😅 
Şimdi bakalım nisan ayında neler okumuşum.
Erebos - Ursula Poznanski
Erebos - Ursula Poznanski

Sayfa Sayısı: 480
Puanım: 5 / 5

Birkaç kişinin elinde görüp merak ettiğim bir kitaptı. Kütüphanede bulunca alıp okudum. Temel olarak bir okulda dolanan bilgisayar oyununu ve çocukların bu oyunla imtihanı diyebilirim konusu için. Beklediğimden çok daha iyiydi. Anlatımı bir oyunun dünyasından bir de dış dünyadan şeklinde gidiyor. Kurgunun işlenişi, yaptığı ters köşeler, karakterler her şeyiyle çok sevdim kitabı. Bilgisayar oyunlarıyla aranız olmasa bile severek okuyabileceğiniz bir kitap. 
Tatlı Tehlike - Wendy Higgins  (The Sweet Trilogy #2)
Tatlı Tehlike - Wendy Higgins  (The Sweet Trilogy #2)

Sayfa Sayısı: 440
Puanım: 4 / 5

İlk kitabı severek, keyifle okumuştum. Bu kitapta aynı şekilde akıcıydı.  Nefillerin geçmişi hakkında biraz daha bilgi sahibi olup diğer nefillerle tanıştık. Ayrıca kızımız yapması gerekenlerin daha bir farkındaydı. Gerçi iki erkek klişesi olmasa daha iyiydi ama olsun çokta göze batmadı. Bir nevi geçiş kitabı gibiydi çünkü asıl büyük olayın üçüncü kitapta olacağı çok bariz. 
Meleğin Düşüşü  - Susan Ee  (Penryn & the End of Days #1)
Meleğin Düşüşü  - Susan Ee  (Penryn & the End of Days #1)

Sayfa Sayısı: 316
Puanım: 5 / 5

Daha önce okumuş, ve çok sevmiştim. İkinci kitabı okumadan önce tekrar okumak istedim. Çok özgün bir kurguya sahip. Bunu okumadan önce Fısıltı'nın ikincisi olan Çığlık'ı okuyayım dedim ve baş rol kıza sinir olup ( yok Patch ile olamazmış, kendi gibi bir insanla mı olsaymış, acaba şu çocuğa bir şans verse miymiş falan filan) yarım bıraktım. Güçlü kadın karakterleri seviyorum ben ya. Daha sonrasında bunu okumaya başlayınca kız karakterin güçlü oluşu kitabı daha çok sevmeme neden oldu. Ayrıca aşk olgusunun çok minimum işlenmesi ki bu kitapta neredeyse hiç işlenmiyor oluşu böylesi bir fantastik macera için çok yerindeydi. Tereddütsüz önerebileceğim bir kitap. 
Oniks - Jennifer L. Armentrout  (Lux #2)
Oniks - Jennifer L. Armentrout  (Lux #2)

Sayfa Sayısı: 396
Puanım: 4 / 5

Yine özgün bir kurguya sahip, özgün bir bilimkurgu/fantastik bir kitap. İlk kitabın sonunda meydana gelen olayların sonuçları üzerine gelişen olaylar ve yeni bir olay silsilesi. Gerçekten dopdolu bir kitaptı. Tek sinir olduğum nokta yine kız karakterin "Yok o beni sevemez, sadece aramızdaki uzaylı şeysi yüzünden böyle hissettiğini sanıyor" tavrı beni çileden çıkarttı. Zavallıcık kitap boyunca kızı sevdiğine inandırmaya çalıştı. Bunun dışında dediğim gibi sevdim kitabı. 
Toplamda okuduğum sayfa sayısı: 1632
Ortalama günlük okuduğum sayfa sayısı: 54,5

Benim okuduklarım bunlardı. Siz içlerinden hangilerini okudunuz? Hangilerini okumayı düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın...
Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Mayıs ayı okumaları değil miiii? :)
    Geçen ben de mayıs listemi yaptım blog'da :)
    Ben de beklerim blog'uma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe maalesef değil. 🙈 Biraz geç kaldım bu konuda. 😅 Yakın zamanda yazacağım bende. Tabi uğrayacağım mutlaka. 🤗

      Sil
  2. Lux serisini okumak istiyorum ama nedense kapakları nedeniyle bir türlü ısınamadım. Sanırım fotoğraf kapakları sevmiyorum. Bana biraz itici geliyor.

    Güzel bir ay geride kalmış, yeni ay daha güzel olur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hiç sorma bende hiç sevmiyorum Lux serisinin kapaklarını. Ama içerik gayet iyi.

      Teşekkür ederim, inşallah. 🤗

      Sil
  3. Hiçbirisini okumamışım bunların :)

    YanıtlaSil
  4. Genellikle serilerden gitmişsin. Sene sonunda seri kitapları okuma etkinliğinde iyi bir sonuç elde edeceksin galiba :-)

    YanıtlaSil
  5. tatlı tehlike hoş muuuuu okunur muuuu diyoon :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison