Şubat Ayında İzlediklerim | 2018


Herkese merhaba. Nasılsınız. Ben oldukça iyiyim. Bugün kursa biraz erken geldim. Hazır biraz vaktim varken bu yazıyı tamamlayayım dedim. Siz bunu okurken ben deneme sınavında olacağım. Bana sanş dileyin.. 

Bakalım şubat ayında neler izlemişim. 🤗
Küçük Esnaf

IMDB Puanı: 5,5 / 10
Yapım: 2016 / Türkiye / 1 saat 44 dakika
Tür: Komedi

Konusu: Kendi halinde bir mahalle çilingiri olan Berhudar (İbrahim Büyükak), babasının tefecilerden aldığı borcu ödeyememesi nedeniyle kendini bir anda mafyaya 100 bin lira borçlanmış olarak bulur. Bu borcu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen Berhudar, bu sırada yolu genç ve güzel bir kadınla kesişince daha da büyük bir çıkmazın içine girer.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Televizyonda rastlayıp hadi izleyelim dediğim bir filmdi. Keyifli vakit geçirten eğlenceli bir film. Başrolün tiplemesi ve  filmin içine yerleştirilen küçük espiriler filmi daha da keyifli kıldı. Ben eğlenerek izledim, sizde boş bir vaktinizde keyifle izlersiniz umarım. 😊
Allegiant (Yandaş)

IMDB Puanı: 5,7 / 10
Yapım: 2016 / ABD / 2 saat
Tür: Aksiyon, Macera, Gizem, Bilimkurgu, Gerilim

Konusu: Tris (Shailene Woodley) ve Four (Theo James) yaşadıkları Chicago şehrini çevreleyen duvarların ötesine kaçmak zorunda kalmışlardır. Böylece doğduklarından beri hiç terketmedikleri, tüm aile ve arkadaşlarının bulunduğu şehri terketmişlerdir. Ancak dışarıda karşılaştıkları, gerçeklikle ilgili kafalarındaki tüm yerleşik düşünceleri yıkacaktır. Tris ve Four, insanlığın geleceğini kurtarabilmek için çabuk olmalı, birçok fedakarlıklar yapmaya hazırlanmalıdır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Kitapla kıyaslandığında rezalletti. Özellikle o aşırı uzay çağı teknolojisi çok sinir bozucuydu. Kitapla kıyaslamasam bile bir aşırılık vardı. Kitap kesinlikle filmden çok daha iyiydi. Zaten ikiye bölmüş gibi bir şey yapmışlar ikinci filmi de sadece tvde yayınlayacaklarmış ama bunun haricinde bir bilgi yok ortada. Kısaca hiç beğenmedim.
Midnight Special (Geceyarısı)

IMDB Puanı: 6,6 / 10
Yapım: 2016 / ABD ,  Yunanistan / 1 saat 52 dakika
Tür: Bilimkurgu, Dram, Gizem, Gerilim

Konusu: Alton Meyer (Jaeden Lieberher) etrafındaki arkadaşlarında oldukça farklı, hatta tuhaf denecek karakterde bir çocuktur.  Kimsede olmayan güçleri ve anlaşılmaz zayıf yönleri vardır. Ancak çocuğun güçleri, yeraltındaki bir tarikatin onu kutsal addetmesine ve ona tapmasına neden olur. Bir yandan FBI da çocuğun güçlerinin farkına varmış, onu aramaya çıkmıştır. Alton ve babası Roy, bu iki ısrarcı taraftan kaçmak zorunda kalırlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
İlginç bir filmdi. Yani başta tam olarak hiçbir şeyi anlayamadım. Sonra olaylar geliştikçe çok farklı yerlere gitti ki sonunda epey şaşırdım diyebilirim. İlginçti, ben sevdim. Bilimkurgu seviyorsanız bir bakın derim. 😄
The Maze Runner (Labirent: Ölümcül Kaçış)

IMDB Puanı: 6,8 / 10
Yapım: 2014 / ABD, İngiltere / 1 saat 53 dakika
Tür: Aksiyon, Gizem, Bilimkurgu, Gerilim

Konusu: Adı dışında hiçbir şey hatırlamayan Thomas kendini Kayran denilen bir yerde bulur. Bu kasabamsı yapının çevresi labirentle sarılıdır. Tehlikelerle dolu bu labirentten çıkmak ve hayatta kalmak zorundadırlar. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Kitabını okurken bu böyle miydi ya filmde, şu şöyle miydi, bu yoktu falan diye diye okuyunca kitabı bitirdikten sonra kıyaslama yapmak için tekrar izledim. Kitapla uyuşmayan noktaları olsa da bence iyi bir iş çıkarmışlar. Özellikle kitaptakinden daha ilkel bir yaşam ortaya koymalarını çok sevdim. Galiba ilkel yaşantılı filmleri çok seviyorum. 😅 Bakınız: The 100 dizisi. 😂 Kitap ve film ayrı ayrı bakıldığındadığında ikisi de çok iyi ancak ikisini bir kıyasladığınızda kitabın filmden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Whisper of the Heart (Yüreğinin Sesi)

IMDB Puanı: 8,0 / 10
Yapım: 1995 / Japonya / 1 saat 51 dakika
Tür: Anime, Dram, Aile, Romantik

Konusu: 14 yaşındaki Shizuku Tsukishima orta okulu bitirmek üzere olan bir genç kızdır. Kitap okumayı çok seven Shizuku, kütüphaneden aldığı kitapların içinde kart bulur. 
Kartlarda Seiji Amasawa yazmaktadır. Bu kişinin kim olduğunu merak eden ve araştırmaya başlayan Shiuzku, kendi hayatıyla ilgili de önemli şeyler keşfedeceği bir yolculuğa çıkar. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yaa bu anime çook güzel. İzlerken sürekli: "Aa bu şey değil mi... Ben!"  dedim. 😅 Özellikle karakterlerin kitap aracılığıyla tanışıp aşık olmaları harikaydı. Allah'ım bende böyle bir aşk istiyorum. Amin. 🤗 Bence anime izlemeyi seviyorsanız kesinlikle bir bakın derim. 
My Neighbor Totoro (Komşum Totoro)

IMDB Puanı: 8,2 / 10
Yapım: 1988 / Japonya / 1 saat 26 dakika 
Tür: Anime, Fantastik, Aile 

Konusu: Anneleri, uzun süreli bir hastalığa yakalandığında ona daha yakın olmak için yattığı hastanenin yakınınlarında olmak için iki küçük kız, bir profesör olan babaları ile bu kırsal yere taşınırlar. Küçük kızlar Satsuki ve Mei zamanla evin içerisinde onlarla birlikte yaşamakta olan, bazı varlıkların olduğunu fark ederler. Bu varlıklardan bir şekilde kurtulduklarında, evlerinin karşısındaki ormanda karşılaştıkları büyüleyici varlıklar iki kardeşi büyülü bir dünyanın içerisine sürüklerler. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Ya bu ne ponçik bir animeydi böyle. Bayıldım. İnsanın hayal gücünün sınırları yok gerçekten. Kedi otobüs nedir arkadaş. Böye bir tatlılık olabilir mi? Totoro'ya değinmeme gerek bile yok, harikaydı. Bu animeyi izlemediyseniz kesinlikle hemen gidip izleyin. Hatta daha önce anime izlemediyseniz ve izlemeyi düşünüyorsanız bu animeyle bir bakın mutlaka. 
Benim izlediklerim bunlardı. Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın..


Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Kitaplar filmlerden bir tık önde her zaman:) Anime leride hep izlemek istiyorum ama araya başka şeyleri sokunca kalıyor hep:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, izlediklerim arasında hiçbiri kitabı kadar etkilemeyi başaramadı.

      Mutlaka izlemelisin, film izlemekten daha keyifli bile olabiliyor. 😄

      Yorum için teşekkürler, sevgiyle kal.. 💙

      Sil
  2. Ay Totoruyu pek severim :D

    YanıtlaSil
  3. animeleri hemen not alıyorum. hatta gidiym izliym yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hemen izle. Keyifli seyirler, sevgiyle kal... 💙

      Sil
  4. Whisper of the Heart'ı izleme listeme aldım. Totoro güzeldi gerçekten. Aynı yönetmenin Yürüyen Şato'su da çok güzeldir. İzlemediysen öneririm.

    YanıtlaSil
  5. Küçük esnafı izledim ben. Whisper of the heart-ı ise yarıya kadar izlemiştim. Çok beyenmiştim ama sonradan izlemek için fırsat bulamadım.Sonra da unutdum. Iyi hatırlatdınız. Bir ara bakayım ben😊 Koskoca kadın olsak da animelere kayıtsız kalamıyorum. Teşekkürler güzel paylaşım için ve sevgiler💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki bu izlemeniz için güzel bir işaret. 😄 Kesinlikle anime izlemenin yaşı yok ya biz annemle oturup izliyoruz hep. 😅 Ben teşekkür ederim yorum için. Sevgiyle kalın..💙

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison