Şubat Ayında Okuduklarım | 2018


Herkese merhaba! Nasılsınız?  Yine epeydir buralarda olmadığımın farkındayım. Ama durumlar malum dersler, denemeler, sınıf değişikliği derken vakit dopdolu ve hızla geçiyor. Daha fazla ertelemeden en azından aylık yazıları yazayım  dedim. 

Şubat ayında bolca okuyup, izledim. Bunaldığım vakitlerde hemen ya kitaba ya da dizi/filmlere sardım. Bakalım neler okumuşum. 
Yandaş - Veronica Roth (Uyumsuz #3)
Sayfa Sayısı: 528
Puanım: 3,5/5

Sonunda bu seriyi bitirmiş olmaktan dolayı mutluyum. Epey elimde süründü ve beklediğimden kötüydü. Açıkçası serinin son kitabı olarak daha iyi olmasını bekliyordum. Sonunda ne olacağını biliyordum ama o şekilde olmasını beklemiyordum. Daha iyi bir şekilde kurgulanabilirdi. Yine de filmine nazaran çok daha iyi. Filmi rezaletti bence. 
Yabancı - Melissa Landers (Alienated #1)
Sayfa Sayısı: 424
Puanım: 5/5

Daha önce okumuş olmama rağmen (2 sene falan olmuştur) hatırlamadığım için tekrar okudum. Yine keyif aldım ve bir çırpıda bitirdim. Oldukça akıcı anlatıma sahip bir kitap. Sadece bir sezon oynayıp ikinci sezon izni alamayan Starcrossed dizisini aklıma getiriyor. Tabii kitap çok daha iyi. 😁
İşgalci - Melissa Landers ( Alienated #2)
Sayfa Sayısı: 428
Puanım: 4/5

Kitabın yorucu bir tarafı olmasa da okurken yoruldum. Sanırım ben aynı serinin iki kitabını arka arkaya okuyamıyorum. Devamı beni ne kadar meraka sürüklese de aynı karakterlerin farklı olaylar yaşaması beynimi yoruyor. Uzadıkça farklı olaylara gömülüp saçmalayan türk dizileri gibi hissettiriyor. Bu hissin kitapla alakası yok, oldukça iyi bir devam kitabıydı ve insanı şaşırtmayı, merakta bırakmayı başarıyor. 
Tatlı Şeytan - Wendy Higgins (The Sweet Trilogy #1)
Sayfa Sayısı: 536
Puanım: 4/5

Yine okumamın üzerinden yaklaşık 2-3 sene geçtiğinden hatırlayamadığım ve ikinci kitabına geçemediğim bir kitap. Okuma sırasında biraz elimde süründü. Bu da o sıra daha çok kendimi bir şeyler izlemeye verdiğimden. Yine severek okudum. Biter bitmez, yukarıdaki sebeplerden ötürü ikincisine geçmedim.
Labirent: Alev Deneyleri (Labirent #2)
Sayfa Sayısı: 400
Puanım: 4/5

Filmini izlediğim için sıkılabileceğimi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Filmden oldukça farklıydı ve karakterlerin mücadelesini detaylıca okumak harikaydı. Sadece başlarının bir türlü dertten kurtulmaması bunaltıcıydı. Kitabın sonunda tamam artık kurtuldular derken  yine bir mücadeleye girişmeleri insanı ters köşeye yatırsa da yeter artık dedirtti. Yine de keyifle okuduğum bir kitaptı. Teressa'ya sinir olurken Brenda'yı çok sevdim. En sevdiğim karakterin de Minho olduğunu söylememe gerek yok sanırım. 😅
Toplamda okuduğum sayfa sayısı: 2316
Ortalama günlük okuduğum sayfa sayısı: 83

Bu aralar okuduklarım hep serilerden oluyor. Bunun en büyük nedeni çıtır çerez olmaları ve dersler arasında kolayca okunabilmeleri. Bir diğer sebepte Seri okuma etkinliği sayılır. Etkinlik sayesinde bir çok seriye başlayıp devam etmediğimi fark ettim ve aradan çıkarmak adına onlara yöneldim.

Siz içlerinden hangilerini okudunuz? Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın...

Sevgiyle kalın.

Yorumlar

  1. Ben de geçen hafta boyunca Şeker Portakalı serisinin 3 romanını okudum. Sizin okuduklarınız da çok güzel kitaplar. Bazılarının filmini izlemiştim ama romanın tadı bambaşka oluyor :) Bu arada bloğunuzu yeni gördüm ve hemen takibe aldım, sizi de bekleriz :)

    maviveedebiyat.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hoşgeldiniz. 😊 Şeker Portakalını okuduma ama diğer ikisini okumaya fırsat bulamadım bende. Evet kitaplar her daim önde geliyor. 😊 Elbete, müsait olduğum bir an uğrayacağım mutlaka.

      Sil
  2. Ooo seri okumalarda seri ilerliyorsun bakıyorum :-) Maalesef hiçbirini okumamışım. Ben de bu aralar hep kurgu dışı kitaplardan gidiyorum. Canım roman okumak istemiyor hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla biraz öyle oldu gibi. 😅 comboyu bozdum ama bu ay bir klasik bir de tek roman okuyorum şuan. 😄

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison