Mart Ayında İzlediklerim | 2018


Herkese merhaba. Nasılsınız? Ben oldukça iyiyim. Geçtiğimiz hafta bu yazıyı yayınlamayı düşünüyordum ancak bir türlü fırsat olmadı. Neyse ki sonunda tamamlayabildim. 

Bakalım mart ayında neler izlemişim.
Maze Runner: The Scorch Trials (Labirent: Alev Deneyleri)

IMDB Puanı: 6,3 / 10
Yapım: 2015 / ABD / 2 saat 11 dakika
Tür: Aksiyon, Bilim kurgu, Gerilim

Konusu: Labirent deneyinden kurtulmayı başaran gençleri bu sefer dış dünyada hiç de ummadıkları tehlikeler bekliyordur. Kıyamet sonrası bir manzarayla karşılaşan ve bir şekilde 'değerli' olduklarına inanan gençler, kendileri için hazırlanan planların ikinci aşamasına geçtiklerinden haberdar değildir. Serinin bu bölümünde Thomas ve Kayranlı dostları şimdiye kadarkien zorlu mücadelelerini vermek zorundadır: İsyan olarak bilinen gizemli ve güçlü organizasyon hakkında ipuculara ulaşmak.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Kitap ile alakası olmayan ancak kitaptan bağımsız bakıldığında oldukça başarılı bir film. Kitapta olmayan noktalardan tutunda kitaptaki olayları bile tam manasıyla yansıtmayan bir filmdi. Gerçi kitaptaki uzay çağı teknolojisindense filmdeki ilkelliği daha çok sevdim. Tavandan damlayan metal sıvının insanın kafasına düşüp, sertleşip kafa koparması mı, hadi ordan. Bunun yerine filmdeki ilkelliği tercih ederim. Fakat filmdeki zombivari hastalıktansa kitaptaki gibi bir hastalığı tercih ederim. Sadece filmi izleyenler için söylüyorum millet, kitapta zombiler yok. 😅 Bunlar bir kenara, dediğim gibi, kitaptan ayrı olarak düşünüldüğünde oldukça başarılı bir film. Uyumsuz rezilliği çok şükür yok bu seride. Gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. 😉
The Jungle Book (Orman Çocuğu)

IMDB Puanı: 7,5 / 10
Yapım: 2016 / ABD, İngiltere / 1 saat 46 dakika
Tür: Macera, Dram, Fantastik, Aile

Konusu: Mowgli, bebekken geldiği ormanda kurtlar tarafından büyütülmüş, siyah panter Bagheera'nın akıl hocalığıyla çok şey öğrenmiş bir çocuktur. Ancak insanlardan hoşlanmayan Bengal kaplanı Shere Khan onu ormanda istemeyince evi bildiği tek yeri terk etmek zorunda kalır. Yolculuk boyunca birbirinden değişik yaratıklarla ve durumlarla karşılaşan Mowgli, kendini keşfetmek yolunda çok daha fazlasını öğrenecektir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Netflix'te dolanırken denk geldiğim bir film. Çok sevdim. Animasyon ağırlıklı bir film. Hint mitolojisinden esintiler olan bir film. Animasyon grafikleri çok iyiydi. Aynı zamanda çocuğun oyunculuğu ve doğallığı da insanı filme çeken noktalar. Ailecek keyifle izlenecek, oldukça iyi bir film. İzlemenizi tavsiye ediyorum. 😊
Chappie

IMDB Puanı: 6,8 / 10
Yapım: 2015 / ABD, Güney Afrika / 2 saat
Tür: Aksiyon, Şuç, Dram, Gerilim, Bilim kurgu

Konusu: Yakın bir gelecekte geçen filmde robotlardan oluşan bir polis ordusu, insanların güvenliğini sağlamakla görevlendirilmiştir. Ancak bu robotlardan bir tanesi olan Chappie bir gün kaçırılır ve yeniden programlanır. Bu andan itibaren dünyanın ilk düşünebilen ve hissedebilen robotu olan Chappie, artık otoriteler için bir tehdit olarak algılanmaya başlamıştır ve bir an önce yok edilmesi gerekecektir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
İlginç bir filmdi. Klasik bir bilim kurgu konusu içermesine rağmen işlenişiyle, hissettirdikleriyle oldukça iyi bir filmdi. Tabii benzer filmlerdeki gibi insan görünümlü robotlar yerine mekanik bir robot görünümü bile insanda sevgi ve hüznü hissettirebilmesiyle gerçek güzelliğin ve sevginin dış görünüşe bakmadığını kanıtlar nitelikte. Severek izlediğim bir filmdi. Bu tarz filmleri seviyorsanız bir bakın derim. 
Miss Peregrine's Home for Pecular Children (Bayan Peregrine'ın Tuhaf Çocukları)

IMDB Puanı: 6,7 / 10
Yapım: 2016 / ABD, İngiltere, Belçika / 2 saat 7 dakika
Tür: Macera, Dram, Fantastik, Aile

Konusu: 16 yaşındaki Jacob Portman kendini gizemli bir adada ve 70 yıl öncesinde bulduğunda, burada yaşayan kendisi gibi tuhaf ama gizemli güçlerle donanmış genç öksüzlerle karşılaşır. Bu çocuklar, Bayan Peregrine'in koruması altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak bu çocukların peşinde korkunç yaratıklar vardır ve Jacob da çok geç öğrendiği "tuhaflığıyla" onları korumaya çalışacaktır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Kardeşime kitabını okuttuktan sonra birlikte izledik. Kitaptaki şeyleri pek fazla hatırlamasam da olayların tam olarak yansıtılmadığını söyleyebilirim rahatlıkla. Öyle bir film yapmışlar ki devamı gelmese de olur gibi. Bilmiyorum, belki kitaba dair hatırladıklarım yeterli değildir. Gerçi kitapla kıyaslanmadığında oldukça başarılı bir film. Ama elbette kitap çok daha iyi... 😅
Fullmetal Alchemist 

IMDB Puanı: 5,9 / 10
Yapım: 2017 / Japonya / 2 saat 15 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim kurgu 

Konusu: Babaları tarafından küçük yaşta terkedilen, annelerini de kısa süre önce bir hastalığa kurban veren Edward ve Alphonse Elric kardeşler, yasak olmasına rağmen simya yardımıyla annelerini diriltmek isterler. Ancak sonuç korkunç olur: Alphonse bütün vücudunu, Edward ise sağ kolunu kaybeder, kardeşini tamamen yitirmemek için Ed, sol bacağını da feda ederek kardeşinin ruhunu içi boş bir zırha bağlamayı başarır. Bu andan sonra kardeşler, eski vücutlarını tekrar alabilmek için felsefe taşını bulmak üzere uzun bir yolculuğa çıkarlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu filmin aslında iki tane animesi var. İkisi de listemdeydi. Ama sonra baktım ki filmi çıkmış hadi izleyelim diyerek annemle birlikte izledik. İyi bir uyarlama olmuş. Uzunca bir anime güzel kurgulanmış. Tabii asıl konu epey uzun olduğundan bazı şeyler havada kalmış. Ama onun dışında keyifli bir filmdi. Annemde bende beğendik. 😄
Raees 

IMDB Puanı: 7 / 10
Yapım: 2017 / Hindistan / 2 saat 23 dakika 
Tür: Aksiyon, Suç, Gerilim

Konusu: 80'lerin sonu 90’ların başında geçen filmde, Hindistan'ın sahil eyaleti Gucerat'ta zararlı ilaç ve uyuşturucu maddelerin kullanımı yasaklanır. Ayrıca bu ani kararın yanısıra fuhuş da bölgede yasal değildir. Kadın ve uyuşturucu ticareti ile uğraşan yer altı dünyası bu karardan hoşnut olmaz. Çete ve mafya üyeleri, yasaklamaların ardındaki isim olarak düşündükleri bir polis memurunu hedef alır. Adaletin temsilcisi olan bu kişi hem yasadışı grupların hem de uygulamalardan memnun olmayan halkı karşısına alır. Aynı zamanda politik bir tuzağın içinden de çıkmaya çalışacaktır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yine kardeşimle izlediğim bir film. Dolandık durduk en sonunda Raees'i izlemeye karar verdik. İyi bir karar vermişiz. Kardeşimin geçen dediğine göre -şu sıralar Narcos'u izlediğinden- Pablo Escobar'ın hayatına benziyormuş. Konuyu güzel işlemişlerdi. Ayrıca müzikal kısımları da göze batmayan cinstendi. Bazı Hint filmlerinde bildiğiniz gibi müzikal kısımları çok uçuk ve fantastik olabiliyor. Bu filmde öyle değildi. Oldukça filmle uyumlu, filmle bütünleşmişti. Severek izlediğimiz bir film oldu. Bir bakın derim. 😉
Beautiful Mind

IMDB Puanı: 8,1 / 10
Yapım: 2016 / Güney Kore / 14 bölüm
Tür: Dram, Gizem

Konusu: Lee Young-O, merhametsiz bir beyin cerrahıdır. Bir gün, tuhaf bir hastanın ölümüne tanıklık eder ve hastalarının garip bir şekilde ölmeye başladığını görür. Tüm bunlar olurken hiç beklemediği bir anda birisine âşık olur ve yavaş yavaş daha iyi bir insan olmaya başlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yayınlandığından beri listemde olan bir diziydi. Nihayet izleyebildim. Sanırım planlanandan önce bitirilmiş bir dizi. Ki bu da 14 bölümü açıklıyor. İnsanı ters köşeye yatıran olaylarıyla severek izleğim bir diziydi. Psikoloji temalı dizileri çok seviyorum. Bildiğiniz güzel psikoloji konulu diziler varsa yorumda yazın. 😉
Nice Guy

IMDB Puanı: 8 / 10
Yapım: 2012 / Güney Kore / 20 bölüm
Tür: Dram

Konusu: Kang Ma-Roo sevdiği kadın olan Han Jae-Hee'nin işlediği cinayeti üstüne alarak hapse girer. Jae-Hee onu bekleyeceğine söz verir. İlk başlarda Jae-Hee sürekli onu hapishaneye ziyarete gelir ancak zaman geçtikçe gelmez olur. Yıllar sonra hapishaneden çıkar ve onun evlendiğini öğrenir. Ma-Roo, ondan intikamını almak için Jae-Hee'nin üvey kızı Seo Eun-Gi'ye  yaklaşır ve kendine aşık etmeye çalışır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Türk dizilerinin Kore versiyonu misali bol entrikalı, dram dolu bir diziydi. Güzel olmasına güzeldi ama izlerken artık bitsin istedim, sıkıldım açıkçası. Bu kadar dram ve entrika beni bunaltıyor. 
I'm Not a Robot

IMDB Puanı: 8,1/ 10
Yapım: 2017-2018 / Güney Kore / 32 bölüm
Tür: Komedi, Romantik, Bilim kurgu

Konusu: Dizi, insanlara karşı alerjisi olduğu için şimdiye kadar hiç kız arkadaşı olmamış bir adam ile robot gibi davranan bir kadının arasındaki aşk hikâyesini anlatmaktadır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Eğlenceli ve bir çırpıda izlenip biten bir dizi. 32 bölüm ve yarım saat bile sürmeyen bölümleriyle oldukça şaşırttı beni. Niye öyle yapmışlar bir fikrim yok ama çokta önemli değil.  Yine psikoloji temelli bir diziydi. Oldukça keyif alarak ve severek izledim. Sizde bir bakın bence. 😉
Epey uzun bir yazı olmuş. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. 😄

Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Hangilerini izlemeyi düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın.
Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. FMA'nın filmini beğendiysen animesine bayılacağına eminim! Ama mutlaka brotherhood'u izle ilk önce. (bende simyacı cep saatti var kıskandırmak gibi olmasın ama fskjckss) Chappie'yi her gördüğümde tüylerim diken diken olur 2015'te üniversite sınavına girmeden önce izlemiştim sinemada. Zira o yıl sevdiğim ve hatırlmak istediğim bir yıl değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz kronolojik bir insanım ilki ile başladım izlemeye. Elbette animesi çok çook daha iyi. Eheheh biliyorum, görmüştüm hikayende. :D İyi ve güzel şeylerin kötü anılar arasında heba olmasına izin verme. Sevgiyle kal.. :)

      Sil
  2. I'm Not a Robot ilgimi çekti :) bi ara mutlaka bakacağım ^^

    YanıtlaSil
  3. Alev Deneyleri'nin kitapla alakası yoktu, Bayan Peregrin'in ismi dışında benzeyen yanı yoktu neredeyse, kahramanların adı bile farklıydı, neden ama neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalessef öyleydi. Bence bu yazarların hatası. Madem film haklarını veriyorlar biraz sınırlayıp kitaba bağlı kalınmasını isteyebilirler diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Chappie çok dikkatimi çekti.İzlenmesi gerekenler listeme aldım,yazınıza sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, keyifli seyirler öyleyse, sevgiyle kal..

      Sil
  5. Orman Çocuğu görsellik olarak müthiş olsa da ben başrolde daha sevimli bir çocuk görmek isterdim :-)

    YanıtlaSil
  6. fma da ı am nat robot da biricik yaaa. chappie de not aldım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison