Nisan Ayında İzlediklerim | 2017

Nisan Ayında İzlediklerim | 2017

Merhabalar. Yeni bir yazıyla karşınızdayım. ^^ Cidden özlemişim burada olmayı. En kısa zamanda kitap yorumu da gireceğim inşallah. 

Nisan ayında hepi topu 2 film izlemişim. Bakalım neler izlemişim. ^^
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

IMDB Puanı: 8,1/10
Yapım: 2010 / ABD / 98 dakika
Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera 

Konusu: Ejderhalar Berk Adası'nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Senelerce acımasız mahlukat tarafından yağmalanan talihsiz adanın biçare yerlileri için hayvanlarını çalıp evlerini yakan bu ejderhaları tepelemek bir nevi namus borcudur. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken tek şey bir ejderhayı öldürmektir. Zamanı geldiğinde köyün şefinin tuhaf oğlu Hiccup, icat ettiği tuhaf mekanizmalı silahı bir yaratığa doğrultarak onu öldürmeye yeltenir. Nadir bir türe ait olan bu ejderhayı bir türlü öldüremeyen Hiccup, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır. Sonrasında ise aralarında sadakat ve içtenlik barındıran bir arkadaşlık gelişir. (Alıntı: Beyazperde)
-----
Animayonları severim ama bunu daha önce -neden bilmem- izlememiştim. Küçük kuzenim bize geldiğinde sabahtan akşama kadar Scooby Doo izlenir. E haliyle sıkılıyor insan. Bizde hem onun seveceği hemde bizim izleyebileceğimiz bir animasyon izleyelim dedik ve daha önce izlemediğim için Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'i izlemeye karar verdik. İyi de bir seçim yapmışız. Film çok keyifliydi. Ejderhaların düşmanlıktan çıkıp dost olmalarını keyifle izledik. Çoğunuz da izlemişsinizdir belki ama içinizde hala izlemeyenleriniz varsa tavsiye ederim. Ben ikincisini hala izlemedim. Ailecek fim gecesi yapacağımız zaman izlemeyi planlıyorum. ''
Kız ve Kurt
Kız ve Kurt

IMDB Puanı: 5,4/10
Yapım: 2011 / ABD - Kanada / 100 dakika 
Tür: Fantastik, Korku, Gizem, 

Konusu: Uluyan canavar kurtadamın iştahını doyurmak için onlarca yıl her dolunayda bir hayvan kurban ederek yapmış oldukları tedirgin edici ateşkesi sürdüren Daggerhorn Köyü sakinlerinden biri, kan kırmızı bir dolunay gecesinde, kuralları değiştirerek kanlı yüzünü ortaya çıkaran kurdun gazabına uğrar.

Kurban, güzel bir genç kadın olan Valerie’nin (Amanda Seyfried) ablasıdır. Valerie, kısa süre önce anne ve babasının kendisini kasabanın en zengin ailesinin oğlu olan Henry (Max Irons) ile evlendirmek istediğini öğrenir. Fakat genç kız, tüm ömrü boyunca sevdiği fakir oduncu Peter’dan (Shiloh Fernandez) başka biriyle beraber olmak istememektedir.

Birbirlerinden ayrılmak istemeyen çift beraberce kaçmayı planlar ama dehşet verici bir anda tekrar sahneye çıkan kurt her şeyi değiştirecektir... (Alıntı: Beyazperde)
-----
Teyzemin ve kuzenimin bizde kaldığı bir akşam/gece hadi film izleyelim diyerek açtığımız ama teyzem ve kuzenimin filmin yarısında uyuya kaldığı bir film oldu. ^^ Ben tabii ki izlediğim şeyin bir saniyesini bile kaçırmayı sevmediğimden uyumadım ve filmi izledim. Gerçi pek beğendiğimi de söyleyemeyeceğim. Başrollerin oyunculuğu çok iyi değildi. Bana göre tatmin edici bir film değildi. Eğer izlemediyseniz pek bir şey kaybetmiş olmazsınız. ^^ 
Evet... İzlediklerim bunlardı. Şimdilik bu kadar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...


Sevgiyle Kalın...
Sevgiyle Kalın...

Yorumlar

  1. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'e ben bayılıyorum :D İkincisi de güzel. Ayrıca cartoon network'de çizgi filmi çıkıyordu bir arada. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkincisini yakın zamanda izleyeceğim sanırım, bakalım.😊

      Sil
  2. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'i eşim çok seviyor. Bana da o izletmişti. Güzel bir animasyon ama en sevdiklerim arasına girmedi. Kız ve Kurt'u başrol oyuncularını sevdiğim için izlemek istiyorum. IMDB puanı düşük olduğu için beklentimi en aza indirip izleyeceğim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti olmadan izlersen, evet, sevebilirsin belki. Benim beklentim hayli yüksekti. Tatmin etmedi maalesef. :) Öyleyse sana iyi seyirler. ^^

      Sil
    2. He birde en sevdiğin animasyonlardan tavsiyen varsa alırım. ^^

      Sil
    3. Mary And Max, Kayıp Balık Nemo, Wall-i, Ters Yüz, Frozen ve Arabalar :-)

      Sil
    4. Teşekkürler ^^ Listeye ekledim bile.. ^^ Sevgiyle kal..

      Sil
  3. ''Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'' çok güzeel!
    Bu arada sizi mimledim.Göz atarsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison