Şubat Ayında İzlediklerim | 2019


Herkese merhaba. Nasılsınız? Ben bugün oldukça iyiyim. Kendim için birkaç yeni karar aldım ve bunlar için adım attım. Bugün bu yazıyı paylaşmam da bunlardan biri. Yani blogda düzenli paylaşım yapmak. Biliyorum biliyorum daha önce de birçok kez düzenli olacağımı söylemiştim. Fakat bu kez kendim için daha kararlı olacağıma inanıyorum. Bunun dışında Harry Potter serimi tamamladım, artık serinin bütün kitaplarına sahibim. Uzun zamandır tamamlamak istiyordum ve sonunda artık hepsi tamam. Bugün benim için - sıkıcı bir sosyoloji dersinden sonra bile- güzel bir gün. Sizin gününüz nasıldı? Yoruma yazın ve benimle paylaşın. Şimdi bakalım Şubat ayında neler izlemişim...
Captain America 2 & Guardians of The Galaxy 1 ve 2 & Avengers: Age of Ultron & Ant-Man

Marvel filmlerini ve dizilerini kronolojik olarak izlediğimi çoğunuz biliyorsunuzdur. Doğal olarak Şubat ayında da birçok Marvel filmi izledim. Guardians of The Galaxy'i ilk defa izledim ve çok keyif aldım. Age of Ultron da ilk defa izlediklerimden. Çok sevdiğim sahneleri vardı. 
Captain Fantastic | Kaptan Fantastik

IMDb Puanı: 7,9 / 10
Yapım: 2016 / ABD / 1 saat 58 dakika
Tür: Komedi, Dram, Aile

Konusu: Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Fakat karısı Leslie’nin ani ölümünün ardından bütün düzeni yerle bir olur, ve Ben, ailesini şehre getirmek zorunda kalır. Şehir medeniyeti içinde çocuklar şehirle, Ben ise ebeveynlik yöntemleri ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Çünkü Ben’in ebeveynlik anlayışıyla dünyanınki birbirine hiç benzememektedir.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Kaptan Fantastik ise Barış Özcan'ın bir videosunda gördüğüm ve izlemek istediğim bir filmdi. Beklediğimden biraz farklı olsa da severek izlediğim ve önerebileceğim bir film oldu.
Inception | Başlangıç

IMDb Puanı: 8,8 / 10
Yapım: 2010 / ABD, İngiltere / 2 saat 28 dakika
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim-kurgu, Gerilim

Konusu: Dom Cobb'un işi, insanların rüyalarını ele geçirerek zihinlerindeki değerli sırları çalmaktır. Kaçak yaşamaktan kurtulup sevdiklerine kavuşmak isteyen Cobb'un tek şansı vardır: Bir fikri en baştan bilinç altına yerleştirmek.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Hani fix filmler vardır: Herkesin mutlaka izlemiş olduğu filmler. Inception onlardan biri elbette ve ben her zamanki gibi daha önce izlememiştim. 🙈😋 Beyin yoran değişik bir filmdi ve çok sevdim. 
Amélie

IMDb Puanı: 8,3 / 10
Yapım: 2001 / Fransa, Almanya / 2 saat 2 dakika
Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Amélie, Paris'te garsonluk yapan, kendi sıra dışı dünyasında yaşarken bir yandan da aşkı, yani hayatın anlamını arayan genç bir kızdır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Amélie uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi. Beğeneceğimden emindim ki gerçekten de çok sevdiğim bir film oldu. 
The Jane Austen Book Club | Jane Austen Kitap Kulübü

IMDb Puanı: 6,8 / 10
Yapım: 2007 / ABD / 1 saat 46 dakika
Tür: Romantik, Komedi, Dram

Konusu: Kalifornaya'da yaşayan beş kadın ve tanıştıkları bir erkek, Jane Austen kitapları konusunda tartışmaya başlarlar. Tartışma öyle bir noktaya gelir ki, oyunu sürdürmeye kararlı bu altı kişi 21. yüzyılda Austen'in kitaplarını kendi ilişkilerinde sahnelemeye başlarlar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Rory Gilmore Kitap Kulübüyle şubat ayında Jane Austen'in Akıl ve Tutkusu'nu okurken Austen ve kitapları hakkındaki filmleri de izleyelim dedik. The Jane Austen Book Club'da onlardan biri. Severek izlediğim bol Austen ve kitaplarının muhabbetinin döndüğü keyifli bir filmdi. Beklentimin birazcık aşağısında kalsa da keyifle izlediğim bir film oldu.
Austenland | Austen Diyarı

IMDb Puanı: 6,3 / 10
Yapım: 2013 / ABD, İngiltere / 1 saat 37 dakika
Tür: Romantik, Komedi

Konusu: Austenland görünüşte normal bir hayat süren ama bir sırrı olan 30’lu yaşlarında bekar Jane Hayes’in hikayesini anlatan bir romantik komedi filmidir. Sırrı yani Pride and Prejudice’in BBC uyarlamasında Colin Firth’ün canlandırdığı Mr. Darcy’e olan takıntısı aşk hayatını mahvetmektedir. Hiçbir adam Mr. Darcy gibi değildir. Ancak Jane biriktirdiği parayla İngiliz bir resorta gidince, mükemmel beyefendiyle tanışma fantezisi hayal ettiğinden daha gerçek olmaya başlar...
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Austenland ise konusu dolayısıyla izlerken en keyif aldığım, eğlendiğim filmlerden biri. Gerçekten keyifle ve severek izlediğim bir film oldu. 
Becoming Jane | Aşkın Kitabı

IMDb Puanı: 7,1 / 10
Yapım: 2007 / İngiltere, İrlanda / 2 saat
Tür: Biyografi, Dram, Romantik

Konusu: Jane Austen aşka inanmaktadır. Anne ve babası onun 1795 İngiltere’sinde adet olduğu üzere, para karşılığı bir evlenme yapmasını arzular. 20 yaşındaki Jane büyüleyici, genç bir İrlandalı olan Tom Lefroy ile tanıştığında, zekası ve cüretkarlığı genç kızın merakını uyandırır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Jane Austen hakkında biyografik bir film. Elbette olayların ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu bilemesem de severek izlediğim bir film oldu. Sadece James McAvoy için bile izlenir. 😄
Sense and Sensibility | Aşk ve Yaşam

IMDb Puanı: 7,7 / 10
Yapım: 1995 / ABD, İngiltere / 2 saat 16 dakika
Tür: Romantik, Dram

Konusu: Mr. Dashwood öldüğünde geride kalan eşi ve Elinor, Marianne ve Margaret isimli üç kızı, kendilerine kalan mirasla yıkıma uğrar. Maddi olarak büyük sıkıntılar yaşayan genç kızlar ve annesi, zamanla sınıfsal farklılıkların da zorluklarıyla karşılaşırken iki kız kardeşin aşk hayatı işleri iyice zora sokar. 
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Akıl ve Tutku'yu bitirdikten sonra hemen film uyarlamasını izledim. Genel olarak kitaba oldukça sadık kalınmıştı ve okuduğum olayları izlemek keyifli olsa da kast sıkıntılıydı. Özellikle Elinor karakteri daha iyi seçilmeliydi. Kast dışında oldukça sevdiğim bir film oldu. 
The 100 | 5. Sezon - 13 Bölüm

IMDb Puanı: 7,8 / 10
Yapım: 2014 - günümüz / ABD / 6 Sezon
Tür: Dram, Gizem, Bilim-kurgu

Konusu: 97 yıl önce nükleer bombanın patlaması sonucuna toplam 400 kişi dünyayı terk etmiştir. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetişmiştir ve insan sayısı 4000′e ulaşmıştır. Kaynakları tükenme noktasına gelmiştir. Çözüm olarak elbette ki Dünya’ya dönmek akıllarına gelir fakat Dünya’nın halen yaşanabilir olup olmadığını bilmemektedirler. Bunu test etmek için de 100 adet mahkum genç insanı Dünya’ya gönderirler.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Severek izlediğim bir dizi. 5. sezonunu epeydir bekletiyordum. 4. sezondan sonra oldukça merak ediyordum aslında ama bu sezon beklentilerimi karşılayamadı. Ancak son bölümü yine insanı merakta bıraktığı için yeni sezonu da merakla bekliyorum.
Daredevil | 1. Sezon - 13 Bölüm

IMDb Puanı: 8,7 / 10
Yapım: 2015 - 2018 / ABD / 3 Sezon
Tür: Suç, Dram, Fantastik, Aksiyon, Bilim-kurgu, Gerilim

Konusu: Küçükken kör kalan Matt Murdock, New York'un Hell’s Kitchen bölgesinde, gündüzleri bir avukat, geceleriyse Süper Kahraman Daredevil olarak adalet için savaşmaktadır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Aslında Bu sezonu daha önce izlemiştim fakat Marvel filmlerini ve dizilerini kronolojik olarak izlediğim için tekrar izledim. Ve ilk izlediğimde fark etmediğim küçük ayrıntılar yakaladım. Sevdiğim bir dizi olduğundan tekrar izlemek çokta sıkıntı olmadı. Hatta bazı şeyleri unuttuğum için 2. sezona geçmeden tekrar izlemem iyi oldu. 
Jessica Jones | 1. Sezon - 13 Bölüm

IMDb Puanı: 8,0 / 10
Yapım: 2015 - günümüz / ABD / 3. sezon onaylı
Tür: Suç, Dram, Aksiyon, Bilim-kurgu, Gerilim

Konusu: Travmatik geçmişinden kurtulamayan Jessica Jones, Hell's Kitchen'daki acımasız düşmanı başka birine daha zarar vermeden önce onu bulmak için özel yeteneklerini kullanır.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Marvel kronolojisine devam... Jessica Jones'i ilk defa izledim. Daha önce çok gördüğüm için merak ediyordum ama Daredevil kadar sevemedim. Karakterin iticiliğinden de olabilir bilmiyorum ama Daredevil karakterini daha çok seviyorum.
Agents of S.H.I.E.L.D. | 1. & 2. Sezon

IMDb Puanı: 7,5 / 10
Yapım: 2013 - günümüz / ABD / 6. sezon onaylı
Tür: Aksiyon, Macera, Dram, Bilim-kurgu, 

Konusu: S.H.I.E.L.D'dan Ajan Coulson, dünya çapındaki yeni, tuhaf ve bilinmeyenleri araştırmak ve sıradan ile sıradan olmayan her şeyi korumak için kendisine küçük bir ekip kurar.
↢↣↢↣↢↣↢↣↢↣
Severek izlediğim bir başka Marvel yapımı da Agents of S.H.I.E.L.D. Gerçekten keyif alarak izlediğim bir dizi. En sevdiğim yanlarından biri ise Marvel filmlerindeki karakterlere ve olaylara yapılan göndermeler. Keyif alarak ve severek izlediğim bir dizi oldu.
Şubat ayında izlediğim henüz bitmeyen ve güncel takip ettiğim diziler: Çukur, Romance is a Bonus Book
Siz içlerinden hangilerini izlediniz? Hangilerini izlemeyi düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.


Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Ne kadar çok ve ne kadar güzel filmler izlemişsin. Özellikle Marvel ve Jane Austen filmlerine imrendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film ve dizi açısından dolu dolu bir aydı gerçekten. Bir Jane Austen okuması ve izlemesi yapmak keyifliydi. Belki böyle temalı okumalar ve izlemeler yapılabilir, keyifli olur. 😁

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Kitap Yorumu: 1984 - George Orwell | Bloggerlar Okuyor - Nisan 2016

Dizi Yorumu: Angel Eyes (2014)

Kitap Yorumu: Bana Her Şey Seni Hatırlatır - Beth Harbison