Ocak Ayında İzlediklerim | 2018

Ocak Ayında İzlediklerim | 2018

Herkese merhaba! Nasılsınız? Ben oldukça iyiyim. Hız kesmede paylaşım yapmaya devam.. Maşallah deyin de nazar değmesin. 😅

Ocak ayı okuma açısından pek verimli geçemese de bolca dizi ve film izlemişim. Sanırım derslerden bunaldığım vakit dizilere filmlere koşmuşum. 😅

Bakalım neler izlemişim..
Enemies in-Law (Düşman Aileler)
Enemies in-Law (Düşman Aileler)

IMDB Puanı: 5,9 / 10
Yapım: 2015 / Güney Kore / 1 saat 59 dakika 
Tür: Aksiyon, Komedi

Konusu: Han Chul-Soo (Hong Jong-Hyun) suç örgütü olan bir ailenin oğludur ve bir polis memuru olmaya çalışmaktadır.Polis olan bir ailenin kızına (Jin Se-Yeon) aşık olur ve olaylar başlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Tatil olmasından faydalanıp yılın ilk saatlerinde annemle birlikte izlediğimiz bir film. Oldukça keyif alarak izlediğimiz bir film oldu. Çoçuğun polis olmasını engellemek için iki aile de ellerinden geleni ardına koymadı. Sırf çocuk polis olmasın diye birlik olup ateşkes ilan ettiler. 😂 Sizin de keyifle izleyeceğiniz bir film olduğunu düşünüyorum. 
Stomp the Yard (Ateşli Adımlar)
Stomp the Yard (Ateşli Adımlar)

IMDB Puanı: 5,3 / 10
Yapım: 2007 / ABD / 1 saat 49 dakika 
Tür: Dram, Romantik, Müzik

Konusu: Sokak dansı tutkunu olan DJ isimli genç, kardeşini kaybettikten sonra Atlanta'ya okumaya gider. Okula alışmakta zorluk çeken DJ bir dans yarışmasına katılarak kendi hayallerini gerçekleştirmeye başlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Böyle dans edilen filmleri çok seviyorum. Bu filmde eğlenerek izlediğim bir film oldu. Gerçi filmin yarısından sonra 'aa ben bu filmi izlemiştim' dedim ama olusun. 😅 Zaten baya eski bir film eminin çoğunuz izlemiştir zaten.
A Good Rain Knows
A Good Rain Knows 

IMDB Puanı: 6,5 / 10
Yapım: 2009 / Güney Kore - Çin / 1 saat 40 dakika 
Tür: Dram, Romantik

Konusu: "Tam zamanında gelen ilkbahar yağmuru gibi, o da hayatıma öyle girdi yeniden..."
Dong-ha, 2008 depremi ardından Çin'in Chengdu kentinin yeniden yapılandırılmasına yönelik inşaat projeleri gerçekleştirmek amacıyla şirketi adına bir iş seyahatine çıkmış 30'larında bir Koreli erkektir. Oradayken, tamamen raslantı eseri, Amerika'daki tahsili sırasında tanıştığı, aslen Chengdu'lu olan May ile karşılaşır. Mezun olduktan sonra May buraya dönmüş ve bir tur rehberi olarak çalışmaya başlamıştır. Dong-ha ve May belki de arkadaşlığın ötesine geçebilecek ya da birbirlerine yakınlaşabilecekken, bunları kavramaya ya da açıklamaya fırsat bulamadan kendi yollarına gitmişlerdir. Ancak şimdi bir kez daha yolları kesişmiştir... 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Netflix'te dolanırken denk geldiğim -ilginç bir şekilde şuan netflix'te yok 🙈- konusu ilgimi çektiği için hemen açıp izlediğim bir film oldu. Beklediğimden oldukça farklı çıktı diyebilirim. Sakin bir gidişata sahip bir aşk filmi. Başta sıkılacağımı düşünürken aksine sıkılmadan izledim. Bir iki nokta dışında severek izledim. Noktalardan biri son kısım; çok daha iyi işlenebilirdi bence. Biraz havada kaldı. Gerçi Kore dizi/filmlerinde genelde son havada kalır. O yüzden çokta şey etmemek lazım. 😅
Miracle in Cell No.7 (7 Numaralı Hücrede Mucize)
Miracle in Cell No.7 (7 Numaralı Hücrede Mucize)

IMDB Puanı: 8,2 / 10
Yapım: 2013 / Güney Kore / 2 saat 7 dakika 
Tür: Komedi, Dram

Konusu: Zihinsel özürlü bir baba (Ryu Seung-Ryong), ama kızını çok sevmektedir. Bir gün, yanlışlıkla bir suça karışır ve suçsuz yere hapishaneye gönderilir. Yıllar sonra, kızı Ye-Seung ((Park Shin-Hye), hukuk fakültesi öğrencisi)) suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Daha önce bayılarak, salya sümük ağlayarak izlediğim bir filmdi. Anneme de izletmeliydim mutlaka. O yüzden açıp annemle birlikte tekrar izledim. Tekrar bayıldım ve salya sümük ağladım. Annem genelde benim ağladığım filmlerde ağlamaz, duygusuz derim bende ona. Ama bu filmde benim kadar olmasa da o da ağladı ve beğendi. Herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.
Astro Boy
Astro Boy

IMDB Puanı: 6,3 / 10
Yapım: 2009 / Hong Kong - ABD - Japon  / 1 saat 34 dakika 
Tür: Animasyon, Aksiyon, Komedi, Bilimkurgu, Aile

Konusu: Oğlunu kaybeden bir bilim adamı, ona çok benzeyen, süper güçlere sahip bir robot yapar. Ancak babasının beklentilerini karşılamayan Astro Boy çevresinden kabul görmek için uzun bir yolculuğa çıkar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Canım sıkıldığı bir ara açıp izledim. Anladığım kadarıyla eski bir manga dizisinden uyarlanmış. Keyifli vakit geçirtecek bir animasyon. 
Lucy
Lucy

IMDB Puanı: 6,4 / 10
Yapım: 2014 / France - Tayvan - Almaya / 1 saat 29 dakika 
Tür: Aksiyon, Bilimkurgu, Gerilim

Konusu: Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın beyinin tüm algı kapılarını sonuna kadar açacaktır...
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Yine sanırsam çoğu kişinin izlediği bir film. Yine annemle bir ara oturup hadi film izleyelim dediğimizde izlediğimiz bir film. Çokta beğendiğimi söyleyemeyeceğim ne yazık ki. Zaten insanın beyninin sadece %10'luk kısmını kullandığı tamemen yanlış bir olgu. Aslında kimyasalların kanına karşımasından sonra süper güçlere sahip olması konusu çok farklı kurgular ortaya koyabilir zannımca. Çok daha iyi işlenebilecek bir kurguyu çöp etmişler gibi geldi. Sevemedim.
Dexter season 3
Dexter | 3. Sezon

IMDB Puanı: 8,7 / 10
Yapım: 2006 - 2013 / ABD / 8 Sezon 
Tür: Polisiye, Dram, Gizem, Gerilim

Konusu: Yumuşak huylu Dexter, gündüzleri Miami polisi için çalışan bir adli tıp görevlisi, geceleri ise, sadece katilleri hedef alan bir seri katildir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Bu diziye 2017'nin sonlarında başlamıştım. Daha öncesinde hadi izleyeyim deyip ilk bölümden sonra açıp izlememiştim. İlk iki sezon efsaneydi. 3. sezonda Dexter'a çok kızdım ama hatalarından ders çıkarttığı için problem yok. 😂 4. sezondayım ama keşke o malum süreci gösterseydiler. Dexter'ın ameliyathane kapısında bekleyişini görmek isterdim. 😂
Yüksek Sosyete
Yüksek Sosyete

IMDB Puanı: 5,3 / 10
Yapım: 2016 / Türkiye / 26 Bölüm
Tür: Romantik

Konusu: Kerem, emektar bir ailenin zor koşullarda büyüttüğü tek evladı, Cansu ise yaşadığı zengin ve görkemli dünyaya rağmen mutsuz. Hayatta ait oldukları yeri arayan, farklı dünyalardan iki gencin hikayesi.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Ehehe evet 2016 dizisini ben yeni bitirdim. Şöyle ki ben oturup yayın günü/saatini bekleyebilen biri değilim pek. daha doğrusu genelde açıp ertesi gün izlerim. Ama çoğu diziyi yarım bırakır sonra devam ederim. Bu diziden öncesinde de Aşk Laftan Anlamaz'ı bitirmiştim. Şimdilerde de Bana Sevmeyi Anlat'ı izliyorum. 😂 Bu diziyi genel olarak sevdim. Fazla uzatmadan bitirdiler. Gerçi bazı olayları çok uzatım sonunu çok çabuk bitirdiler. Ortadaki olayları o kadar uzatmayıp son kısmı tek bölümde bitirmek yerine 2,3 bölüm yapabilirlerdi. Dizide en sevdiğim karakter Süreyya Koran oldu. Zuhal Olcay'ın oyunculuğunu çok beğeniyorum. Dediğim gibi eğer son kısım 2,3 bölüm olsaydı Süreyya'nın özgür kalışını ve yaşadıklarını tam olarak görebilmeyi çok isterdim. 
Güncel olarak takip ettiğim diziler ise, Siyah Beyaz Aşk 💙, Mehmetçik Kutülamare, Sen Anlat Karadeniz ve Gülizar
Evet, benim izlediklerim bunlardı. Baya uzun bir yazı oldu. Sonuna kadar okuduysanız ço teşekkür ederim. 😅

Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın...

Sevgiyle kalın...
Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Miracle filmi çok güzel gerçekten..diğer filmleri bilmiyorum^^
    Dexter bir zamanlar Tv de gösteriliyordu.O zamanlar bakardım ama tam manasıyla izlemedim hiç,mesela katil olduğunu biliyordum ama katilleri öldürdüğünü ilk defa öğrendim:)) Çook meşhurluğunu duysam da oturup izlemedim nedense:)
    Yüksek sosyetenin ilk bölümlerine bakmışlığım vardır.Final kararı verilen dizilerden diye biliyorum o yüzden sonu apar topar olmuş olabilir.

    Mehmetçik dizisini bende izliyorum❤️️Çöllerde Zeyneb olasım geldi 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dexter'ı bende çok duydum sonra bir bakayım dedim, 3. Sezonu bitirmişim. 😅

      Hm belki de o yüzdendir. Gerçi final kararı vermeselerdü 2. Sezona giderlerdi. O da kötü olurdu.

      Dimi dimi bayılıyorum bende.. 💙 yorum için teşekkürler, sevgiyle kal ..💙

      Sil
  2. İçlerinden Miracle, Lucy ve Dexter'ı izlemişim sadece :D Sanırım Dexter'ı 3. sezondan sonra bırakmıştım :D İzlemediğim iki kore filmi de ilgimi çekti, aklımda bulunsun çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, izlediğinde düşüncelerini benimle paylaşırsan çok mutlu olurum.😄 Keyifli seyirler dilerim, sevgiyle kal.. 💙

      Sil
  3. Yüksek Sosyete'yi yayınlandığı zamanlar izliyordum ben. Başlarını sıkı takip ediyordum ama sonradan sıkıldım bıraktım. Kerem'i çok sevmiştim :-)

    YanıtlaSil
  4. Bende bir ara baya sıkıldım ama bitireyim bari yarım kalmasın dedim 😅

    YanıtlaSil
  5. Lucy'i tekrar tekrar izleyebilirim, sevdiğim bilim-kurgulardan :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison