Kitap Yorumu: Gizli Ev - Dean R. Koontz

Kitabın Adı: Gizli Ev
Kitabın Orjinal Adı: Hideway
Yazar: Dean R. Koontz
Çevirmen: Gönül Suveren
Sayfa Sayısı: 317
Türü: Roman, Korku, Gerilim, Bilimkurgu
Baskı Yılı: 1992
Yayınevi: Altın Kitaplar

Başlangıç Tarihi: 28.03.2016
Bitiş Tarihi: 24.06.2016

Arka Kapak

Her şey bir kaza ile başladı. Ölümün soğuk nefesini bütün vücudunda hissetti. Ama o geri döndü. Ve Azraille korkunç bir oyuna başladı. Karanlık köşeler, ıssız tüneller ve inanılmaz bir korku, sonsuz bir tutku...

Ölümle randevusu olanlar çaresiz kendilerini onun kollarına bıraktılar. Sonunda azrail kendi kanında boğuldu, ait olduğu sonsuz karanlıklarda yerini aldı. Kim bilir belki de her şey yeniden başlıyordu?
Alıntılar

Hiçbir şey sonsuza kadar süremezdi.
Ölüm dışında!
Sayfa: 52
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Gerçekten de savaştı bu. Ölüm bir  düşmandı. Zeki, güçlü ve amansız bir düşman. Jones için ölüm sadece patalojik bir durum değildi. Bütün yaşayan canlıların kaçınılmaz sonu da olmadığı gibi. Ölüm, ona göre, dünyada dolaşan bir varlıktı. Belki efsanelerde ki gibi kurukafasını kukuletayla gizleyen, pelerinli bir gölge değildi. Ama gerçek bir şeydi. Büyük Ö harfiyle yazılan Ölüm.
Sayfa:53
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
İnsanın kırık kalbini bir mucize onaramazsa başka ne onarabilirdi?
Sayfa: 81
Herkese merhaba! Evet yine uzun zamandır bloga yazı giremedim. Her seferinde bunu söylemekten sıkıldım. Sanırım bir daha uzun bir zaman burada olmasam da bu cümleyi kullanmayacağım. 😅

Bugün size bahsedeceğim kitap bayağı sevdiğim bir kitap. Beni geren, merakta bırakan, içimi buz kestiren ama aynı zamanda içinde sıcacık bir sevgiyi barındıran bir kitap.


Kitabın konusu bayağı farklı ve özgün. Beni okurken epeyce şaşırttı. Konusundan kısaca bahsedecek olursam; Karakterlerimiz Lindsey ve Hatch kaza geçirirler ve buz gibi havada nehre yuvarlanırlar. Lindsey hayatta kalır ve Hatch ölür ancak uzun bir süre ölü kalmayacaktır. (Spoiler değil kitabın başı bu şekilde.) 

Götürüldükleri hastahanedeki Dr. Jonas Nyebern'in yürüttüğü Yeniden Diriltme Projesi dolayısıyla Hatch hayata geri döner. Ve Proje kapsamında ilk başarılı diriltme olur. Ancak Hatch'in hayata geri dönmesiyle psişik sayılabilecek bir özellikle acımasız bir katil olan Vassago ile zihinsel bir bağ kurar. 

Kitap boyunca Lindsey ve Hatch'in bu dirilme olayının ardında yaşadıkları, Vassago'nun acımasızca ve zevk alarak öldürdüğü insanları, aralarındaki zihinsel bağ sayesinde birbirlerinin peşine düşmelerini, Lindsey ve Hatch'in evlatlık edindikleri Regina'yı ve onunla yaşadıklarını okuyoruz. 

Kitapta Regina karakterini çok sevdim. Daha sonra üzülmemek için kendi kabuğuna çekilişi, tavırları ve diğer her şeyiyle çok sevdiğim bir karakter oldu. Onun olduğu bölümler okumayı en çok sevdiğim bölümler oldu. Katilimiz Vassago ise çok iyi kurgulanmış bir karakterdi. Her ne kadar tiksindirici ve psikopat olsa da ben karakteri sevdim. 

Dediğim gibi çok ilginç ve özgün bir konu ve olayların kurgulanışı oldukça iyiydi. Benim elimde biraz sürünmüş olsa da, ki araya eğep kitap sokmuş olabilirim. Epey severek okuduğum bir kitap oldu. 

Eğer sizde gerilim, şuç ve birazda mistik şeyleri seviyorsanız bu kitabı da seveceğinizi düşünüyorum. 

Siz Gizli Ev'i okudunuz mu? Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın. 



Puanım
Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Fotoğraf harika, söylemeden geçemeyeceğim! ^_^ Uzun süredir yoktun ortalıklarda, paylaşımını görmek güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan işe güce dalınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor. Tabi buna birde bilgisayardan kaldırılamayan kardeş faktörü eklenince malum.. :) Yorumun için teşekkürler... ^^

      Sil
  2. okuduğuma eminim ama hiç aklımda değil Koontz kitaplarının problemi de bu bütün kitapları okudum hiç bir aklımda değil ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana konusu çok ilginç geldiği için unutabileceğimi hiç sanmıyorum.😊

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison